ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2000
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΕΪΤΑΡ - ΠΑΟΚ 3-3
Προκρίθηκε, όμως προβλημάτισε

Ο Κατσιαμπής ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ

Sportidea

Ο Κατσιαμπής ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ
Τα εύκολα - δύσκολα έκανε ο ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό αγώνα της γ΄ φάσης του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, αλλά τελικά απέσπασε την ισοπαλία με 3-3. Το 3-1 υπέρ της ελληνικής ομάδας ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν έδινε πολλές ελπίδες στην ομάδα του Ισραήλ, αλλά ένα συνηθισμένο «νεκρό» διάστημα της «ασπρόμαυρης» άμυνας, ήταν αρκετό να καρδιοχτυπήσει τόσο τους παίκτες όσο και τους φίλους του ΠΑΟΚ. Ομως ο Κυριάκος Τοχούρογλου με τις αποκρούσεις του κράτησε το 3-3 και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της ομάδας του.

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Με αυτό το ρητό στο μυαλό τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν στο παιχνίδι και ο Κατσιαμπής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοέν γράφοντας το 1-0. Και ενώ οι Ισραηλινοί προσπαθούσαν να κρατήσουν το σκορ ως είχε, ο Ναλιτζής με ατομική προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα του «Δικεφάλου» στο 43'. Οι γηπεδούχοι όμως δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. Ενα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Σιβίλια, που μπήκε σαν αλλαγή στο 35', μείωσε σε 2-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του α' ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν επηρεασμένοι από τη μείωση του σκορ και μέχρι το 70' έδειχναν να μην υπάρχουν στο γήπεδο. Ο Αμπούκσις στο 54' ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ το 3-2 υπέρ της Μπεϊτάρ «έγραψε» ξανά ο Σιβίλια (62'). Ομως η είσοδος του Καφφέ στον αγώνα ήταν καθοριστική, καθώς οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 89' ο Κωνσταντινίδης ισοφάρισε σε 3-3 στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στη σημερινή κλήρωση της επόμενης φάσης, που θα γίνει στη Λωζάνη.

ΜΠΕΪΤΑΡ: Κοέν, Χαλφόν, Σάβιτς, Στογιανόφσκι, Γκανόν, Σάντορ (48' Χαντάντ), Αμπούκσις, Ρόσο, Ταλάζνικοφ (35' Σιβίλια), Ζόλταν (46' Αμπερσίλ), Μιζράχι

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Ουντέζε, Αμπονσά, Κατσιαμπής, Τετράτζε, Κωνσταντινίδης, Καμπς (62' Καφφές), Ναλιτζής (+90' Σπάσιτς), Οκκάς (72' Εγκωμίτης).

AEK - ΒΑΣΑΣ 2-0
Τρία λεπτά ήταν αρκετά

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ

Sportidea

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ
Ενα τρίλεπτο ήταν αρκετό στην ΑΕΚ να καθαρίσει και τυπικά την υπόθεση - πρόκριση στο Β' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μετά και τη χτεσινή της επικράτηση επί της ουγγρικής Βάσας με 2-0 στο «Νίκος Γκούμας». Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα είχε αναδειχτεί ισόπαλη 2-2 στην Ουγγαρία, σκορ το οποίο ουσιαστικά τής έδινε τον πρώτο λόγο για τη χτεσινή ρεβάνς και την έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση.

Παρ' όλα αυτά η ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι και έτσι όπως αυτή επιτεύχθηκε, είχε δώσει ένα παραπάνω κίνητρο στους «κιτρινόμαυρους», να κυνηγήσουν τη νίκη. Και χτες το κατάφεραν χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση καθώς το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας ιδιαίτερα στην επανάληψη όταν το σκορ είχε πλέον διαμορφωθεί. Το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα σίγουρα ήταν ο Χρήστος Μαλαδένης που μπήκε αλλαγή στο 5' στη θέση του Βασίλη Τσάρτα που δεν μπορούσε να συνεχίσει και πέτυχε το πρώτο γκολ ενώ κέρδισε και το πέναλτι που σημειώθηκε το 2-0. Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα η ΑΕΚ μετά το 15' ανέβασε την απόδοσή της. Ετσι στο 26` ο Μαλαδένης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή αλλά ανατράπηκε από τον Αράνιος. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Ντέμης Νικολαΐδης σημειώνοντας το 2-0. Οι Ούγγροι προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά δε φάνηκαν ικανοί να απειλήσουν την ΑΕΚ πάρα τις κάποιες σημαντικές ευκαιρίες τις οποίες έχασαν αφού ο Ατματζίδης έδειξε την κλάση του.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Ζαγοράκης, Κασάπης, Φερούζεμ, Καψής, Ζήκος, Πέτκοφ, Νάβας (88' Κοπιστής), Τσάρτας (16' Μαλαδένης), Ρουίς (65' Λάκης), Νικολαΐδης

ΒΑΣΑΣ: Χάιντου, Σίμεκ, Α. Τοτ, Γιούχαρ, Ζόβατ, Πέτο, Αράνιος (32' Πολονκάι), Κόμοντι (68' Παλ), Ν. Τοτ, Κάμπατ, Σοβούνμι (46΄ Ζάμπος).


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΚ
Μέρα κρίσεως

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την ΑΕΚ, καθώς το βράδυ η διοίκηση της ομάδας περιμένει την απόφαση του δικαστή του Λονδίνου, για την υπόθεση του Ιάκωβου Τσακαλίδη. Οι «κιτρινόμαυροι» ευελπιστούν ότι θα κερδίσουν τη δίκη, παρ' όλο που όπως τονίζουν τα πάντα είναι ανοιχτά». Στην Ενωση υπάρχει η αισιοδοξία που διαφάνηκε και στο στο περιθώριο της παρουσίασης των αποκτημάτων της ομάδας, αφού θεωρούν ότι η παρουσίαση των θέσεών τους στο δικαστήριο του Λονδίνου ήταν αρκετά καλή. Μάλιστα, επισήμαναν πως ο Ιάκωβος Τσακαλίδης μίλησε μεν ρώσικα ενώπιον του δικαστή, αλλά δεν είπε σε κανένα σημείο ότι είναι Ρώσος. Το σκεπτικό της απόφασης, πάντως, δεν αναμένεται να γίνει γνωστό όπως τόνισαν οι κιτρινόμαυροι, πριν την προσεχή Δευτέρα.

Στο περιθώριο του δικαστικού σίριαλ έγινε χτες η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων της ομάδας και συγκεκριμένα των Στεφάνοφ, Μπετς, Ζήση, Παντελιάδη, Χάμινκ και Γκούροβιτς, έγινε πάντως εν αναμονή της απόφασης διαιτησίας στο Λονδίνο για τον Ιάκωβο Τσακαλίδη. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δήλωσε ευχαριστημένος από την απόκτηση των συγκεκριμένων παικτών που κάνουν την ΑΕΚ να έχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις. «Είμαστε πλήρης ομάδας. Με 15 ικανούς παίκτες και σχεδόν με τρεις παίκτες σε κάθε θέση», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός που αιτιολόγησε την καθυστέρηση που υπήρξε στην ολοκλήρωση του ρόστερ της ομάδας. «Οι δύο τελευταίες μεταγραφές καθυστέρησαν λόγω του Τσακαλίδη. Ηθελα σίγουρα το ρόστερ νωρίτερα, αλλά δε γινόταν διαφορετικά. Τώρα έχουμε μπροστά μας σκληρή δουλιά για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα περίοδο. Δεν έχουμε δεθεί ακόμη, κάτι που περιμένουμε να γίνει στο Βελιγράδι». Πάντως, η είδηση βγήκε διά στόματος του αντιπροέδρου της ομάδας Γιάννη Γρανίτσα, ο οποίος στις δηλώσεις του ευχήθηκε να πάνε όλα καλά και να μη χρειαστεί να παρουσιάσουν άλλο παίκτη στο άμεσο μέλλον, αν τραυματιστεί κάποιος ή αν συμβεί κάτι απρόσμενο. Οπου απρόσμενο βέβαια αφορά την υπόθεση του Τούρκου Ιμπραΐμ Κουτλάι και την περίπτωση να μη δικαιωθεί η ΑΕΚ στο ΑΣΕΑΔ που έχει προσφύγει, οπότε και σημαίνει ότι ο παίκτης δε θα μπορεί να αγωνιστεί ως κοινοτικός.

Τιμή στον Π. Σαλπέα

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Περάματος τιμώντας τη μνήμη του Παναγιώτη Σαλπέα, του ανθρώπου που έδωσε ό,τι καλύτερο στον Αθλητισμό του Πειραιά, διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των βετεράνων ομάδων ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΜΕΙΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 2-10-2000 στο γήπεδο του Περάματος.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Νέα πρόσωπα Αντζας, Ναλιτζής

Ο Παρασκευάς Αντζας του Ολυμπιακού και ο Δημήτρης Ναλιτζής του ΠΑΟΚ είναι τα νέα πρόσωπα που κάλεσε στην Εθνική Ομάδα ο Βασίλης Δανιήλ για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2002 με τις αντίστοιχες της Φινλανδίας και της Αλβανίας. Οι υπόλοιποι εκλεκτοί του Καβαλιώτη τεχνικού είναι: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Πατσατζόγλου, Γεωργάτος, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Νικοπολίδης, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης, Μπασινάς, Γκούμας, Ζαγοράκης, Τσάρτας, Ζήκος, Λάκης, Βενετίδης, Γεωργιάδης, Κατεργιανάκης, Κυπαρίσσης, Ουζουνίδης.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελπίδων Ανδρέας Μιχαλόπουλος, για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2002 και ενόψει των αγώνων επίσης με Φινλανδία και Αλβανία, κάλεσε τους: Κοτσόλη, Αναστασόπουλο, Νάστο, Κυριαζή, Ταβλαρίδη, Σεϊταρίδη, Χαραλαμπάκη, Λουμπούτη, Χαριστέα, Θεοδωρίδη, Πήλιουρα, Χούτο, Ταραλίδη, Κατσουράνη, Αμανατίδη, Βενέτη, Βακουφτσή, Αγρίτη, Πέτρου, Σφακιανάκη, Μπερνεάνου.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΓΚΙΝΙΟΝ 1-0
«Καθάρισε» ο Κωνσταντίνου

Παιχνίδι για καρδιακούς ήταν ο επαναληπτικός της γ` φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μεταξύ του Ηρακλή και της γαλλικής Γκινιόν. Οι παίκτες του Γιάννη Κυράστα χρειάστηκαν 77` λεπτά υπομονής, ώστε να βρεθεί ο... γνωστός «εκτελεστής» Μιχάλης Κωνσταντίνου και να βρει το δρόμο για τα δίχτυα, δίνοντας τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Ο «Γηραιός» έψαχνε από την αρχή το γκολ, αλλά λίγο η ατυχία και λίγο το άγχος βάραιναν τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Οι αντεπιθέσεις που φοβούνταν οι γηπεδούχοι από τους Γάλλους δεν ήρθαν, όπως επίσης και το γκολ που θα λύτρωνε τους παίκτες του Γιάννη Κυράστα. Η είσοδος του Φοφόνκα Εντερσον ήταν καθοριστική, καθώς η επίθεση των «κυανόλευκων» ενισχύθηκε σημαντικά, αλλά ήταν και αυτός που δημιούργησε το γκολ για την ομάδα του.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ράινκε, Μπελσούε, Χάτζι, Ταυλαρίδης, Μιλόγεβιτς, Στολτίδης, Νιστρόι (60` Ξενίδης), Ντεμπά (65` Φοφόνκα), Χάγκαν, Σαπουντζής, Κωνσταντίνου (85` Κυριαζής).

ΓΚΙΝΙΟΝ: Τριβινό, Κολέν, Μπονιφάς, Ντεζόρζ, Τραπάσο, Νουμάν, Λετιερί (60` Νταρμόν), Αντρεάνι (30` Ζαουί), Μπουζέν, Μπεσόνε (82` Ομπανέλ), Γκας.

ΟΦΗ - ΝΑΠΡΕΝΤΑΚ 6-0
Σε ρυθμό ρελαντί

Ενα ήσυχο βράδυ πέρασε τελικά ο ΟΦΗ απέναντι στη σερβική Νάπρεντακ για τη γ' φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι Κρητικοί ένιωσαν τη χαρά της νίκης ύστερα από ένα μήνα και μάλιστα θέλησαν να τη γευτούν με τον καλύτερο τρόπο. Ετσι συνέτριψαν με 6-0 τους Σέρβους και απέδειξαν ότι το 0-0 του πρώτου αγώνα ήταν πλασματικό.

Οι παίκτες του ΟΦΗ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 13' άνοιξαν το σκορ με τον Μάουρο κάνοντας το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ιορδανίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ το 3-0 πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Γκόμεζ (23'). Ο Διγκόζης ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Λάζιτς, ενώ το ημίχρονο βρήκε τους Κρητικούς να προηγούνται με 5-0 ύστερα από γκολ του Μάουρο στις καθυστερήσεις. Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Γκόμεζ στο 50'.

ΟΦΗ: Μπεκιάι, Γκόμεζ, Νιόπλιας (31' Σταυρακάκης), Δερμιτζάκης, Κατσαβός, Σολίς, Ιορδανίδης, Αδάμος (67' Παυλόπουλος), Κολιτσιδάκης (46' Μουνιόθ), Μάουρο, Διγκόζης.

ΝΑΠΡΕΝΤΑΚ: Λάζιτς, Αντιτς (63' Μπάμπιτς), Βουίκοβιτς, Μιγιάτοβιτς, Ζάιτς, Μπέλιτς, Αλεξάντερ, Γιοσκίμοβιτς, Κόισιτς, Τανάσκοβιτς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ