ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Νοέμβρη 2010
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ,

προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πειραιά, 1.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση για τις ανάγκες του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Ο Στέφανος Νταής, στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ προσφέρει 20 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων Λάρισας.

***

2 ΦΩΤ.

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω της ΚΟ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι. Και από το χωριό Μεσολούρι: ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτ.), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ (φωτ.), ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΔΡΕΑ, ΝΙΚΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, ΜΙΧ. ΛΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, Κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ΑΠ. ΓΚΟΥΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΙΒΗ, ΔΗΜ. ΜΠΙΤΗ καθώς επίσης στη μνήμη του ΘΩΜΑ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, πιστού αγωνιστή και φίλου του ΚΚΕ, καθώς και του υποστράτηγου του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ(Σκοτίδα), από το Κυπαρίσσι Γρεβενών, που σκοτώθηκε στο Γράμμο.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (μπαρμπα - Μήτσου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΤΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ Λακωνίας, προέδρου του Συλλόγου ΕΒΕ Δάφνης και, αργότερα, επίτιμου προέδρου του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης Λακωνίας. Και στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού, ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, που τον Αύγουστο έκλεισαν 61 χρόνια από τον τραγικό θάνατό του, η Βούλα και ο Θάνος Αθανασόπουλος προσφέρουν στο ηρωικό ΚΚΕ, για την Οικονομική του Εξόρμηση, το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΩΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΩΤΗΣ
***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Φωτούλα

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας συζύγων, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΥ και ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, προσφέρουμε 25 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου.

Μαρία Καυκαλέτου

Φρόσω Στεφανίδη

***

2 ΦΩΤ.

Επίσης, στη μνήμη των αγαπημένων φίλων μας, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, προσφέρουμε ακόμη 25 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου.

Μαρία Καυκαλέτου

Φρόσω Στεφανίδη

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου, ΔΙΑΛΕΧΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου.

Η κόρη, Μέλα

ο γαμπρός, Αντώνης

ο εγγονός, Σωτήρης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοκκινιάς) ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Αθηνούλα), που στις 23 Νοέμβρη κλείνουν 17 χρόνια από το θάνατό της, ο σύζυγός της Γιάννης προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων, αξέχαστων και υπέροχων γονιών μου, καθώς και του θείου μου ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ και του συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, δάσκαλου, νομικού, δημοσιογράφου και συγγραφέα, προσφέρω στο αγαπημένο μας ΚΚΕ 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Τόνια Χαρατσίδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συζύγου, ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αθήνας, και 100 ευρώ ενίσχυση στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Ο σύζυγός της Γιώργος Παπαδογιαννης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΑΝΤΩΝΗ ΑΓΓΙΝΑΡΑ, τίμιου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Δάφνης, 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του

Μαρία Αγγινάρα

***

Στη μνήμη του αδελφού μου ΜΑΝΩΛΗ και των ξαδέλφων μου, ΣΤΡΑΤΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΦΩΚΙΩΝΑ, ΚΩΣΤΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΜΑΝΟΥΣΟΥ, που έπεσαν για τα ιδανικά του ΚΚΕ στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, δίνω 100 ευρώ, ως πρώτη δόση, στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περάματος.

Νικόλαος Περδικάκης

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΩΤΗ και της συμπεθέρας μου ΒΑΣΩΣ ΣΤΡΟΦΥΛΑ - ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Ελένη Χρ. Γιώτη

***

ΦΩΤ.

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ, το γένος Αχιλλέα, πολιτικός πρόσφυγας και τραυματίας του ΔΣΕ, γεννήθηκε στις 21/9/1926 στο χωριό Ελαφος της Λάρισας. Πέθανε στις 26/8/2010 στη Βουδαπέστη.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στη μνήμη του η σύζυγός του Κυριακή Ζάχου, οι κόρες του Μαρία, Βασιλική, Συνοδή, με τις οικογένειές τους, τα εγγόνια και τα δισέγγονα, προσφέρουμε 200 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ με την υπόσχεση ότι ποτέ δε θα τον ξεχάσουμε.

***

Στη μνήμη της μητέρας μας ΣΜΑΡΩΣ ΤΣΕΛΙΚΑ, που στις 8/11 συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατό της, προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ στην ΚΟΒ Χαριλάου και 150 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Οικογένεια Χάρη και Ιωάννας Ευφραιμίδη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΚΟΛΙΑ ΝΙΚΗΤΙΔΗ (ΑΕΡΟΠΟΡΟΥ) και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια Ελλάδα σοσιαλιστική, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ στην ΚΟΘ.

Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Νικητίδου

***

Στη μνήμη του ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, αγωνιστή του ΕΑΜ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 80 ευρώ μέσω της ΚΟ Υγείας της ΚΟΘ.

Τα εγγόνια του, Ανδρέας - Γιώργος - Ζωή

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΕΛΙΔΗ από τον Πολύμυλο Κοζάνης, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1991, και του ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, από τη Χαραυγή Κερατσινίου, που έφυγε από τη ζωή το 1993, επίσης αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πιστοί και οι δύο στο Κόμμα το οποίο και ψήφιζαν έως το τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευόσμου.

ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
Μαρία και Γιώργος Παπαδόπουλος

***

ΦΩΤ.

Στις 23/11/2010 συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» η πολυαγαπημένη και ανεκτίμητη σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα, ΛΕΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ. Στη μνήμη της προσφέρω μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας 200 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης της ΚΟΘ.

Μαυρίδης Κώστας

***

Στη μνήμη του κουνιάδου μου ΝΙΚΟΥ Θ. ΞΙΦΙΛΙΔΗ, ιατρού γυναικολόγου, αντί για στεφάνι προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Ιορδάνης Ι. Αγαθόπουλος

***

ΦΩΤ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΠΑΥΛΟΣ Ηλία ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, από την Κορομηλιά Κιλκίς, άφησε την τελευταία πνοή του στις 11 Νοέμβρη 1992, σε ηλικία 79 χρόνων.

Στη μνήμη του, ο γιος του Ηλίας και η γυναίκα του προσφέρουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ - ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που πιάστηκε από το μοναρχοφασιστικό κράτος, καταδικάστηκε σε είκοσι χρόνια φυλάκιση και έμεινε οκτώ χρόνια στις φυλακές Αβέρωφ, ο γιος της προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Δόξας της ΚΟΘ, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗ, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, ΕΠΟΝίτη, που σκοτώθηκε σε μάχη με τους Γερμανούς κατακτητές, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μετεώρων για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

Παρθένα Νικοπολιτίδου

***

ΦΩΤΟ

Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ γεννήθηκε στα 1928 στο Μεσόβουνο Κοζάνης. Εχασε δύο αδελφές του στην Κατοχή από την πείνα και εκτέλεση. Στη διάρκεια της Κατοχής ήταν ΕΠΟΝίτης, ενώ στον Εμφύλιο ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ. Στην Τσεχοσλοβακία, πολιτικός πρόσφυγας, ήταν γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ. Απεβίωσε στις 2.12.2009.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Σταθμού Κατερίνης της ΝΕ Πιερίας, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και φίλος, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 4 Απρίλη 2002, γεννήθηκε το 1929 στη Βεργίνα. Καταγόταν από φτωχή προσφυγική οικογένεια. Αγωνιστής της Αντίστασης στην Κατοχή, όπως και η οικογένειά του, οι γονείς του κυνηγήθηκαν. Ο Κώστας αναγκάστηκε να καταφύγει στον ΔΣΕ. Στη διάρκεια του Εμφύλιου έχασε την αδελφή του, η οποία ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας από το φθινόπωρο του 1949 στην αρχή στην Πολωνία και αργότερα στην Ουγγαρία, εργάστηκε ως εργάτης σε διάφορες επιχειρήσεις. Επέστρεψε με την οικογένειά του στην πατρίδα το 1982 και συνέχισε την αγωνιστική δράση του ως μέλος του ΚΚΕ. Ολοι τον θυμούμαστε στην ΚΟΒ του Σιδηροδρομικού Σταθμού για τις αταλάντευτες θέσεις και για τη μαχητικότητά του, που δε μειωνόταν από την κακή κατάσταση της υγείας του. Θα τον θυμούμαστε παρόντα στις διαδηλώσεις, στις συνΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ,ελεύσεις, στο μοίρασμα προκηρύξεων, στις οικονομικές εξορμήσεις. Επίσης, υπήρξε καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν μέσω της ΚΟΒ Σταθμού Κατερίνης 500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Στις 13 Νοεμβρίου έγινε η κηδεία της συντρόφισσας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗ, προέδρου του Σωματείου Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ» και μέλους του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της Αρτέμης Κρομμυδάκης προσφέρει 50 ευρώ στο Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Επίσης, ευχαριστεί τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας για το ενδιαφέρον και την άριστη περίθαλψη τις τελευταίες μέρες της ζωής της.

ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, ΚΛΕΑΝΘΗ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν από 8 χρόνια, στις 15.11.2002, προσφέρω 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη». Καλέ μου δεν σε ξεχνώ, όπου κι αν πάω με ακολουθεί η σκιά σου, ίσως γρήγορα να έρθω κοντά σου.

Η σύζυγος

Βούλα Καραμαλη - Τοσουνίδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου και πατέρα, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΠΟΝίτη και μέλους του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ- που «έφυγε» σε ηλικία 87 ετών, στις 17.10.2010, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Σήμερα Κυριακή, ώρα 9.30 το πρωί, στον Αγιο Ανδρέα Εγλυκάδας γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ.

Η γυναίκα του, Αναστασία

τα παιδιά του, Αλέξανδρος και Αγάπη

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των γονιών μου, ΕΛΕΝΗΣ και ΜΑΝΩΛΗ ΤΟΥΦΕΚΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων Ν. Ιωνίας.

Ο γιος τους Γιώργος


ΛΕΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΛΕΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

 ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ ΚΟΛΙΑΣ
ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ ΚΟΛΙΑΣ

ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μενέλαος Στεφανίδης
Μενέλαος Στεφανίδης

ΚΟΤΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΤΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΤΟΥΦΕΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΤΟΥΦΕΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

ΤΟΥΦΕΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΤΟΥΦΕΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΒΑΣΩ ΣΤΡΟΦΥΛΑ - ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ
ΒΑΣΩ ΣΤΡΟΦΥΛΑ - ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

Χρυσούλα Γκόγκογλου
Χρυσούλα Γκόγκογλου

Βασίλης Γρηγοριάδης
Βασίλης Γρηγοριάδης

ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Icon

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΛΕΧΤΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
ΔΙΑΛΕΧΤΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΕΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΕΛΙΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Ευσταθία Καψή
Ευσταθία Καψή
φωτό

Σήμερα Κυριακή, 21 Νοέμβρη, στα Μελίσσια στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, ώρα 9.30 π.μ., γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ - ΚΑΨΗ, αδελφής του καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ Θύμιου Καψή (Καπετάν Ανάποδου) από το χωριό Δρυμαία (Γλούνιστα).

Η Ευσταθία Καψή ήταν από αγωνιστική οικογένεια. Οι γονείς της βγήκαν στο βουνό, στο Δημοκρατικό Στρατό. Ο πατέρας της Ταξιάρχης, εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Το '49 βγήκε στην Ουγγαρία στην πολιτική προσφυγιά και επαναπατρίστηκε, αργότερα, μετά το '60. Η μάνα της, Ασήμω, πιάστηκε και κλείστηκε εξορία στο Τρίκκερι. Η Ευσταθία βγήκε αντάρτισσα στον Παρνασσό το '47. Εκανε περίπου τρία χρόνια αντάρτισσα στα τμήματα του Διαμαντή (2η Μεραρχία). Πιάστηκε το καλοκαίρι του 1949 τραυματισμένη, πέρασε από στρατοδικείο και καταδικάστηκε με μεγάλη ποινή. Κρατήθηκε πολλά χρόνια σε διάφορες φυλακές και τελικά απολύθηκε μετά το 1960 από τις φυλακές «Αβέρωφ». Εμεινε πάντα πιστή στο Κόμμα και τα ιδανικά του. Τίμησε τον αδερφό της, τον Θύμιο, τον καπετάν Ανάποδο, και βοηθούσε όλα αυτά τα χρόνια, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Χαλκίδας, και οικονομικά το ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, ο Δημήτρης Χατζηνικολής πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω «Ριζοσπάστη», 300 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ