ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
Σελ. /40
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς

Απόσπασμα από τη συζήτηση που είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου, σε συνέντευξη στον «Real FM»

Συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Real FM» και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συζήτηση.

-- Το δίλημμα, που έθεσε ο πρωθυπουργός γι' αυτές τις εκλογές. Εθεσε το δίλημμα της άμεσης προσφυγής σε εθνικές κάλπες, σε περίπτωση που η απόσταση των υποψηφίων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μεγάλη από αυτές της ΝΔ και τους άλλους της αντιπολίτευσης. Πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα πραγματικό δίλημμα, ότι δηλαδή όντως το ΠΑΣΟΚ σκέπτεται να μας πάει σε εκλογές;

-- Το δίλημμα που έβαλε είχε και άλλα δύο σημεία: Χρεοκοπεί η Ελλάδα, αποσταθεροποιείται η δημοκρατία, τα έβαλε και τα τρία μαζί. Κατ' αρχήν οποιοδήποτε δίλημμα μπαίνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές είναι εκβιαστικό, οποιοδήποτε δίλημμα! Δεν μπορείς να βάζεις τέτοια διλήμματα στον κόσμο και μάλιστα του τύπου: Αποσταθεροποίηση - δηλαδή, δεν καταλαβαίνω, αν δεν βγει ο κ. Τατούλης ή ο κ. Καμίνης αποσταθεροποιείται η Ελλάδα; Εναλλαγή στην κυβέρνηση είχαμε πάρα πολλές φορές. Τι θα πει, λοιπόν, αποσταθεροποίηση; Η αποσταθεροποίηση πάει και κάπου αλλού. Και δεν θεωρούμε και τυχαίο ό,τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με τα «δεματάκια».

-- Τα εντάσσετε μέσα σε αυτό το κλίμα;

-- Ναι βεβαίως, ευθέως το λέω.

-- Σας ρωτώ, επειδή σχολίασα πριν από λίγο ότι αυτούς τους 5, που έδωσε τις φωτογραφίες τους η αστυνομία, τους «επικήρυξε» - ας μου επιτραπεί η λέξη - για πρώτη φορά η ΝΔ, με υπουργό τότε τον Παυλόπουλο...

-- Εγώ κατάλαβα ότι τούς είναι γνωστοί και τούς είχαν στο χέρι. Και ανά πάσα στιγμή τούς βγάζουν για να δικαιολογήσουν, ή να αιτιολογήσουν την «αποσταθεροποίηση». Επομένως, το δίλημμα δεν είναι υπαρκτό.

Το χειρότερο δίλημμα που έβαλε ο πρωθυπουργός για τις εκλογές ήταν η χρεοκοπία και η αποσταθεροποίηση. Εγώ να δεχθώ ότι ο κ. Παπανδρέου λέει ότι «θέλω να έχω ισχυρή δύναμη». Μα οι τοπικές εκλογές, εφόσον τους δίνει τόσο μεγάλη σημασία πια και τις αντιμετωπίζει ως γενικές - πολιτικές, όπως άλλωστε και εμείς, σου δίνουν το αποτέλεσμα. Δεν καταλαβαίνω, τι θα περιμένει με τις καινούριες εκλογές; Αλλά σε κάθε περίπτωση οι νέες εκλογές δεν αποτελούν φόβητρο, κίνδυνο και μπαμπούλα. Δεν καταλαβαίνω, γιατί είναι τόσο τρομερό;

Κατ' αρχάς ο λαός θα μιλήσει την Κυριακή. Επομένως, αν θέλει ένα μήνυμα, το έχει. Σας θυμίζω τα δημοψηφίσματα που έκαναν για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που την απέρριψαν κατ' αρχήν οι Γάλλοι, ή το δημοψήφισμα με το οποίο απέρριψαν το σύμφωνο σταθερότητας οι Ιρλανδοί και μετά ξανά δημοψήφισμα με εκβιαστικά διλήμματα. Ε, δεν πάει έτσι! `Η το παίρνεις το μήνυμα και το λαμβάνεις υπόψη ή δεν το παίρνεις. Αλλο μήνυμα θα πάρεις σε δύο μήνες;

Εάν σκοπεύει να μας πάει σε εκλογές, δεν ξέρω με τι στρακαστρούκες και με τι εκβιασμούς, τότε κατά τη γνώμη μας ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί ούτε τις εκλογές, ούτε τα περί αποσταθεροποίησης, ούτε τα περί χρεοκοπίας. Αν γίνουν οι εκλογές, να παρέμβει και δεύτερη φορά και να κάνει την ήττα και των δύο κομμάτων πασιφανή. Δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς.

ΚΟ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η καλή προετοιμασία φέρνει αποτέλεσμα

Σχεδόν στη μέση βρίσκεται η κάλυψη του πλάνου της Οργάνωσης, στον πρώτο μήνα της Οικονομικής Εξόρμησης

Με ποσοστό κάλυψης που φτάνει στο 48,74% του πανελλαδικού πλάνου, έφυγε ο πρώτος μήνας της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για το τρίμηνο Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης. Ανάμεσα στις 15 πρώτες Νομαρχιακές Οργανώσεις είναι αυτή της Ηλείας με ποσοστό κάλυψης 48%. Ο Χρήστος Γιάνναρος, γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, σημειώνει σχετικά:

«Η φετινή οικονομική εξόρμηση γίνεται σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για όλη τη χώρα, αλλά ιδιαίτερα για το Νομό Ηλείας που εκτός της οικονομικής κρίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις συνέπειες από τις πυρκαγιές του 2007. Από αρχές Σεπτέμβρη και την προετοιμασία στις ΚΟΒ της Οικονομικής Εξόρμησης, έγινε κατανοητό και μπήκε σχέδιο δουλειάς έτσι ώστε το άνοιγμα της Οργάνωσης να είναι πολλαπλάσιο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

Ιδιαίτερο σχέδιο μπήκε στις κλαδικές ΚΟΒ, αφού είναι και οι ΚΟΒ με τη μεγαλύτερη δυνατότητα ανοίγματος. Πράγματι, μέχρι αυτή τη στιγμή, εκμεταλλευόμενοι και το άνοιγμά μας ενόψει των τοπικοδιοικητικών εκλογών, έχουμε απευθυνθεί σε περισσότερο κόσμο από ό,τι στις προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις. Αυτός ο κόσμος δεν είναι μόνο ότι δίνει ο ίδιος από το υστέρημα του, αλλά χρεώνεται κουπόνια και απευθύνεται και στον περίγυρό του.

Θετικά αποτελέσματα έχουν όλες οι ΚΟΒ του νομού μας. Οι ΚΟΒ των Εκπαιδευτικών και των ΕΒΕ έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του πλάνου τους. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες για καλύτερο αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα.

Δεν έχουμε απευθυνθεί και δεν έχουμε βάλει σε αυτή τη μάχη το σύνολο των οπαδών και φίλων του Κόμματος. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποκτήσουμε καλύτερες πολιτικές επαφές με σημαντικό κομμάτι κόσμου, αλλά και να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες της περιόδου που αναγκάζουν φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ να δίνουν μικρότερα ποσά στην οικονομική εξόρμηση από αυτά που θα επιθυμούσαν και που πρόσφεραν τα προηγούμενα χρόνια. Με αποφασιστικότητα δίνουμε και αυτή τη μάχη για να έχουμε όσο το δυνατόν τα καλύτερα αποτελέσματα».

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

  • Σήμερα Πέμπτη 4 Νοέμβρη

-- Θα πραγματοποιήσει περιοδεία, στο Κερατσίνι, στον εμπορικό δρόμο της οδού Τσαλδάρη, στην Αμφιάλη (εκκίνηση 18.30, Τσαλδάρη & Λ. Σαλαμίνας).

-- Στις 19.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ζαρντέν).

  • Αύριο Παρασκευή 5 Νοέμβρη

Θα επισκεφθεί τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

-- Στις 10.30 θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων.

-- Στις 11.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων του Ναυπηγείου.

-- Στις 12.00 θα συναντηθεί με τη διοίκηση της εταιρείας.

Στην Πετρούπολη

Ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σήμερα Πέμπτη 4/11, στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην Πετρούπολη (συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Ελ. Βενιζέλου). Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θωμάς Κοτσαμπάς. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Κώστα Μάντζιο.

Σήμερα στον «902»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συζητήσει σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., με τους δημοσιογράφους του «902 Αριστερά στα FM», Νίκο Μπογιόπουλο και Δάνη Παπαβασιλείου, στην εκπομπή «Ημεροδρόμος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ