ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 1-1
«Κλότσησε» την ευκαιρία

Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ να κερδίσει την Αντερλεχτ, στο ΟΑΚΑ, και να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την 2η θέση του ομίλου και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το τελικό 1-1 (48' Μπλάνκο πεν. - 54' Πολάκ) κρίνεται δίκαιο, αφού αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα γκολ και να πάρουν τους τρεις πόντους. Ομως μόνο μια από αυτές αξιοποίησαν, τις υπόλοιπες τις σπατάλησαν και οι δύο. Η ισοπαλία λοιπόν είναι δίκαια και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες αμφοτέρων για τη συνέχεια.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου η Ζενίτ κέρδισε τη Χάιντουκ, μέσα στο Σπλιτ, με 3-2 και έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της. Στη βαθμολογία του 7ου ομίλου προηγείται η Ζενίτ με 12 πόντους και ακολουθούν Αντερλεχτ, ΑΕΚ 4, Χάιντουκ 3. Την επόμενη αγωνιστική παίζουν Ζενίτ - Αντερλεχτ και Χάιντουκ - ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Σάχα, Πατσατζόγλου, Μανωλάς, Νασούτι, Νταντόμο, Μπλάνκο, Γκέντσογλου (87' Μάκος), Καφές, Λεονάρντο (66' Εντερ), Λαγός (73' Φροξυλιάς), Τζιμπούρ.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ζιλέ, Μαζούχ, Γιουχάζ, Λέκγιακς, Λεζέαρ (90'+1 Μπαντιμπάγκα), Κλιέσταν, Πόλακ (77' Σουάρες), Κουγιατέ, Λουκάκου, Μπουσουφά (67' Κανού).

ΠΟΛΟ

Υπό τη «βαριά σκιά» των σημαντικών προβλημάτων - με κυρίαρχο αυτών το οικονομικό - «ανοίγει» σήμερα, με δύο αναμετρήσεις, η αυλαία του 25ου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης στην Α1 κατηγορία ανδρών. Ξεχωρίζει το ντέρμπι Βουλιαγμένης - Πανιωνίου (20:00, ΕΤ1), ενώ στο άλλο παιχνίδι, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Πάτρα απέναντι στο ΝΟΠ (18:30).

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Πρόκριση σε τελικό

Αλλη μια πρόκριση σε τελικό πανηγύρισε χτες η ελληνική αποστολή που λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Νέα Ζηλανδία. Τα ξημερώματα της Πέμπτης οι Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου προκρίθηκαν στον τελικό της δικώπου άνευ και μάλιστα ως πρώτοι. Τερμάτισαν σε 6.58.12, τους ακολούθησε το δίδυμο της Γερμανίας (6.59.11) και τρίτη ήταν η βάρκα της Γαλλίας (7.01.56). Από τον έτερο ημιτελικό προκρίθηκαν Νέα Ζηλανδία (6.50.88), Βρετανία (6.57.43) και Ιταλία (7.05.72). Ο τελικός του αγωνίσματος θα γίνει τα ξημερώματα (4:18 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου.

Σήμερα, ξημερώματα Παρασκευής, είχαν προγραμματιστεί να γίνουν άλλοι τελικοί και ένας «μικρός» τελικός στους οποίους είχαν εξασφαλίσει παρουσία ελληνικά πληρώματα. Ο τελικός του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών (4:18 ώρα Ελλάδας) όπου συμμετέχουν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Ο τελικός της τετρακώπου άνευ των ανδρών (4:48) με τους Παπαχρήστο/Τσίλη/Γκουντούλα Ν./Γκουντούλα Α. και ο «μικρός» τελικός (00:47) για το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τους Μαγδανή - Κόνσολα.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΑΡΗΣ 1-0
Λύγισε στο τέλος

Ενας τολμηρός Αρης, είχε ευκαιρίες για ένα μεγάλο διπλό, αλλά έχασε το ματς στο 90' (1-0) και συνάμα την ευκαιρία να αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Λύγισε στο 90' ύστερα από ασταθή απόκρουση απόκρουση του Σηφάκη σε σουτ του Σαμ και κοντινή προβολή του Βιδάλ για το 1-0. Μετά τον αγώνα ο Κούπερ δήλωσε: «Χάσαμε στις λεπτομέρειες όμως πιστεύω ότι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα για τη νίκη. Η προσπάθεια για πρόκριση συνεχίζεται».

Οι συνθέσεις:

Λεβερκουζεν: Αντλερ, Ράιναρτς, Φρίντριχ, Μπέντερ (46' Ρολφς), Χέλμες, Μπάλιτς, Σαμ, Βιδάλ, Κάντλετς, Μπουράκ (62' Μπαρνέτα), Γιόργκεσεν (46' Ντερτιγιόκ).

Αρης: Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Κάλβο (79' Καζναφέρης), Τόχα, Κόκε, Ρουίς (57' Tσεσνάουσκις), Φατί, Μίτσελ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Χαβίτο

ΠΑΟΚ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1-0
Επιασε κορυφή

Με κεφαλιά του «μικροσκοπικού θαυματουργού» Βιεϊρίνια που πήδηξε στο... Θεό ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στην Βιγιαρεάλ και η Τούμπα αποθέωσε τους πρώτους του 4ου ομίλου του Europa League.

Στο πρώτο μέρος η διάθεση του ΠΑΟΚ να πιέσει σταμάτησε στην καλοστημένη άμυνα της Βιγιαρεάλ, και στην πολύ καλή μελέτη που είχαν κάνει οι Ισπανοί στον τρόπο αξιοποίησης του Σαλπιγγίδη. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ανήκε στη Βιγιαρεάλ. Στο 5ο λεπτό μετά από αδράνεια στο κέντρο άμυνας του «Δικέφαλου του Βορρά» ο Αλτιντορ μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ με τον Κρέσιτς να πέφτει στα πόδια του και να τον προλαβαίνει.

Η... ελληνική απάντηση ήρθε μέσα από τη συνεργασία του Σακελλαρίου με τον Ιβιτς. Ο Ελληνας αμυντικός σέντραρε από τ' αριστερά και ο Σέρβος πηδώντας ψηλότερα από όλους πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόπεθ.

Στο δεύτερο μέρος ο Γαρίδο πέρασε τον Ρόσι στη θέση του Αλτιντορ και αυτό έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή της Βιγιαρεάλ. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε κατάφερε να σκοράρει με άλμα του Βιεϊρίνια στο πρώτο δοκάρι και κεφαλιά στην απέναντι γωνία του Λόπεθ.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Υστερα από ένα ματς ακατάλληλο για... καρδιακούς, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στη Λιουμπλιάνα με 84 - 85 από την Ολίμπια στην παράταση. Το ματς είχε έντονο σαπένς με εναλλαγές στο σκορ. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη με 72 - 72. Ετσι, η ομάδα της Σλοβενίας πήρε κεφάλι στον όμιλο μετά την τρίτη συνεχόμενη νίκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ