ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3 - 1
Μόνο κέρδος το «τρίποντο»

Μια άκρως προβληματική ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τους τρεις πόντους, επικρατώντας του Εργοτέλη με 3 - 1 (44' Καφές, 55' Μπλάνκο, 93' Εντερ - 33' Φραγκουλάκης). Οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει από το χτεσινό ματς να κρατήσουν μόνο την ουσία (νίκη) και το γεγονός ότι ανέτρεψαν το σκορ. Βέβαια, το επίτευγμα δεν προήλθε κυρίως από τη δική τους προσπάθεια αλλά από μια ευνοϊκή - γι' αυτούς - συγκυρία (η μπάλα βρήκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον Καφέ) και μια... ευγενική χορηγία του Δασκαλάκη (τραγική έξοδος). Γι' αυτό ο Γιαλούσης μίλησε για έλλειψη συγκέντρωσης των φιλοξενουμένων και «αστεία» γκολ. Ο Εργοτέλης έδειχνε πιο ομάδα, κυκλοφορούσε εύκολα και καλύτερα την μπάλα, γενικά είχε τον έλεγχο. Αντίθετα, η κούραση και οι απουσίες δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να γίνουν πειστικοί. Σε καμιά στιγμή της αναμέτρησης δεν ήταν το αφεντικό του αγώνα. Παρ' όλα αυτά τα κατάφεραν «απέναντι σε μια ομάδα που τακτικά είναι πολύ καλή», όπως είπε ο Χιμένεθ.

ΑΕΚ: Σάχα, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Λαγός, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (81' Εντερ), Γκερέιρο (70' Γκέντσογλου), Τζιμπούρ, Μπλάνκο (91' Καράμπελας).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος (46' Μπέτο), Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Ολίσε (46' Χρυσοφάκης), Φραγκουλάκης, Σαρρής, Λεάλ (80' Βερπακόφσκις), Μπούντιμιρ, Ρομάνο.

ΠΟΛΟ
Σε ... δόσεις

Σε τέσσερις ...δόσεις θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική στην Α1 πόλο των ανδρών, με την αυλαία να «ανοίγει» σήμερα και να «πέφτει» το Σάββατο. Απόψε (18.30), στην Πάτρα, η τοπική ΝΕΠ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να έχουν πολύ εύκολο έργο, απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται ως επί το πλείστον με εφήβους. Ενδεικτικό γεγονός η συντριβή της, στην πρεμιέρα, από τον Εθνικό με 16-2. Γι' αυτό ο τεχνικός των νταμπλούχων, Β. Πάτερος, αναμένεται να ξεκουράσει παίκτες, ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ξανά Παράσχος

Μόλις μία μέρα μετά την απομάκρυνσή του από την Ξάνθη ο Γιώργος Παράσχος βρήκε δουλειά, αφού θα είναι ο νέος τεχνικός του Πανιώνιου για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Οι «κυανέρυθροι» ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσουν κανέναν παίκτη τη φετινή σεζόν.

Οι Νεοσμυρνιώτες μετά την απόλυση του Μίκαελ Στόρε πορεύονταν με τον Ακη Μάντζιο στον πάγκο σαν υπηρεσιακό τεχνικό, αλλά πλέον πρώτος προπονητής των «κυανέρυθρων» είναι ο έμπειρος τεχνικός. Θυμίζουμε ότι ο Παράσχος είχε κάτσει και πέρσι στον πάγκο της ομάδας για δύο μήνες.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Στην πίστα που τα προηγούμενα 5 χρόνια αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής δόθηκε παράταση στην αγωνία των οδηγών. Ο Ζεμπάστιαν Φέτελ αναδείχθηκε νικητής στην πίστα της Βραζιλίας, έχοντας πίσω του τον Μαρκ Γουέμπερ και το 1-2 της «Red Bull» οδήγησε την αυστριακή ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών. Ο Φερνάντο Αλόνσο συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών και παραμένει στην κορυφή των πιλότων, πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Αμπού Ντάμπι.

ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΟΚ 0-1
Σε αγωνιστική άνοδο

Νίκη που πιστοποιεί την αγωνιστική άνοδό του πανηγύρισε χτες ο ΠΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη» στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε 1-0 της Καβάλας, χάρη στο σχετικά γρήγορο τέρμα του Πάμπλο Γκαρσία και τρίτωσε για πρώτη φορά εφέτος στο πρωτάθλημα τις νίκες της!

Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα δίκαιο καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καλύτερος από τους «Αργοναύτες» που άργησαν εξαιρετικά να «ξυπνήσουν». Οι γηπεδούχοι ουσιαστικά μπήκαν στο ματς μετά το 70ό λεπτό, εκμεταλλευόμενοι ίσως και την κούραση των φιλοξενούμενων, ωστόσο με μία ευκαιρία που δημιούργησαν θα ήταν... παράλογο ν' αναζητούσαν κάτι περισσότερο απ' αυτό που πήραν.

ΚΑΒΑΛΑ: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (90΄ Ενόκ), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο (81΄ Ντικρόκ), Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιέ, Ονουάτσι, Βουτσίσεβιτς (69΄ Ναζλίδης)

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (65΄ Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Φωτάκης (81΄ Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (87΄ Σακελλαρίου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες): Ολυμπιακός 21, Παναθηναϊκός 20, ΑΕΚ 16, ΠΑΟΚ 14, Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου, Αστέρας Τρίπολης, Αρης 13, Κέρκυρα, Καβάλα, Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός Βόλου 12, Σέρρες, Λάρισα 10, Εργοτέλης 9, Ατρόμητος, Ξάνθη, Πανιώνιος 7.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ 0 - 1
Υπόθεση Λάζαρου

Η επιβράβευση της εξαιρετικής εικόνας του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τον Ολυμπιακό ήρθε με λίγη καθυστέρηση, αφού ο αριστεροπόδαρος άσος του «τριφυλλιού» με ένα εξαιρετικό γκολ χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου.

Το 0 - 1, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα, έφερε και πάλι σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή τον Παναθηναϊκό. Δύο πρόσωπα το «τριφύλλι» στο ματς (όπως στο ντέρμπι) και ανεβάζοντας απόδοση στην επανάληψη πήρε το πολυπόθητο «τρίποντο».

Βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο οι γηπεδούχοι, που είχαν έναν εξαιρετικό Καμαρά, με τους οπαδούς τους να ζητούν στο φινάλε νίκη επί του Πανιωνίου την επόμενη αγωνιστική. Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των «πρασίνων», Νίκος Νιόπλιας, δήλωσε: «Πήραμε μια σημαντική νίκη σε μια γερή έδρα. Είμαστε σε καλό δρόμο και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι, Βινιάλ (19' λόγω τραυματισμού Μελισσάς), Νεμπεγλέρας, Καμαρά (69' Περόνε), Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος (76' Καραλής), Μπρίτο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος (55' λόγω τραυματισμού Μαρίνος), Βύντρα, Κατσουράνης, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (85' Ιωαννίδης), Λουίς Γκαρθία, Γκοβού (58' Καραγκούνης), Σισέ.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρώτη νίκη

Μετά από συγκλονιστικό ματς με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, ο Ικαρος νίκησε το Μαρούσι με σκορ 83 - 75 και πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Στο κλειστό του Αγίου Θωμά αμφότερες οι ομάδες ήθελαν το ροζ φύλλο αγώνα η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Ο Ικαρος πάντως ήταν αυτός που είχε καλύτερο προσανατολισμό στο παρκέ. Τα 13 λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι έναντι 12 των φιλοξενούμενων τους στοίχισαν περισσότερο, ενώ ο Τόμπσον ήταν καθοριστικός στο δ' δεκάλεπτο. Το Μαρούσι βρέθηκε στο -3 στο 39' μετά από τρίποντη βόμβα του Χαριτόπουλου, όμως στη συνέχεια ο Χουέρτας έκανε βήματα. Πρώτος σκόρερ για τον Ικαρο ο Μακ Αλάρνεϊ με 19 πόντους ενώ 18 πέτυχε ο Τόμπσον. Από την άλλη πλευρά, ο Ουίντεν ήταν εξαιρετικός και σταμάτησε στους 21 πόντους.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής ξιφασκίας, ένας Ελληνας αθλητής του ξίφους ασκήσεως κατάφερε να περάσει στους «32» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών (η φετινή διοργάνωση διεξάγεται στο Παρίσι). Το κατάφερε ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος, ο οποίος τελικά πήρε την 32η θέση ανάμεσα σε 147 αθλητές. Στη σπάθη γυναικών, η Βάσω Βουγιούκα, παρά το πρόβλημα τραυματισμού στον αντίχειρα, πήρε την 20ή θέση ανάμεσα σε 110 αθλήτριες. Από την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, η μόνο που κατάφερε να πετύχει πρόκριση και να φτάσει έως τους «64» και να βαθμολογηθεί ήταν η Μαρίνα Παΐζη, στη σπάθη γυναικών, όπου πήρε την 50ή θέση.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Θετική εμφάνιση

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας - που έγινε στο Προύσκο της Πολωνίας - ο Γιάννης Ταμουρίδης. Κατέλαβε την έβδομη θέση στο όμνιουμ αν και έδειξε ότι μπορούσε και καλύτερα. Βρισκόταν στην 5η θέση με τη συμπλήρωση 5 αγωνισμάτων, μετά την 4η θέση στο σκρατς και κατετάγη έκτος στο σύνθετο αγώνισμα του όμνιουμ. Στο τελευταίο αγώνισμα όμως, στο ένα χιλιόμετρο ατομική χρονομέτρηση, περιορίστηκε στη 16η θέση που τον έφερε τελικά 7ο στη γενική κατάταξη με 49 βαθμούς. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Γερμανός Ρότζερ Κλούγκε (22), δεύτερος ο Ολλανδός Τιμ Βελντ (29) και τρίτος ο Πολωνός Ράφαλ Ράταστζουκ (31). Για το ίδιο άθλημα, στις γυναίκες, η Ελισάβετ Χαντζή, κατετάγη 17η με 107 βαθμούς.

ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ
Στη Γαλλία τα βλέμματα

Στο Μετς της Γαλλίας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τραμπολίνο ανδρών - γυναικών (11-13 Νοεμβρίου). Συμμετοχή έχουν δηλώσει 261 αθλητές/ιες (150 άνδρες, 111 γυναίκες) από 34 χώρες. Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν Ελίνα Αγγελίδου και Αγγελική Ζευγαρά, συνοδευόμενες από τον προπονητή Κυριάκο Μαβιτζή. Οι «γαλανόλευκες» πρωταθλήτριες θα συμμετάσχουν την Πέμπτη (11/11) στον προκριματικό του τραμπολίνο γυναικών.

Στην ίδια πόλη θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα (16-19 Νοεμβρίου) και το αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλικιών, για αθλητές 11-18 ετών. Από τη χώρα μας στην κατηγορία 15-16 ετών των αγοριών θα συμμετάσχει ο κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου στο τραμπολίνο εφήβων Απόστολος Κουταβάς, καθώς και ο Νίκος Σαββίδης. Στην κατηγορία αγοριών 13-14 ετών θα αγωνιστούν οι Κώστας Μπριασούλης, Τιμόθεος Κάρλσον, ενώ στην κατηγορία κοριτσιών 15-16 ετών θα πάρουν μέρος οι Σοφία Σαλαβράκου, Λίλα Κασάπογλου, Σοφία Πουλουκτσή.

ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ 1 - 1
Η παράδοση συνεχίστηκε

Η παράδοση (της τελευταίας 5ετίας) συνεχίστηκε χτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου δεν υπήρξε νικητής. Αρης και Λάρισα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 (54' Λαζαρίδης - 76' Μακίνουα). Και μπορεί οι βαθμοί να μοιράστηκαν αλλά τις εντυπώσεις σίγουρα κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά είχαν και την (χρονικά) τελευταία ευκαιρία να πάρουν τη νίκη με το δοκάρι του Κουζέν (88'). Γενικότερα έδειξαν - ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο - πιο κοντά στους τρεις πόντους και αν κάποιος αδικείται από το αποτέλεσμα αυτός είναι η Λάρισα.

ΑΡΗΣ: Χουάνμα, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Νέτο, Ναφτί, Πρίττας (78' Φαμπιάνο), Κάλβο (84' Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (64' Τόχα)

ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κατσιαρός, Ταλ, Σίμιτς (62' Μακίνουα), Κουζέν, Ρομέου, Κανόμπιο, Πούρι (57' Μετίν), Ιγκλέσιας (68' Γκέρεμι).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ