ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Στόχος η ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής οργάνωσης

Συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Αύριο η στάση εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σύνθημα για ολόπλευρη παρέμβαση σε τόπους δουλειάς, γειτονιές κ.τ.λ. με στόχο την ταξική οργάνωση των εργαζομένων και πρώτο άμεσο σταθμό την απεργία στις 15 Δεκέμβρη έδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ που συνεδρίασε χτες για το σχεδιασμό της δράσης.

Αλλωστε, από αυτήν τη σκοπιά οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε μαζική συμμετοχή και αξιοποίηση της αυριανής στάσης εργασίας (12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ.) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Της ανάδειξης του χαρακτήρα και των υπευθύνων της αντεργατικής επίθεσης, της σφυρηλάτησης της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης, της διεκδίκησης άμεσων μέτρων προστασίας της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση, με άξονα το κοινό πλαίσιο πάλης ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ. Γι' αυτό και η βασική ανάγκη - όπως σημειώθηκε εισηγητικά στη χτεσινή συνεδρίαση - είναι «να συγκεντρώσουμε δυνάμεις ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους».

Οπως τονίστηκε, αυτό προϋποθέτει «την οργάνωση των εργαζομένων. Οργάνωση παντού. Στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα γραφεία, στα γιαπιά, στις εργατικές συνοικίες. Να μη μείνει κανένας χώρος δουλειάς, που οι εργαζόμενοι να μην είναι οργανωμένοι και συσπειρωμένοι. Που να μην έχουν δημιουργήσει πυρήνες του ΠΑΜΕ. Για να κινητοποιούν, να μαχητικοποιούν και να βάζουν στην πάλη ακόμα περισσότερους. Να φέρνουμε σε επαφή μαζί μας συνεχώς καινούργια σωματεία, καινούργιους χώρους δουλειάς. Τα σωματεία να έχουν πόδια στις επιχειρήσεις, στους κλάδους».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αύριο, υπογραμμίστηκε πως χρειάζεται «οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα στελέχη του στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να βρεθούν στους χώρους δουλειάς και να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, συζητήσεις, συσκέψεις, να ανοίξουν τη συζήτηση για την καλύτερη οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη».

Με την ίδια αποφασιστικότητα πρέπει να δοθεί και η μάχη της επιτυχίας της παράστασης διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στην Ομόνοια, στη 1.30 μ.μ.

Ανεβαίνει η ευθύνη όλων

Μπροστά στην απεργία, λοιπόν, «το κάθε συνδικάτο, η επιτροπή αγώνα, τα ψηφοδέλτιά μας, πρέπει να συζητήσουν και να αποφασίσουν γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση, ένα συγκεκριμένο σχέδιο οργάνωσης και κινητοποίησης δυνάμεων. Σχέδιο που θα περιλαμβάνει Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, χρεώσεις όλων των μελών του ΔΣ, των δυνάμεων που βάζει σε κίνηση, των πρωτοπόρων μελών του σωματείου».

Οσο βαθαίνει η αντιλαϊκή επίθεση, ανεβαίνει και η ευθύνη του ταξικού κινήματος, των ταξικών δυνάμεων και συνδικάτων, «να σχεδιάσουν, να συμβάλουν, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της εργατικής τάξης», τονίστηκε. Κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική η ανάγκη «να απευθυνθούμε πλατιά και να προσπαθήσουμε να στήσουμε επιτροπές που θα ενημερώνουν, θα συσπειρώνουν εργατόκοσμο, θα παρεμβαίνουν, θα κινητοποιούν. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη ανάμεσα στους κλάδους, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, που ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Χρειάζεται συγκέντρωση δυνάμεων». Και σημειώνεται: «Να γίνει πιο οργανωμένη συζήτηση για το κοινό πλαίσιο πάλης ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, που αγκαλιάζει όλα τα προβλήματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων».

Κανείς αμέτοχος

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και μετά το θετικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, «αποτελεί άμεσο καθήκον και επείγον η οργάνωση, η συσπείρωση δυνάμεων». Για το λόγο αυτό, απαιτείται «να αξιοποιήσουμε καινούριο κόσμο που γνωρίσαμε. Να του αναθέσουμε καθήκοντα και να τον βοηθήσουμε να μπει στη μάχη, στο καμίνι της ταξικής πάλης. Δεν αρκεί μόνο η ψήφος. Χρειάζεται τα ΔΣ των σωματείων, τα στελέχη του κινήματός μας, να βγουν μπροστά. Να συμβάλουν, να βοηθήσουν στη δημιουργία επιτροπών, πυρήνων του ΠΑΜΕ παντού, για να κινητοποιηθεί κόσμος». Και συνεχίζει: «Χρειάζεται δηλαδή δουλειά όχι μόνο με τον περίγυρο, με όσους μόνο γνωρίζουμε. Να σκεφτούμε καλύτερα πώς θα πλησιάσουμε τον κόσμο που, σε ένα βαθμό, αμφισβητεί την πολιτική της κυβέρνησης, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Στη μάχη μπαίνουν ήδη τα ταξικά συνδικάτα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε κλάδο και περιοχή. Ετσι, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου προετοιμάζει μπροστά στην τρίωρη στάση εργασίας συσκέψεις και συζητήσεις στους τόπους δουλειάς με στόχο την καλύτερη οργάνωση της απεργίας. Σε αντίστοιχη δουλειά, προχωρά και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Ακόμα:

  • Σήμερα, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας πραγματοποιεί στις 7 μ.μ., σύσκεψη - ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα.
  • Η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σύσκεψη την Τετάρτη 1 Δεκέμβρη, στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή 5 Δεκέμβρη, στις 9 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Την ίδια μέρα, σε γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση προχωρά το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Ζακύνθου.
«ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να στήσουμε παντού Επιτροπές του ΠΑΜΕ

Στη 1.30 μ.μ. στην Ομόνοια η αυριανή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη, αλλά και στην αυριανή στάση εργασίας και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στη 1.30 το μεσημέρι, απευθύνει με ανακοίνωσή της η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΤΑΔΗΣΥ), τονίζοντας την ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ.

«Ο αντεργατικός πόλεμος που έχει κηρύξει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», σημειώνει η ΤΑΔΗΣΥ. «Με αυτούς τους νέους μισθούς φτώχειας, αλλά και με τη νέα άμεση και έμμεση φορομπηξία και με την κατακόρυφη αύξηση του ΦΠΑ σε είδη διατροφής που προβλέπει αυτός ο προϋπολογισμός, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, οδηγούνται στον Καιάδα της απόλυτης φτώχειας», επισημαίνει και συμπληρώνει:

«Ολες αυτές οι περικοπές που γίνονται για την εφαρμογή του διαβόητου μνημονίου, που συνδιαμόρφωσαν και συνυπέγραψαν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, μετατρέπονται σε νέα προνόμια για το κεφάλαιο με τις νέες επιδοτήσεις - φοροελαφρύνσεις και εισφοροελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι συνένοχες γι' αυτήν την κατάσταση πλειοψηφίες στην ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, που συναίνεσαν και συνέπραξαν διαχρονικά σε αυτήν την αντιλαϊκή επέλαση, σήμερα για το θεαθήναι κήρυξαν 3ωρη παναττική στάση εργασίας για την Πέμπτη από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, με την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους, έχοντας σήμερα ως οδηγό τη δραματική εμπειρία που βιώνουν, είναι άμεση ανάγκη να κάνουμε γρήγορα βήματα στην ανασυγκρότηση του κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων. Να δημιουργήσουμε επιτροπές του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς και υπηρεσία του Δημοσίου. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς υπέρ του ΠΑΜΕ, να συστρατευτούμε στο αναγκαίο μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης. Στο μέτωπο που πρωτοστατούν στη συγκρότησή του οι ταξικές συσπειρώσεις των εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, σπουδαστών, νεολαίας, γυναικών, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Ενα τέτοιο λαϊκό μέτωπο θα μπορέσει να δώσει την πρέπουσα απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και στους κάθε μορφής πολιτικούς και κοινωνικούς οργανισμούς του κεφαλαίου και να ανοίξει την προοπτική για τις αναγκαίες γενικότερες κοινωνικο-οικονομικές ανατροπές υπέρ του λαού.

Στα πλαίσια αυτά κάνουμε δική μας υπόθεση και την παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, αλλά και την κηρυγμένη πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη. Ολοι στην 3ωρη στάση εργασίας 12 το μεσημέρι - 3 μ.μ. την Πέμπτη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 13.30 στην Ομόνοια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ».

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο του ΠΑΜΕ

Το ημερολόγιο του ΠΑΜΕ για το έτος 2011, με φωτογραφίες και αφίσες από την πλούσια αγωνιστική χρονιά που πέρασε και τη συμβολή των ταξικών δυνάμεων στην οργάνωση των εργαζομένων, κυκλοφορεί αυτή τη βδομάδα. Η τιμή του ημερολογίου θα είναι 5 ευρώ και θα διατίθεται από τις τοπικές Γραμματείες και τα συνδικάτα, και στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ