Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να στήσουμε παντού Επιτροπές του ΠΑΜΕ

Στη 1.30 μ.μ. στην Ομόνοια η αυριανή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη, αλλά και στην αυριανή στάση εργασίας και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στη 1.30 το μεσημέρι, απευθύνει με ανακοίνωσή της η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΤΑΔΗΣΥ), τονίζοντας την ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ.

«Ο αντεργατικός πόλεμος που έχει κηρύξει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», σημειώνει η ΤΑΔΗΣΥ. «Με αυτούς τους νέους μισθούς φτώχειας, αλλά και με τη νέα άμεση και έμμεση φορομπηξία και με την κατακόρυφη αύξηση του ΦΠΑ σε είδη διατροφής που προβλέπει αυτός ο προϋπολογισμός, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, οδηγούνται στον Καιάδα της απόλυτης φτώχειας», επισημαίνει και συμπληρώνει:

«Ολες αυτές οι περικοπές που γίνονται για την εφαρμογή του διαβόητου μνημονίου, που συνδιαμόρφωσαν και συνυπέγραψαν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, μετατρέπονται σε νέα προνόμια για το κεφάλαιο με τις νέες επιδοτήσεις - φοροελαφρύνσεις και εισφοροελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι συνένοχες γι' αυτήν την κατάσταση πλειοψηφίες στην ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, που συναίνεσαν και συνέπραξαν διαχρονικά σε αυτήν την αντιλαϊκή επέλαση, σήμερα για το θεαθήναι κήρυξαν 3ωρη παναττική στάση εργασίας για την Πέμπτη από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, με την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους, έχοντας σήμερα ως οδηγό τη δραματική εμπειρία που βιώνουν, είναι άμεση ανάγκη να κάνουμε γρήγορα βήματα στην ανασυγκρότηση του κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων. Να δημιουργήσουμε επιτροπές του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς και υπηρεσία του Δημοσίου. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς υπέρ του ΠΑΜΕ, να συστρατευτούμε στο αναγκαίο μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης. Στο μέτωπο που πρωτοστατούν στη συγκρότησή του οι ταξικές συσπειρώσεις των εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, σπουδαστών, νεολαίας, γυναικών, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Ενα τέτοιο λαϊκό μέτωπο θα μπορέσει να δώσει την πρέπουσα απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και στους κάθε μορφής πολιτικούς και κοινωνικούς οργανισμούς του κεφαλαίου και να ανοίξει την προοπτική για τις αναγκαίες γενικότερες κοινωνικο-οικονομικές ανατροπές υπέρ του λαού.

Στα πλαίσια αυτά κάνουμε δική μας υπόθεση και την παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, αλλά και την κηρυγμένη πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη. Ολοι στην 3ωρη στάση εργασίας 12 το μεσημέρι - 3 μ.μ. την Πέμπτη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 13.30 στην Ομόνοια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ