ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ «ΠΕΡΑΙΩΣΗ»
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση ενάντια στο νέο χαράτσι

ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ συντονίζονται αγωνιστικά με συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ. στις 29 του Νοέμβρη και με βδομάδα δράσης

Ενα στιβαρό αγωνιστικό μέτωπο ορθώνεται ενάντια στο φορομπηχτικό κυβερνητικό μέτρο της περαίωσης από ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, που συντονισμένα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Δευτέρας 29 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια και στη στήριξη της βδομάδας δράσης που θα ξεδιπλωθεί στη συνέχεια, με κεντρικό σύνθημα «πάρτε πίσω την περαίωση». Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» στον ιδιωτικό τομέα, δικηγόροι, μηχανικοί, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, φτωχομεσαίοι αγρότες, αποτελούν τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και τον «στρατό» της αντίστασης και της ανατροπής των αντιλαϊκών σχεδιασμών, που μέρος τους είναι και η διαβόητη περαίωση, ένα ακόμη δυσβάσταχτο φορολογικό χαράτσι. Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 29 του Νοέμβρη καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους που απασχολούνται με δελτίο παροχής υπηρεσιών στους ΟΤΑ. Η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ Αθήνας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση της Δευτέρας στην Ομόνοια.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο μέτρο της περαίωσης καλεί η ΠΑΣΕΒΕ, τη Δευτέρα 29 του Νοέμβρη, στις 8.30 το πρωί, έξω από την εφορία Καλλιθέας (Θησέως 191). Στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων, στη Θεσσαλονίκη θα γίνονται εξορμήσεις σε καταστήματα του κέντρου και των συνοικιών καθημερινά από τις 29 του Νοέμβρη μέχρι τις 4 του Δεκέμβρη. Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ έχουν προγραμματίσει:

  • Τη Δευτέρα 29 του Νοέμβρη, στις 8.30 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Ι' οικονομική εφορία Θεσσαλονίκης (Εγνατία 45).
  • Την Τρίτη 30 του Νοέμβρη, στις 8.30 το πρωί, συγκέντρωση μπροστά από την Ε' οικονομική εφορία Θεσσαλονίκης (Κ. Κρυστάλλη).

Επίσης, η τοπική Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε πλατιά σύσκεψη, την Τετάρτη 1 του Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, μικρούς ΕΒΕ, εργαζόμενους με «μπλοκάκι» και αγρότες για το συντονισμό του αγώνα. Σε σύσκεψη καλούν, επίσης, ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ στην Πάτρα, την Τετάρτη 1 του Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία τους (Ακτή Δυμαίων 28, 1ος όροφος).

Να απορριφθεί το φορομπηχτικό μέτρο

Στην προκήρυξη - κάλεσμα στην κινητοποίηση της Δευτέρας, αλλά και σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις που προγραμματίζονται, ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Την κρίση και τα ελλείμματα να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι. Το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ καλούμε σε ξεσηκωμό!!! Τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, τους καλλιτέχνες και όλους όσοι εκβιάζονται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν να κάνουν με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Καλούμαστε σήμερα να πληρώσουμε ξανά.

  • Πληρώνουμε, με τις φορολογικές μας δηλώσεις!
  • Πληρώνουμε τις απανωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ!
  • Πληρώνουμε τις αυξήσεις των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία!

Πληρώνουμε εμείς για να ενισχύεται το μεγάλο κεφάλαιο. Οι πλάτες μας δεν αντέχουν. Οι τσέπες μας άδειασαν. Ψέμα είναι ότι η περαίωση θα βοηθήσει στο ξεπέρασμα της κρίσης και θα διορθώσει φορολογικές "αδικίες". Ακόμα μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πληρώνουν φόρους.

Είναι φορομπηχτικό και άδικο. Θα τσακίσει τη λαϊκή οικογένεια και θα επιδεινώσει την ήδη τραγική κατάσταση που βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι. Το μέτρο αυτό πρέπει να καταδικαστεί και να απορριφθεί».

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΑΣΕΒΕ
Η Κυριακή είναι μέρα αργίας!

Την Δευτέρα το πρωί στη Νομαρχία Αθήνας η παράσταση διαμαρτυρίας

Αμεση απάντηση στη νέα επιχείρηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων και πολυεθνικών για κατάργηση της αργίας της Κυριακής δίνουν οι ταξικές δυνάμεις με πρώτο βήμα την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 29 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί στη Νομαρχία Αθηνών. Την παράσταση διοργανώνουν από κοινού ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η ΠΑΣΕΒΕ, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι προχτές το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας τη λειτουργία των καταστημάτων στο δήμο της πρωτεύουσας και την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, δηλαδή δεύτερη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη εκτός από την καθιερωμένη τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα, με πρόφαση εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων. Είναι η δεύτερη φορά που η Νομαρχία αναλαμβάνει να «εκτελέσει» την αργία της Κυριακής καθώς πριν δυο χρόνια είχε επιχειρήσει και πάλι να λειτουργήσουν τα καταστήματα και δεύτερη Κυριακή, προσπάθεια που εμποδίστηκε από τις ταξικές δυνάμεις στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, το ΠΑΜΕ, την ΟΒΣΑ, αλλά και άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία της Αθήνας.

«Απαράδεκτη απόφαση που ενδέχεται να αποτελέσει κερκόπορτα για την άλωση της αργίας της Κυριακής, να δημιουργήσει εμπορικές επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων και να οδηγήσει ακόμα περισσότερες από αυτές στο κλείσιμο και τους εργαζόμενους στην ανεργία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ κάτω από την πίεση των αυτοαπασχολούμενων και των εμποροϋπαλλήλων.

Η ΠΑΣΕΒΕ

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ «καταγγέλλει την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, που σε συνεργασία και συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας, αποφάσισαν να επιτρέψουν το άνοιγμα των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας την Κυριακή 12 Δεκέμβρη. Πρόκειται για επανάληψη της ίδιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια, με στόχο την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Οι μικροί έμποροι και οι εργαζόμενοι, όχι μόνο του κέντρου της Αθήνας, βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας εξαιτίας της μείωσης μισθών και συντάξεων, της πτώσης του τζίρου από την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων, από την άγρια φορολογική επίθεση. Τους μόνους που θα ωφελήσει σε βάρος των χιλιάδων μικρών εμπόρων το άνοιγμα στις 12 Δεκέμβρη είναι τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες ελληνικές και ξένες αλυσίδες της οδού Ερμού και Κολωνακίου.

Αυτά τα συμφέροντα εκπροσωπεί και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας! Κοροϊδεύουν και προσβάλλουν όσους αγωνίζονται για να κρατήσουν τις δουλειές τους, όταν ισχυρίζονται ότι τα μαγαζιά του κέντρου πρέπει να ενισχυθούν επειδή τους δημιουργούν πρόβλημα οι διαδηλώσεις. Κάνουν πως δε βλέπουν ότι σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας χιλιάδες μαγαζιά έχουν κλείσει από την αναδουλειά και τα χρέη.

Καλούμε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφασή τους.

Δηλώνουμε ότι το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και το Αντιμονοπωλιακό Κίνημα των Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - μικρών Εμπόρων, το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ θα αντιπαλέψουμε με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας το μέτρο που έχει σκοπό να επιταχύνει τη μονοπώληση της αγοράς, τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων και τον αφανισμό των μικρών καταστημάτων.

Καλούμε το Συνδικαλιστικό Κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων, τις Ενώσεις και τους Εμπορικούς Συλλόγους να κινητοποιηθούν και από κοινού να αντιδράσουμε στο μέτρο που είναι αρχή για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο προϋπολογισμός συνθλίβει το λαό

Τον πόλεμο ενάντια στο λαό με όπλο τον προϋπολογισμό, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Σε σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει πως ο κρατικός προϋπολογισμός «συνθλίβει το λαό για να εξασφαλιστούν οι τόκοι προς τις τράπεζες, οι φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων, τα οικονομικά κίνητρα προς το κεφάλαιο».

Οι γυναίκες βρίσκονται ανάμεσα στα πρώτα θύματα των αντιλαϊκών μέτρων. Οπως επισημαίνει η ΟΓΕ, «διπλάσια είναι η ανεργία των γυναικών μέσα στους 607.035 ανέργους. Δεινή καταγράφεται η κατάσταση των εργαζομένων γυναικών, αφού από τους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό μικρότερο από 500 ευρώ το 75% είναι γυναίκες. Απ' αυτούς που εργάζονται με προσωρινή απασχόληση τα 2/3 είναι γυναίκες». Η θέση τους θα επιδεινωθεί καθώς «οι περικοπές στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Πρόνοιας, σε συνδυασμό με τον "Καλλικράτη" και τη φοροεπιδρομή, την κατάργηση δημόσιων οργανισμών, την ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ, θα σαρώσουν τα πάντα».

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες «να συμμετέχουν παντού όπου συγκροτούνται λαϊκές επιτροπές πάλης για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας», να αγωνιστούν «για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, για ένα δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ