Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο προϋπολογισμός συνθλίβει το λαό

Τον πόλεμο ενάντια στο λαό με όπλο τον προϋπολογισμό, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Σε σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει πως ο κρατικός προϋπολογισμός «συνθλίβει το λαό για να εξασφαλιστούν οι τόκοι προς τις τράπεζες, οι φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων, τα οικονομικά κίνητρα προς το κεφάλαιο».

Οι γυναίκες βρίσκονται ανάμεσα στα πρώτα θύματα των αντιλαϊκών μέτρων. Οπως επισημαίνει η ΟΓΕ, «διπλάσια είναι η ανεργία των γυναικών μέσα στους 607.035 ανέργους. Δεινή καταγράφεται η κατάσταση των εργαζομένων γυναικών, αφού από τους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό μικρότερο από 500 ευρώ το 75% είναι γυναίκες. Απ' αυτούς που εργάζονται με προσωρινή απασχόληση τα 2/3 είναι γυναίκες». Η θέση τους θα επιδεινωθεί καθώς «οι περικοπές στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Πρόνοιας, σε συνδυασμό με τον "Καλλικράτη" και τη φοροεπιδρομή, την κατάργηση δημόσιων οργανισμών, την ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ, θα σαρώσουν τα πάντα».

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες «να συμμετέχουν παντού όπου συγκροτούνται λαϊκές επιτροπές πάλης για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας», να αγωνιστούν «για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, για ένα δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ