Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προωθεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια

Το ενεργητικό ρόλο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ( για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης) στην... τακτοποίηση των Δυτικών Βαλκανίων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με αφορμή τη συνάντησή του με το Σέρβο ομόλογό του Βουκ Γέρεμιτς χτες στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). Στις εργασίες της Συνόδου οι υπουργοί υιοθέτησαν μια διακήρυξη προθέσεων των κυβερνήσεών τους να εργασθούν προς μια δεσμευτική διεθνή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.

Μετά τη συνάντηση με το Σέρβο ομόλογό του ο Δ. Δρούτσας υποστήριξε ότι «θα ασκήσουμε, ως Ελλάδα, την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2014 και πρόθεσή μας είναι να οργανώσουμε εκ νέου μια Σύνοδο Κορυφής με όλα τα βαλκανικά κράτη, ίσως εδώ πάλι στη Θεσσαλονίκη, τη Σύνοδο κορυφής "Θεσσαλονίκη ΙΙ" κατά την οποία επιθυμούμε να δώσουμε μια νέα και αποφασιστική ώθηση και δυναμική στην ένταξη των γειτονικών μας βαλκανικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στόχος μας, ο σκοπός μας, είναι στο πλαίσιο αυτής της Συνόδου Κορυφής να θέσουμε μια συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία για την ένταξη όλων των γειτονικών μας βαλκανικών χωρών και βέβαια και της Σερβίας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Η δήλωση των προθέσεων των χωρών του ΟΣΕΠ για ανάληψη κοινών δράσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή παρουσιάστηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη δήλωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η κλιματική αλλαγή συνιστά μια κοινή πρόκληση με την οποία έρχονται αντιμέτωπες όλες οι χώρες και συνεπώς απαιτεί παγκόσμιες λύσεις καθώς και περιφερειακή συνεργασία. Κι επειδή η Μαύρη Θάλασσα είναι ευάλωτη σε πολλές αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής οι χώρες του ΟΣΕΠ πρέπει να εργασθούν προς μια δεσμευτική διεθνή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ