ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Γενάρη 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών τους, ΒΑΓΓΕΛΗ (φωτ.) και ΚΑΛΙΟΠΗΣ ΜΟΥΖΑ και ΚΩΣΤΑ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ, ο Θανάσης και η Ελένη Μούζα προσφέρουν 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Τον Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 27 χρόνια από τον τραγικό θάνατο (τροχαίο) του ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος, από το 1943, ήταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ με δράση στο εργοστάσιο του Παπαστράτου. Το 1944 αποφοίτησε από τη σχολή αξιωματικών του ΕΛΑΣ στη Ρεντίνα, με το βαθμό του ανθυπολοχαγού του ΕΛΑΣ. Μετά την απελευθέρωση κυνηγήθηκε και πέρασε πολλές ταλαιπωρίες. Το 1947 πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία, στο Μακρονήσι (σύρμα) και στον Αη-Στράτη. Στη δικτατορία των Συνταγματαρχών εξορίστηκε στα Γιούρα και τη Λέρο.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του, Βάσω, προσφέρει 100 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΝΙΚΟΛΑΟΥ (φωτ.) και ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ (φωτ.) - ΝΙΚΗΣ ΤΖΙΒΑΛΕΚΗ και αδελφού ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΣΖΑΛΙΔΗ - των αγωνιστών που έδωσαν το αίμα τους στο μπλόκο της Καλογρέζας και όλων των αγωνιστών, προσφέρουμε στο κόμμα μας που αταλάντευτα παλεύει για το δίκιο της τάξης μας, το τιμημένο ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καισαριανής.

Ηρακλής - Κατερίνα

***

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου και πατέρα, ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ, αγωνιστή της ΕΑΜικής αντίστασης και πιστού κομμουνιστή, που πέθανε στις 29/10/2010, προσφέρουμε 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Τιμογιαννάκη» - Νεάπολης Νίκαιας για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ από το 1943, που χτες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό της, ο Πέτρος και η Ντίνα προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
***

ΦΩΤ.

Στις 21 Δεκέμβρη 2010 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφός μου ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΣ, αταλάντευτος κομμουνιστής, πιστός στις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του, Πάτρα Πολύζου, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης - Τιμογιαννάκη, το ποσό των 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

***

ΦΩΤ.

Για την ονομαστική γιορτή του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή ΑΝΤΩΝΗ ΑΣΜΑΝΗ, προσφέρω 500 ευρώ στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του.

Η γυναίκα του

Βάσω Ασμάνη

***

2 ΦΩΤ.

Στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΝΕ, μέσω της ΟΒ Μεταμόρφωσης, στη μνήμη των αγωνιστών συντρόφων: ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΟΛΙΟΥ και ΦΑΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΥ.

Νικολέτα Λιόλιου

***

4 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μου: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (σύζυγος), στα αδέλφια μου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΚΡΟΥΣΣΟΥ) και ΚΡΟΥΣΣΟ ΠΑΡΙ (γαμπρός) προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Δημήτρης Παναγόπουλος

***

ΦΩΤ.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Μαυροκκλήσι του Εβρου. Πολύ μικρός γνώρισε τους διωγμούς που δέχτηκαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από το μισαλλόδοξο και ξενοκίνητο εμφυλιακό κράτος. Αναγκάστηκε μαζί με άλλα δύο αδέρφια του και μία αδερφή τους να εγκαταλείψει την πατρίδα του. Με χιλιάδες άλλα παιδιά δέχτηκαν τη στοργή και τη φιλοξενία της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ), όπου ο Μιχάλης μεγάλωσε, μορφώθηκε, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Ειδικεύτηκε και έγινε γυναικολόγος. Το 1989 επαναπατρίστηκε και, αρχικά, έζησε και εργάστηκε στη Λάρισα και, στη συνέχεια, στη Θεσσαλονίκη.

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
Σ' όλη του τη ζωή ο Μιχάλης δεν ξέχασε ποτέ τη μεγάλη προσφορά του ΚΚΕ και της λαϊκής εξουσίας στη ΓΛΔ στα κυνηγημένα Ελληνόπουλα του εμφυλίου πολέμου. Εμεινε πάντα πιστός στα ιδανικά του κομμουνισμού και του ΚΚΕ. Εφυγε από κοντά μας στις 22 Σεπτέμβρη 2010.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας Μιχάλη προσφέρουμε στο Κόμμα που πίστευε και υπερασπιζόταν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Οικογένεια Νίκου και Δέσποινας Ζώκα.

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ (φωτ.) και ΕΥΓΝΩΣΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ (φωτ.), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και του συζύγου μου ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ (φωτ.), Μακρονησιώτη και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Και στη μνήμη των αδελφών μου ΕΛΕΝΗΣ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Γαλλικού 100ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ολγα Χριστοδουλίδου

***

Στη μνήμη των ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ και ΟΛΓΑΣ, ΜΕΝΤΕΣΙΔΗ ΤΑΣΟΥ και ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ, από την Ποντοκόμη Κοζάνης, ο εγγονός τους Παναγιωτίδης Παναγιωτίδης προσφέρει 100 ευρώ στο «ΣΠΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

***

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΤΑΚΗΣ ΤΖΗΜΑΣ και 3 χρόνια η ΟΛΓΑ ΤΖΗΜΑ. Από τα εφηβικά τους χρόνια ένιωσαν την ανάγκη να αγωνιστούν για τα δίκια του λαού μας. Μαχητές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ βρέθηκαν στη Σοβιετική Ενωση (Τασκένδη) απ' όπου επέστρεψαν το 1979.

Στη μνήμη τους, τα παιδιά τους, Νίκος, Νίτσα, Τασούλα, και ο ανιψιός τους Παναγιώτης προσφέρουν 250 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Καβάλας.

***

ΦΩΤ.

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που έφυγε από κοντά μας ο κομμουνιστής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΚΑΣ. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1942. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στην ιδεολογία του Κόμματος. Αφιέρωσε τα νιάτα του στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Σε ηλικία 18 ετών φυλακίστηκε για 13 ολόκληρα χρόνια σε Γιούρα, Χαλκίδα κ.α. όπου υπέστη όλα τα γνωστά βασανιστήρια εκείνων των φυλακών.

ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
Η οικογένειά του, τιμώντας στη μνήμη του, προσφέρει 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης έφυγε από τη ζωή στις 31/12/2010 ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΡΦΙΑΔΑΚΗΣ, 74 ετών και μέλος του ΚΚΕ. Σύντροφοι και φίλοι του, αντί στεφάνου, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ηρακλείου, για την Οικονομική Εξόρμηση, 270 ευρώ.

Ο Γιώργος Μορφιαδάκης οργανώθηκε στα Αετόπουλα και στη συνέχεια στην ΕΠΟΝ. Σε όλη του τη ζωή αγωνιζόταν για τα ιδανικά της Ειρήνης και του Σοσιαλισμού. Για την αγωνιστικότητά του ο λαός των Αρχανών τον τίμησε στις πρώτες μεταδικτατορικές εκλογές, το 1974, εκλέγοντάς τον δημοτικό σύμβουλο, ως εκπρόσωπο του ΚΚΕ, με το συνδυασμό της Μαρίας Πλουμίδου. Ο σύντροφος Γιώργος Μορφιαδάκης ήταν καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη γιατί έφυγε από κοντά μας μια συναγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μια συντρόφισσα της παλιάς φρουράς του Κόμματός μας η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΝΟΥΡΑ, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανουρά ή Σμαηλομανώλη και κόρη του αείμνηστου Αντρέα Μανουρά ή Ζωναντρέα.

Δεν είναι δυνατόν να γράψει κανείς μέσα σε λίγες γραμμές όλα όσα πρόσφερε αυτή η οικογένεια την περίοδο 1940-1945 για το καλό του λαού μας. Την προσφορά της αυτή την πλήρωσε πολύ ακριβά όπως πολλές άλλες οικογένειες, που όμως δεν έπαψαν ποτέ να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Το σημαντικότερο αγαθό στον κόσμο είναι η Ελευθερία και το να είναι κάποιος «Μαχητής της Ελευθερίας» σε όλη τη διάρκεια της ζωής του είναι ένα από τα ωραιότερα δώρα που μπορεί να κάνει η μοίρα στον άνθρωπο. Τα μέλη αυτής της οικογένειας ήταν μαχητές της Ελευθερίας, ήταν άνθρωποι που από πολύ νωρίς διαπίστωσαν ότι στη «σάπια» κοινωνία που ζούσαμε και που ακόμα ζούμε, έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο: 'Η «να υποταχθούν σε αυτή» ή «να παλέψουν για μια καλύτερη κοινωνία». Διαλέγοντας το δεύτερο δεν έπαψαν ποτέ να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον και για την Ελευθερία.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΥΓΝΩΣΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΥΓΝΩΣΙΑ
Η ΚΟ Ανωγείων του ΚΚΕ στέλνει θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους της εκλιπούσας. Ας είναι αιωνία η μνήμη της.

* Στη μνήμη της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΑΝΟΥΡΑ, τα αδέρφια της, Κώστας και Ελένη Λώλα - Μανουρά, προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

* Επίσης, στη μνήμη της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΑΝΟΥΡΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» μέσω ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Μαίρη - Δημοσθένη Λώλα.

* Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΑΝΟΥΡΑ προσφέρω 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» μέσω ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Ειρήνη - Ζωνογιάννη Μανουρά.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται, σήμερα, 6 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας κόρης, αδελφής, μητέρας και θείας, αλλά προπάντων συντρόφισσας ΑΝΔΡΙΑΝΑΣ ΘΕΡΜΟΥ - ΡΑΠΤΑΚΗ.

Στη μνήμη της η οικογένειά της, που δεν έπαψε ούτε στιγμή να τη θυμάται με πολλή αγάπη, προσφέρει μέσω ΚΟΒ «902» 200 ευρώ στο ΚΚΕ, που η Λιάνα υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια στη σύντομη ζωή της.

Η Λιάνα, από μικρή ηλικία, έχοντας διαπαιδαγωγηθεί με τις αξίες και τις αρχές του ΚΚΕ, εντάχθηκε στην ΚΝΕ. Δραστηριοποιήθηκε έντονα στο λαϊκό, μαζικό κίνημα του Χαϊδαρίου, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και στην τοπική δημοτική κίνηση. Ηταν ιδιαίτερα σεμνή και αγαπητή στην κοινωνία του Χαϊδαρίου, πάντα ήρεμη και με το χαμόγελο. Μαζί με τον σύζυγό της μεγάλωσε τα παιδιά της με πολλή στοργή, φροντίδα, καθώς και με τα ιδανικά της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Στην περίοδο της κρίσης του ΚΚΕ στρατεύθηκε στην υπεράσπιση των αρχών και των σκοπών του Κόμματος και του σοσιαλισμού. Δεν σταμάτησε να αγωνίζεται ούτε όταν χτυπήθηκε από τον καρκίνο, το 2000. Μέχρι την τελευταία της στιγμή, το 2005, αγωνιζόταν και ενδιαφέρονταν για το Κόμμα και την κατάσταση του λαϊκού κινήματος. Η θλίψη στους οικείους της, σε συντρόφους και φίλους για τον άδικο θάνατό της σε τόσο νεαρή ηλικία είναι τεράστια, αλλά όλοι υπόσχονται να την θυμούνται στους καθημερινούς και αδιάκοπους αγώνες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για ένα καλύτερο σήμερα και ένα σοσιαλιστικό αύριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
Οι οικογένειες Ηλία - Πηνελόπης και Ανδρέα Θερμού

***

ΦΩΤ.

Στις 23 Ιούλη 2008 πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων η αγωνίστρια της ΕΑ και μαχήτρια του ΔΣΕ ΘΥΜΙΟΥΛΑ ΝΤΟΒΑ - ΖΟΡΜΠΑ. Αρχικά, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και, μετά, στον Εφεδρικό ΕΛΑΣ. Ηταν επικεφαλής του συνεργείου Ραπτικής.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Σωτήρης Ζορμπάς, οι κόρες της Αλεξάνδρα Ζορμπά - Τσιάκα, η Μαριάννα Ζορμπά - Μανωσέλη, καθώς και οι γαμπροί της Χρήστος Τσιάκας και Μανώλης Μανωσέλης προσφέρουν 200 ευρώ για το «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

***

2 ΦΩΤ.

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω της ΚΟ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι. Και από το χωριό Μεσολούρι: ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτ.), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ (φωτ.), ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΔΡΕΑ, ΝΙΚΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, ΜΙΧ. ΛΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, Κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ΑΠ. ΓΚΟΥΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΙΒΗ, ΔΗΜ. ΜΠΙΤΗ, καθώς επίσης στη μνήμη του ΘΩΜΑ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, πιστού αγωνιστή και φίλου του ΚΚΕ, καθώς και του υποστράτηγου του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (Σκοτίδα), από το Κυπαρίσσι Γρεβενών, που σκοτώθηκε στο Γράμμο.

***

ΦΩΤ.

Αντί μνημόσυνου, στην μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου, πατέρα και παππού ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
Η γυναίκα του Αργυρώ, η κόρη του Τζένη και ο εγγονός του Κωνσταντίνος.

* Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή, κομμουνιστή και φίλου μας ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, που τον νιώθουμε σαν πατέρα μας και σύντροφό μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Ν. - Π. - Ξ.

***

ΦΩΤ.

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΣΙΑΡΗ, του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αγωνιζόταν για το κοινωνικό σύνολο, στήριζε την πολιτική του ΚΚΕ. Εφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 27.12.2009.

Στη μνήμη της και με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό της, ο θείος της Αχιλλέας Ζέρβας προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Νέας Μάκρης.

Η Βασιλική γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Μεγάλωσε και τελείωσε το Λύκειο στην Ελευσίνα με άριστα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πήρε πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας με ειδικότητα στην Αρχαιολογία. Αν και πέθανε σε νεαρή ηλικία, μόλις 34 χρόνων, πρόλαβε να αφήσει πλούσιο έργο σαν αρχαιολόγος, αφήνοντας σημαντικές εργασίες σχετικά με αντικείμενα της Αρχαιολογίας, ερμηνευτικές προσεγγίσεις της ζωγραφικής, γλυπτικής και αρχιτεκτονικής, αλλά και ως υπεύθυνη ανασκαφικών και εκσκαφικών εργασιών (Εγνατία οδός, κατασκευή Μαραθώνιας διαδρομής κλπ.).

***

ΦΩΤ.

Στις 18 Γενάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.

ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική του εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Η σύζυγός του

Παρθενόπη Μιχαηλίδου

***

ΦΩΤ.

Στις 4 Γενάρη 2011 συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από τότε που μας αποχαιρέτησε για πάντα ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και λογοτέχνης ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ (Φ. ΚΕΜΕΡΙΩΤΗΣ). Στις δύσκολες συνθήκες του σήμερα, μας συντροφεύουν τα λόγια του που συμπύκνωναν την πείρα μιας ολόκληρης αγωνιστικής ζωής.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ, 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, για την επιτυχία των στόχων του, για την αντεπίθεση μέχρι την τελική νίκη.

Η σύζυγός του Μένια Παπουτσή, η κόρη του Γεωργία Μπούκουρη και ο γαμπρός του Ανδριανός.

***

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ που πέθανε το 1967, το 1940-41 υπηρέτησε στρατιώτης στα οχυρά του Μπέλες. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ από το 1942 μέχρι το τέλος της ζωής του. Στην κατοχή εντάχθηκε στην Αντίσταση και ήταν γραμματέας της ΚΟΒ του χωριού του, του Σιτοχωρίου Εβρου, και πρόεδρος του Λαϊκού Δικαστηρίου. Η κόρη του Ευθυμία και ο γαμπρός του ήταν αντάρτες στον ΕΛΑΣ. Στο ΔΣΕ πολέμησαν 6 άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον: Η Βάια, η Ευθυμία, η Αθανασία, ο Πασχάλης, ο Δημήτρης και ο Γαβριήλ.

Στην μνήμη όλων αυτών, ο γιος του Γαβριήλ προσφέρει 230 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας. Επίσης, με την ευκαιρία, θέλει να τιμήσει τον ΝΙΚΟ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ. Η αντοχή του, η λεβεντιά, η πάλη που έκανε για την ειρήνη, ενθαρρύνει και σήμερα όλους τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά και τρομάζει τους πολεμοκάπηλους, τους στρατηγούς της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Γαβριηλίδης Γαβριήλ

***

ΦΩΤ.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, εκτελέστηκε στη Χαλκίδα το Δεκέμβρη του 1948. Καταδικάστηκε σε θάνατο από Εκτακτο Στρατοδικείο στη Χαλκίδα. Αγωνίστηκε ενάντια στο μοναρχοφασισμό για μια Ελλάδα δίκαιη, σοσιαλιστική, λαοκρατούμενη. Μετά τη Βάρκιζα οργανώθηκε στην Περιφεριακή Εύβοιας (ΚΚΕ) (Μήτσος Καπόλος) και συνδέθηκε με το βουνό (τον Καπετάν Ανάποδο), στέλνοντας γράμματα κρυμένα στα πέταλα των αλόγων κι έτσι τα έστελναν οι αντάρτες στο βουνό. Συνελήφθη, όμως. Παρά τα βασανιστήρια δεν κιότεψε, δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας. Ετσι πέρασε στο πάνθεο των ηρώων όπως χιλιάδες άλλοι ανώνυμοι κομμουνιστές.

ΑΪΒΑΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΪΒΑΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Στην μνήμη του, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Κορυδαλλού.

Ο αδερφός Αντώνης Αργύρης

Ο ανιψιός Κωνσταντίνος Αργύρης

***

ΦΩΤ.

Στις 14 Γενάρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια που «έφυγε» αναπάντεχα ο σύντροφός μου, στη ζωή και τον αγώνα, ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ. Γεννημένος στην Ελαφο Αγιάς Λάρισας υπηρέτησε στην πολιτοφυλακή και στην Μακρόνησο και μετά τον Εμφύλιο εντάχθηκε στην ΕΔΑ. Μετά την μεταπολίτευση, ως μέλος του ΚΚΕ, πάλεψε για την ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων στη Λάρισα και στο συνδικαλιστικό κίνημα ως μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στην μνήμη του, προσφέρω 70 ευρώ στο Κόμμα, για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λαχανοκήπων Λάρισας.

Η σύζυγός του

Σοφία Γουργιώτη

***

ΦΩΤ.

Τη Δευτέρα, 3 του Γενάρη 2011, έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΠΕΤΙΔΗΣ από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε το 1926 στη Θεσσαλονίκη από γονείς πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Φοιτητής της Ιατρικής του ΑΠΘ οργανώθηκε κι έδρασε ως ΕΠΟΝίτης πολεμώντας τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους.

Στις αρχές των σπουδών του δρα παράνομα μέσα από τις γραμμές του Κόμματος, διώκεται, συλλαμβάνεται καταδικάζεται από στρατοδικείο και εξορίζεται στην Ικαρία. Το 1949 μεταφέρεται με 900 κρατούμενους στη Μακρόνησο όπου βασανίζονται φρικτά. Με τη διάλυση της Μακρονήσου, μεταφέρεται στον Αη Στράτη, με κάποια διαλύματα άδειας, και απολύεται το 1962. Εντάσσεται στην οργάνωση της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης και δρα στη Νεολαία της ΕΔΑ και με την ενοποίησή της με την «Κίνηση Γρηγόρης Λαμπράκης» και τη δημιουργία της ΔΝΛ εκλέγεται Γραμματέας του Συμβούλιου Πόλης της ΔΝΛ Θεσσαλονίκης έως το 1965. Στη συνέχεια περνάει στην Οργάνωση της ΕΔΑ στον τομέα του Πολιτισμού. Με τη Χούντα, το 1967, συλλαμβάνεται από τους πρώτους και εξορίζεται σε Γυάρο, Παρθένι Λέρου και Κύθηρα, απ' όπου απολύεται το Δεκέμβρη 1971.

 ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
Το 1972 παντρεύτηκε την συντρόφισσα του Ανθή και απέκτησαν δυο κόρες, την Λίζα και την Φρόσω. Ο σ. Μιχάλης Σεπετίδης σε όλη την περίοδο και ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός και ενεργός οπαδός του ΚΚΕ βοηθώντας με τον τρόπο του σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες που έδινε η ΚΟ Καλαμαριάς του ΚΚΕ.

Η οικογένεια του σ. Μιχάλη Σεπετίδη, τιμώντας την πολύχρονη ιστορία και τους αγώνες του, προσφέρει, στη μνήμη του, 150 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ. Επίσης, οι σύντροφοι και φίλοι του Νικολαϊδης Μαν., Παπαδοπούλου Μαρ., Καζαντζιάν Λούση, Βασ. Μπεκλάρης, Γιάννης Κατσαρός και Κ. Βουλγαρόπουλος προσφέρουν, αντί για στεφάνι, 120 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Την Πρωτοχρονιά συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΝΑΚΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Ιλίου.

* Στη μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΝΑΚΗ, ο Γιάννης Τασιούλας και η Χαρούλα Παληκύρα προσφέρουν 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αγ. Αναργύρων.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια που έφυγε για πάντα ο αγαπημένος μου γιος, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ. Ο χρόνος μπορεί να περνάει, ο πόνος μου, όμως, είναι πάντα ίδιος και η θύμησή του είναι καθημερινή.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, στον «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ και στη «Δημοκρατική Μέριμνα» 20 ευρώ.

Η μάνα του

Μαίρη Σταθάκου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΛΕΒΕΝΤΗ (Σκανδάλη - Φουστανελά - Ζαχαροτσολιά), που αγωνίστηκε αταλάντευτα για την υπόθεση του μαρξισμού - λενινισμού και της παγκόσμιας επανάστασης, ορκισμένος εχθρός του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατίας, στα βουνά της Ηπειρωτικής Αντίστασης, στις πρώτες γραμμές του ΕΛΑΣ, κρατούμενος στους νεκροθάλαμους του Νταχάου και στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ των Ασυρμάτων, όταν ο λαός μας ξανασήκωσε τα τιμημένα όπλα για την τιμή και την λευτεριά του, καταθέτουμε το ποσό των 1.500 για τη στήριξη του «Ρ», την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Κέρκυρας.

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Σταύρος και Δημήτρης Γ. Λεβέντης, Ευανθία, σύζυγος Γ. Λεβέντη, Γιώργος - Αττίλας Στ. Λεβέντης, Μάγδα Χούσαρ - Λεβέντη, Εύα Δ. Λεβέντη, Αλέξανδρος Ιωσήφ Δ. Λεβέντης, Εκτορας - Ερβιν Λεβέντης, Πέτρα Χομφάιστερ - Λεβέντη.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΖΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΖΑΣ

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Θυμιούλα Ντόβα - Ζορμπά
Θυμιούλα Ντόβα - Ζορμπά

Βασίλης Λιόλιος
Βασίλης Λιόλιος

Αντώνης Ασμάνης
Αντώνης Ασμάνης

Νίκος Τσουνάκης
Νίκος Τσουνάκης

ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ
ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΣΙΑΡΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΣΙΑΡΗ

Γιώργος Λεβέντης
Γιώργος Λεβέντης

Νίκος Παναγόπουλος
Νίκος Παναγόπουλος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΚΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΚΑΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΝΟΥΡΑ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΝΟΥΡΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΠΕΤΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΠΕΤΙΔΗΣ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΡΦΙΑΔΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΡΦΙΑΔΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΗΣ ΚΡΟΥΣΣΟΣ
ΠΑΡΗΣ ΚΡΟΥΣΣΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΦΡΟΣΩ ΚΑΣΙΟΥΡΑ, σε ηλικία 53 ετών. Στη μνήμη της η οικογένεια Κασιούρα προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ στην ΚΟΒ Αγ. Νικολάου της Α' Αθήνας του ΚΚΕ. Το μνημόσυνο τελείται στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, την Κυριακή 16 Γενάρη στις 10.00 π.μ.

Οικογένεια Κασιούρα

***

ΦΩΤ.

Σήμερα Κυριακή, 16 του Γενάρη 2011 στις 12 το μεσημέρι, στο Α' νεκροταφείο, θα τελεστεί το 40ήμερο πολιτικό μνημόσυνο της συντρόφισσας ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, το γένος Κοτσαύτη που «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 89 ετών. Η Βικτωρία ήταν μέλος του ΚΚΕ από το 1940 μέχρι το τέλος της ζωής της. Πριν 66 χρόνια ήταν Λοχαγός του ΕΛΑΣ και οδηγούσε το τμήμα της στις μάχες του Δεκέμβρη.

Συνελήφθη το 1948 και έμεινε κρατούμενη στις Φυλακές Αβέρωφ έως το 1952. Με την αποφυλάκισή της δεν έμεινε σε πολιτική αργία. ΕΔΑ και μετά το '74 στο νόμιμο πια ΚΚΕ, στην ΕΕΔΥΕ, στην ΟΓΕ, γραμματέας και πρόεδρος στο Παράρτημα Βούλας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ κι ακόμη και στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, στα 89 της, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Βούλας.

Το 1962 έχασε με τραγικό τρόπο, σε τροχαίο, το μοναχογιό της αλλά άντεξε και χάρισε την αγάπη της στα ανίψια της, την Μπέττυ και τον Ξενοφώντα, που μεγάλωσε σαν παιδιά της. Πολιτική κηδεία ήταν η επιθυμία της κι ήταν εκεί τα παιδιά της, τα εγγόνια της, φίλοι, τιμητική φρουρά από το Κόμμα και ο Στρατής Κόρακας. Το φέρετρο σκεπασμένο το μισό με το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ και το άλλο μισό με την Ελληνική Σημαία.

Η δική της Μπέττυ στον επικήδειο λόγο της σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα: «Σήμερα βρίσκονται εδώ η οικογένειά σου, οι συγγενείς, οι σύντροφοι και οι φίλοι σου. Σήμερα, μίλησαν για σένα, κι όλοι εξήραν τις αξίες ζωής που είχες, κάνοντάς τες διδαχές με την αγωνιστικότητα και την προσωπικότητά σου. Η ζωή σου ήταν γεμάτη από αγώνες, πείσμα, θέληση, εργατικότητα, και ανθρωπιά. Ολοι έχουν πολλά να πουν για τη δράση σου, τους αντιστασιακούς αγώνες, την επαγγελματική καταξίωσή σου, για την αγέραστη καρδιά κι αγωνιστικότητα που είχες μέχρι την τελευταία μέρα.

ΦΡΟΣΩ ΚΑΣΙΟΥΡΑ
ΦΡΟΣΩ ΚΑΣΙΟΥΡΑ
"Εφυγες" ακριβώς όπως σου άξιζε. Ενδοξα, εν μέσω χειροκροτημάτων, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και κάνοντας όλους εμάς που είμαστε δίπλα σου, για άλλη μια φορά περήφανους κι ευτυχισμένους. "Εφυγες" και δεν άφησες κανένα χρέος πίσω σου, με την ευφυία που διέθετες, τακτοποίησες κι έκλεισες έστω και την παραμικρή χαραμάδα που μπορεί να υπήρχε στους ανθρώπους που αγαπούσες. Ο πόνος της απώλειάς σου δεν μπορεί να με αφήσει πίσω. Στο υπόσχομαι, λοιπόν, με τη θέληση και τη δύναμή μου θα προχωρήσω ακριβώς έτσι όπως ήθελες, δίχως μακροχρόνιους θρήνους, γιατί ο αγώνας συνεχίζεται».

Η οικογένεια της σ. Βικτωρίας Παπανικολάου προσφέρει, στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης, το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ