Κυριακή 16 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΦΡΟΣΩ ΚΑΣΙΟΥΡΑ, σε ηλικία 53 ετών. Στη μνήμη της η οικογένεια Κασιούρα προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ στην ΚΟΒ Αγ. Νικολάου της Α' Αθήνας του ΚΚΕ. Το μνημόσυνο τελείται στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, την Κυριακή 16 Γενάρη στις 10.00 π.μ.

Οικογένεια Κασιούρα

***

ΦΩΤ.

Σήμερα Κυριακή, 16 του Γενάρη 2011 στις 12 το μεσημέρι, στο Α' νεκροταφείο, θα τελεστεί το 40ήμερο πολιτικό μνημόσυνο της συντρόφισσας ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, το γένος Κοτσαύτη που «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 89 ετών. Η Βικτωρία ήταν μέλος του ΚΚΕ από το 1940 μέχρι το τέλος της ζωής της. Πριν 66 χρόνια ήταν Λοχαγός του ΕΛΑΣ και οδηγούσε το τμήμα της στις μάχες του Δεκέμβρη.

Συνελήφθη το 1948 και έμεινε κρατούμενη στις Φυλακές Αβέρωφ έως το 1952. Με την αποφυλάκισή της δεν έμεινε σε πολιτική αργία. ΕΔΑ και μετά το '74 στο νόμιμο πια ΚΚΕ, στην ΕΕΔΥΕ, στην ΟΓΕ, γραμματέας και πρόεδρος στο Παράρτημα Βούλας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ κι ακόμη και στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, στα 89 της, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Βούλας.

Το 1962 έχασε με τραγικό τρόπο, σε τροχαίο, το μοναχογιό της αλλά άντεξε και χάρισε την αγάπη της στα ανίψια της, την Μπέττυ και τον Ξενοφώντα, που μεγάλωσε σαν παιδιά της. Πολιτική κηδεία ήταν η επιθυμία της κι ήταν εκεί τα παιδιά της, τα εγγόνια της, φίλοι, τιμητική φρουρά από το Κόμμα και ο Στρατής Κόρακας. Το φέρετρο σκεπασμένο το μισό με το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ και το άλλο μισό με την Ελληνική Σημαία.

Η δική της Μπέττυ στον επικήδειο λόγο της σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα: «Σήμερα βρίσκονται εδώ η οικογένειά σου, οι συγγενείς, οι σύντροφοι και οι φίλοι σου. Σήμερα, μίλησαν για σένα, κι όλοι εξήραν τις αξίες ζωής που είχες, κάνοντάς τες διδαχές με την αγωνιστικότητα και την προσωπικότητά σου. Η ζωή σου ήταν γεμάτη από αγώνες, πείσμα, θέληση, εργατικότητα, και ανθρωπιά. Ολοι έχουν πολλά να πουν για τη δράση σου, τους αντιστασιακούς αγώνες, την επαγγελματική καταξίωσή σου, για την αγέραστη καρδιά κι αγωνιστικότητα που είχες μέχρι την τελευταία μέρα.

ΦΡΟΣΩ ΚΑΣΙΟΥΡΑ
ΦΡΟΣΩ ΚΑΣΙΟΥΡΑ
"Εφυγες" ακριβώς όπως σου άξιζε. Ενδοξα, εν μέσω χειροκροτημάτων, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και κάνοντας όλους εμάς που είμαστε δίπλα σου, για άλλη μια φορά περήφανους κι ευτυχισμένους. "Εφυγες" και δεν άφησες κανένα χρέος πίσω σου, με την ευφυία που διέθετες, τακτοποίησες κι έκλεισες έστω και την παραμικρή χαραμάδα που μπορεί να υπήρχε στους ανθρώπους που αγαπούσες. Ο πόνος της απώλειάς σου δεν μπορεί να με αφήσει πίσω. Στο υπόσχομαι, λοιπόν, με τη θέληση και τη δύναμή μου θα προχωρήσω ακριβώς έτσι όπως ήθελες, δίχως μακροχρόνιους θρήνους, γιατί ο αγώνας συνεχίζεται».

Η οικογένεια της σ. Βικτωρίας Παπανικολάου προσφέρει, στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης, το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ