ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να γίνουν τα σχολικά πρωταθλήματα

Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας

Επίκαιρη Ερώτηση με το αίτημα να πραγματοποιηθούν τα σχολικά πρωταθλήματα κατέθεσε χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, προς την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στην Επίκαιρη Ερώτηση υπογραμμίζεται:

«Η αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων που εξήγγειλε η κυβέρνηση εντάσσεται στην συνολική επίθεση που δέχεται το δικαίωμα στην σωματική άσκηση της νεολαίας. Ακολουθεί τις περικοπές στην χρηματοδότηση των αθλημάτων μέσω της κατηγοριοποίησης, τη διακοπή των προγραμμάτων ανάπτυξης, τον περιορισμό των προγραμμάτων της ΓΓΑ, τις περικοπές στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, στα κολυμβητήρια, τη μεταφορά του κόστους στην πλάτη των εργαζομένων μέσω του "Καλλικράτη".

Η παύση της αγωνιστικής δράσης σε χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες ανεξάρτητα από τις παρατηρήσεις που υπάρχουν για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, θα αναστείλει τις αγωνιστικές δραστηριότητες στις υποδομές του αθλητισμού και θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο την νεολαία από τα οφέλη της σωματικής άσκησης που αφορούν την θωράκιση της υγείας και της προσωπικότητας. Είναι πολύ φτηνό το επιχείρημα της κυβέρνησης που συνδέει τους σχολικούς αγώνες με τα ανταλλάγματα. Μπορούσε αν ήθελε να τα καταργήσει χωρίς να σταματήσουν οι σχολικοί αγώνες. Αλλωστε τα υλικά κίνητρα δεν αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία .

Και μ' αυτή την απόφασή της η κυβέρνηση αποκλείει μαζικά την νεολαία από την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό που αποτελεί πια πολυτέλεια για λίγους.

Αντί να ενισχύσει τον αθλητισμό στα σχολεία με σύγχρονες υποδομές και επιστημονικό δυναμικό, οδηγεί την λαϊκή οικογένεια να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να βοηθήσει την ανάπτυξη των παιδιών της.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. Εάν θα δώσει λύση στην εξασφάλιση της συνέχισης των σχολικών πρωταθλημάτων».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στο πλευρό των σπουδαστών της τουριστικής σχολής

Από παλιότερη κινητοποίηση σπουδαστών Τουριστικών Σχολών
Από παλιότερη κινητοποίηση σπουδαστών Τουριστικών Σχολών
Την αλληλεγγύη της στους σπουδαστές της Τουριστικής Σχολής του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) στη Ρόδο, την αυριανή βάρδια των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία, δηλώνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καθηγητές και σπουδαστές είναι συνέπεια της πολιτικής που μειώνει τις δημόσιες δαπάνες και στον τομέα της εκπαίδευσης, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο στους επιχειρηματίες να αντλήσουν κέρδη και από αυτό τον τομέα».

Χτες, οι σπουδαστές πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα και πορεία προς την έδρα της Περιφέρειας όπου έγινε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για να συμβάλουν σε προσωρινή λύση στα προβλήματα υποδομών και εξοπλισμού εξέφρασαν οι ξενοδόχοι του νησιού, οι οποίοι βέβαια έχουν κάθε λόγο να στηρίζουν τη λειτουργία της σχολής η οποία τους παρέχει προσωπικό στο όνομα της πρακτικής άσκησης.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ βρέθηκε και χτες στο πλευρό των σπουδαστών. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, οι σχολές φέτος αντί για τον Οκτώβρη άνοιξαν με απόφαση του ΔΣ του ΟΤΕΚ στις αρχές Γενάρη, οι σπουδαστές καλούνται να πληρώσουν το εκπαιδευτικό υλικό από την τσέπη τους, ενώ τα οικοτροφεία υπολειτουργούν και συνδέει την κατάσταση αυτή με τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση. «Η λαϊκή εργατική οικογένεια της Ρόδου και των γύρω νησιών καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει, το εισόδημά της ροκανίζεται και τα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης ακριβαίνουν καθημερινά. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς στην πλειοψηφία τους εργάζονται υπό το καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν γίνει περικοπές στο προσωπικό για τη φύλαξη και την καθαριότητα με κατεύθυνση να εγκατασταθούν εργολαβικά συνεργεία», σημειώνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Και απαιτεί άμεσα κρατική χρηματοδότηση στις τουριστικές σχολές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών τους, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις και στελέχωση με βάση τις ανάγκες, πλήρη σίτιση και στέγαση, δωρεάν διανομή του εκπαιδευτικού υλικού για τους σπουδαστές, ίση αμοιβή για ίση εργασία, κανένας εργάτης να μην αμείβεται λιγότερο με το πρόσχημα της μαθητείας.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Πλατιά σύσκεψη για οργάνωση της πάλης για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 6 Φλεβάρη η Ανώτατη Συνονομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Η σύσκεψη θα γίνει στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Βερανζέρου 1, 2ος όροφος.

Η ΑΣΓΜΕ απευθύνεται στις Ομοσπονδίες και στις Ενώσεις Γονέων του Λεκανοπεδίου της Αττικής, και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολείο, τα μαθητικά συμβούλια και τα Συντονιστικά Αγώνα Μαθητών Αθήνας και Πειραιά, τους συλλόγους εκπαιδευτικών. Απευθύνεται συνολικότερα σε όλους τους γονείς, εργαζόμενους, άνεργους, μικρομεσαίους με κάλεσμα συναγερμού για την κατάσταση που διαμορφώνει κυβέρνηση και πλουτοκρατία στο σχολείο που πάνε τα παιδιά μας. Στόχος μας είναι από αυτή τη σύσκεψη να προκύψει ένα συνεκτικό πλαίσιο δράσης για τη διεκδίκηση του σχολείου των λαϊκών αναγκών - για να μην πληρώσει την κρίση και στην εκπαίδευση η λαϊκή οικογένεια, όπως σημειώνει. Η σύσκεψη εντάσσεται στην προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας της 23ης Φλεβάρη και των συλλαλητηρίων που θα γίνουν στις 10 Φλεβάρη.

«Ο ρόλος του κομματικού Τύπου»

Εκδήλωση της ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ

Εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του κομματικού Τύπου στην οργάνωση της επαναστατικής πάλης» διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών συνοικιών της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, το Σάββατο 5 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Βύρωνα (Χειμάρας και Αϊδινίου, Βύρωνας). Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γιάννης Κλεφτογιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου «Κομματικός επαναστατικός Τύπος» και της 40χρονης δράσης της ΚΝΕ μέσα από τα φύλλα του «Οδηγητή».

  • Την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στις 21.00.
ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
Αποβολή σπουδαστή με ρατσιστικές εκφράσεις

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε χτες αντιπροσωπεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας με αφορμή τη στάση καθηγητή του ιδρύματος ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες των σπουδαστών, έκανε έντονη παρατήρηση με ρατσιστικές αιχμές σε αλλοδαπό σπουδαστή επειδή ο τελευταίος, κατά τη διάρκεια εξέτασης μαθήματος, φέρεται να μίλησε σε άλλο σπουδαστή.

Οπως σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Πάτρας που συσπειρώνεται στο ΜΑΣ: «Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, που θέλει τους εργάτες διαχωρισμένους ανάλογα με το χρώμα, τη θρησκεία, το έθνος μακριά από τις αξίες και τα ήθη της εργατικής τάξης για αλληλεγγύη και ενότητα ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια.

Απαιτούμε:

-- Να γίνει επανάληψη της εξέτασης για το συνάδελφό μας και ο καθηγητής να παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα για την ανάρμοστη συμπεριφορά του που δεν ταιριάζει στην ιδιότητά του.

-- Να πάρει θέση το ΔΣ του Συλλόγου της ΣΤΕΦ και το Συμβούλιο του Τμήματος Πολιτικών Εργων Υποδομής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ