ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1
Στα ημιτελικά με νίκη στη Ρόδο

Ατρόμητος και Ολυμπιακός Βόλου θα βρεθούν αντίπαλοι στα ημιτελικά του θεσμού

Icon

Ατρόμητος και Ολυμπιακός Βόλου θα βρεθούν αντίπαλοι στα ημιτελικά του θεσμού
Με δεύτερη νίκη σφράγισε ο Ατρόμητος την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Με τέρμα του Σαγκανόφσκι στο 34ο λεπτό οι Περιστεριώτες επικράτησαν και στη Ρόδο του Διαγόρα με 1-0 και πλέον περιμένουν - εκτός εξαιρετικού απροόπτου - τον Ολυμπιακό Βόλου με φόντο την πρόκριση στον τελικό.

Ο Γιώργος Δώνης έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος, κυρίως για το λόγο ότι οι παίκτες που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδειξαν ότι μπορούν να του προσφέρουν λύσεις. Ο Ατρόμητος είχε το προβάδισμα για πρόκριση μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (2-0) ωστόσο οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με στόχο να «προφυλάξουν» την εστία τους και με αντεπιθέσεις να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ατρομήτου.

Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, λόγω βροχής, και πίεσαν να πετύχουν κάποιο γκολ, κάτι που κατάφεραν στο 34΄. Ο Καραλής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Σαγκανόφσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ταμπάση. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 43΄, όταν ο Ταραχούλσκι δεν μπόρεσε από κοντά να «νικήσει» τον Ιτάνζ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, αφού ο Ατρόμητος «έσβησε τις μηχανές», αλλά οι παίκτες του Διαγόρα δεν είχαν καλή ψυχολογία, ύστερα από το γκολ που δέχθηκαν στο πρώτο 45λεπτο, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-1 έως τη λήξη της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Σταύρος Τριτσώνης, του συνδέσμου Αθηνών, ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Super league, θα σφυρίξουν: ΑΕΚ - Αρης (Θάνος), Ολυμπιακός - Ξάνθη (Αρετόπουλος), Καβάλα - Κέρκυρα (Βοσκάκης), Εργοτέλης - Πανιώνιος (Σπάθας), Πανσερραϊκός - Ηρακλής (Σταθόπουλος), Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα (Μάνταλος), Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος (Γιάχος).

ΠΟΛΟ
«Θέμα επιβίωσης»

Ως «θέμα επιβίωσης» χαρακτηρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίστες του Ολυμπιακού, ο Αντώνης Βλοντάκης. Ο διεθνής φουνταριστός μίλησε στο www.sport-fm.gr και τόνισε πως οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» δεν προτίθενται να ξαναπέσουν στις πισίνες έως ότου εξοφληθεί έστω και ένα μέρος από τα δεδουλευμένα τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το... μπαλάκι στους παίκτες

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, έφερε κάποια «σύννεφα» πάνω από το «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού, κυρίως με τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν έχουν κάποια παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα της Τούμπας, ωστόσο έχουν πολύ περισσότερα όχι από τον προπονητή, αλλά από τους ποδοσφαιριστές.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι απόλυτα ευχαριστημένη από το έργο που έχει επιδείξει μέχρι τώρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε και αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα προπονητή, καθώς ο Ισπανός στηρίζεται από όλους.

Αντίθετα, η θέση της διοίκησης είναι ότι αυτοί που θα πρέπει από εδώ και στο εξής να αναλάβουν τις ευθύνες τους είναι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν όπως θα έπρεπε σε ένα ντέρμπι.

Μάλιστα, αυτή είναι η τρίτη κακή εμφάνιση, μετά τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους της ομάδας.

Πλέον, η διοίκηση από τη στιγμή που χάθηκε ο ένας στόχος το Κύπελλο, θέλει με αυτό τον τρόπο να αφυπνίσει τους παίκτες και να τους θέσει προ των ευθυνών τους, προκειμένου να μη χαθεί η διαφορά των επτά βαθμών που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟ
Κίνδυνος τιμωρίας Σισέ

Με το ενδεχόμενο τιμωρίας, μέχρι και δύο αγωνιστικών αποκλεισμού, κινδυνεύει ο Τζιμπρίλ Σισέ για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού δήλωσε (περιφραστικά) πως νιώθει βιασμένος από τις αποφάσεις της διαιτησίας και βάσει δεδικασμένου αναμένεται να κληθεί σε απολογία.

Στην περίπτωση που τον καλέσει η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, θα απολογηθεί με την κατηγορία της δυσφήμισης του αθλήματος, κάτι το οποίο επισύρει τιμωρία αποκλεισμού δύο αγωνιστικών (πιθανόν τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό).

Το μέγεθος της ποινής, καθώς και το πότε θα ισχύσει θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία που θα ενεργήσει η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, καθώς στις περιπτώσεις των Γκαρσία και Ζήκου είχε αργήσει να λάβει αποφάσεις.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
«Καμπάνα» στον ΠΑΣ

Με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και 105.000 ευρώ τιμωρήθηκε, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League, ο ΠΑΣ Γιάννινα για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θα καταθέσει έφεση. Η ένσταση των Κρητικών, κατά του κύρους του αγώνα, απορρίφθηκε.

Η αντίστοιχη Επιτροπή της Super League, τιμώρησε με πρόστιμα (από 1.000 έως 11.000 ευρώ) τις μισές (8) ΠΑΕ που συμμετέχουν στη διοργάνωση, για παραβατική συμπεριφορά των φιλάθλων τους κατά τις αναμετρήσεις της 20ής αγωνιστικής. Από το ταμείο πρέπει να περάσουν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλής, Λάρισα, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος.

Επίσης, η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε πειθαρχικώς ελεγκτέο και επέβαλε ποινή επίπληξης στον πρόεδρο του Ολυμπιακού (και της Super League), Β. Μαρινάκη, για τα όσα είχε δηλώσει μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Ακόμα τον υποχρεώνει να ανακαλέσει τις δυσμενείς κρίσεις του. Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα ο παράγοντας είχε αθωωθεί, αλλά ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας είχε εφεσιβάλει αυτεπάγγελτα την απόφαση.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
Βατή κλήρωση

Την πρωταθλήτρια του 2009, Γερμανία, θα βρει στο δρόμο της η Ελλάδα στη φάση των προκριματικών ομίλων του Euro U21. Η Εθνική ελπίδων κληρώθηκε στον 1ο όμιλο, τον οποίο απαρτίζουν ακόμα οι Λευκορωσία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Αγ. Μαρίνος.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Γ. Γεωργιάδης, σχολίασε (στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας «epo.gr»): «Η κλήρωση για μας θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, θα μπορούσε και χειρότερη. Είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία είναι το φαβορί του ομίλου. Εμείς θα δώσουμε βάρος στην προετοιμασία της ομάδας μας και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ, όπως κάναμε και στη φετινή διοργάνωση».

Οι υπόλοιποι 9 όμιλοι είναι: Σουηδία, Ουκρανία, Φινλανδία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μάλτα (2ος), Τσεχία, Ουαλία, Αρμενία, Μαυροβούνιο, Ανδόρα (3ος), Σερβία, Δανία, Β. Ιρλανδία, ΠΓΔΜ, Ν. Φερόε (4ος), Ισπανία, Ελβετία, Κροατία, Γεωργία, Εσθονία (5ος), Ρωσία, Πορτογαλία, Μολδαβία, Πολωνία, Αλβανία (6ος), Ιταλία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λιχτενστάιν (7ος), Αγγλία, Βέλγιο, Ισλανδία, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν (8ος), Ρουμανία, Γαλλία, Σλοβακία, Λετονία, Καζακστάν (9ος), Ολλανδία, Αυστρία, Σκοτία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο (10ος).

Η πρεμιέρα των ομίλων είναι προγραμματισμένη για τις 25 Μάρτη 2011. Οι πρώτοι των ομίλων, μαζί με τους τέσσερις καλύτερους δεύτερους θα παίξουν στα πλέι οφ, απ' όπου θα προκύψει η επτάδα που θα πλαισιώσει την οικοδέσποινα ομάδα του Ισραήλ, στην τελική φάση της διοργάνωσης (Ιούνης 2013).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΚΕΡΚΥΡΑ 1-2
Τα χρειάστηκαν οι Βολιώτες

Λίγο έλειψε να γίνει η μεγάλη έκπληξη στο Βόλο, όπου ο τοπικός Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Κέρκυρα με 2-1 και παρά ένα γκολ θα ήταν εκτός θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας. Με τα... δεύτερα, η ομάδα των Φαιάκων κατάφερε να προηγηθεί στο 17' με κεφαλιά του Παρασκευαΐδη ύστερα από κόρνερ του Φλαβίνιο. Εννιά λεπτά αργότερα οι Βολιώτες έφεραν το ματς στα ίσια, όταν από σέντρα του Μητρόπουλου ο Μάρτιν με «ψαράκι» νίκησε τον Αποστολίδη. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πέτυχε την τιμητική νίκη στο 73' με πέναλτι που κέρδισε ο Γιάντσο από τον Τομάς και το χτύπησε εύστοχα ο Ιωάννου.

Ολυμπιακός Βόλου: Ρόκα, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ρόκας (66' Ντικάο), Μητρόπουλος (77' Καπετάνος), Ακόστα (59' Νέμεθ), Μόνχε, Μαρτίν.

Κέρκυρα: Αποστολίδης, Ιωάννου Δ., Μίχος, Φλαβίνιο (78' Χαμπλ), Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Παρασκευαΐδης, Μονιάκης, Μαζνόφ (61' Ρίκκα), Γραμμόζης, Ιωάννου Ηλ.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Εχασε στις λεπτομέρειες ο ΠΑΟ

Την πρώτη του ήττα στη φάση του ΤΟΠ-16 γνώρισε χτες ο Παναθηναϊκός στη Βιτόρια της Ισπανίας. Εχασε από την Κάχα με 77-70 και έτσι στον επόμενο αγώνα στην Αθήνα θέλει να καλύψει τη διαφορά των 7 πόντων για να έχει τον πρώτο λόγο για την πρωτιά του ομίλου. Στο ημίχρονο οι Βάσκοι προηγήθηκαν 36-30, ενώ το 3ο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό αφού οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10 πόντους διαφορά (59-49).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ