ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
Σελ. /40
Η ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Να 'ρθει στο φως η λαϊκή οργή και δύναμη

Τις μεθοδεύσεις των ιδιοκτητών καναλιών και εφημερίδων, συνολικά των μεγαλοεργοδοτών, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Για να δουν άσπρη μέρα οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν οργανωμένα την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, με το ΠΑΜΕ
Για να δουν άσπρη μέρα οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν οργανωμένα την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, με το ΠΑΜΕ
Η ανάγκη να δυναμώσουν τα συνδικάτα την επαφή τους με τους εργαζόμενους αναδεικνύεται καθημερινά μπροστά στον πόλεμο που έχουν ανοίξει οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι ιδιοκτήτες σταθμών κι εφημερίδων, αλλά και η κυβέρνηση. Η τρομοκρατία, η συκοφάντηση των αγώνων, η αποσιώπηση και η διαστρέβλωση των αιτημάτων της απεργίας φανερώνουν ότι δεν πρέπει να μείνει εργασιακός χώρος που να μη γίνουν συζητήσεις για την απεργία, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την ουσία και την ταξικότητα των αντιλαϊκών μέτρων.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ: «Οι ιδιοκτήτες των καναλιών και των εφημερίδων, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, τραπεζίτες έχουν στην κυριολεξία θάψει τη δράση του ΠΑΜΕ και προπαγανδίζουν τα συνεταιράκια τους, την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δυναμώσουν την επαφή τους με την εργατική τάξη μέσα από συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συζητήσεις, άνθρωπο τον άνθρωπο, στους τόπους δουλειάς. Να αξιοποιήσουν κάθε λεπτό, για να βάλουν στη μάχη περισσότερους εργαζόμενους. Να μπουν στη μάχη οι εργαζόμενοι, δημιουργώντας ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στο νοσοκομείο:

Να ανοίξουν συζήτηση με τους άλλους συναδέλφους τους για τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Να αποφασίσουν συλλογικά, ξεπερνώντας τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις απειλές της εργοδοσίας.

Να ξεπεράσουν απογοητεύσεις, δισταγμούς, εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Η απεργία αυτή να γίνει αφορμή για να ανοίξει πιο ουσιαστικά η συζήτηση για την προοπτική, για τη διέξοδο, για την οικονομία που θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις μας, τις ανάγκες μας. Για το ότι η εργατική τάξη, η τάξη των καταπιεσμένων πρέπει να πάρει την εξουσία στα χέρια της.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους που συνθλίβονται από τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές, των πολιτικών της κυβέρνησης, της ΕΕ, τους φτωχούς αγρότες στις 23 Φλεβάρη να βρεθούν μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Οι αυτοαπασχολούμενοι να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να παρακινούν τους πελάτες τους να κατέβουν και αυτοί στην απεργία. Οι αγρότες να μην πάνε στα χωράφια. Με τη συμμετοχή τους και τα μηχανήματά τους να δείξουν τη δύναμή τους. Στις εργατικές γειτονιές να γίνουν συζητήσεις, σπίτι το σπίτι, οικογένεια την οικογένεια.

Στα καφενεία, στις πλατείες, στα ΚΑΠΗ, παντού. Μοναδικό θέμα συζήτησης να είναι η απεργία και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στις 23 Φλεβάρη να νεκρώσουν τα πάντα. Ολες οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες να πλημμυρίσουν, να ζωντανέψουν την πλατεία Ομόνοιας με το ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί.

Να σμίξουν οι φωνές όλων των βασανισμένων από την αντιλαϊκή πολιτική. Με αισιοδοξία - θάρρος - αποφασιστικότητα - μαχητικότητα να γίνουμε δύναμη που θα σαρώσει τη βαρβαρότητα που ζούμε».

Συσκέψεις σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και οι γενικές συνελεύσεις, μπροστά στην απεργία. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης διοργανώνει σύσκεψη στα γραφεία του (Πατησίων 252), στις 6.30 μ.μ.
  • Σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία - Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Ακόμα, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, μαζί με ταξικά σωματεία και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), προγραμματίζουν συζητήσεις - συγκεντρώσεις στα Δημόσια ΙΕΚ από σήμερα 16 έως τις 22 του Φλεβάρη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της οργάνωσης των σπουδαστών μπροστά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη αλλά και των εκλογών του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

  • Σήμερα, θα γίνει παρέμβαση στα ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου με το Συνδικάτο Μετάλλου.
  • Την Πέμπτη 17/2 στο ΙΕΚ της Ν. Ιωνίας με το ΣΕΤΗΠ.
Νέα μηνύματα αλληλεγγύης από την Ευρώπη

Συνεχίζονται τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το ΠΑΜΕ, από συνδικάτα και ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο, μπροστά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη.

Η Κεντρική Συνδικαλιστική Ενωση της Ισπανίας τονίζει: «Σας στέλνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε αυτήν την αγωνιστική κινητοποίηση. Τα συνθήματά σας: Καμιά συναίνεση, καμιά υποταγή. Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα. Ενιαίος αγώνας παντού. Οργάνωση, Αλληλεγγύη. Κανένας μόνος του. Ολοι για έναν και ένας για όλους. Εχουν την πλήρη στήριξη στην Ισπανία, όπου η ίδια πολυεθνική αστική τάξη υπαγορεύει τα μέτρα που εφαρμόζει η ρεφορμιστική κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών», σημειώνει.

Το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών Ισπανίας σημειώνει τη σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης, εξηγώντας ότι «γι' αυτό μοιράσαμε την ανακοίνωση για τον αγώνα του ελληνικού λαού με μπροστάρη το ΠΑΜΕ». Και, παρακάτω, τονίζει: «Σας προτείνουμε να συνεχίσετε, μιας και είναι ένα σημείο αναφοράς, μαζί με τη Γαλλία, για όλη την εργατική τάξη της Ευρώπης και του κόσμου, ειδικά τώρα, αυτές τις στιγμές των μεγάλων περικοπών των κοινωνικών δικαιωμάτων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να συντονίζουμε αγώνες με ευρωπαϊκά συνδικάτα που δεν έχουν εισχωρήσει στο νεοφιλελεύθερο σύστημα, όπως η σημερινή ΣΕΣ (σ.σ.: Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων)».

Το Εθνικό Συνδικάτο των Εργαζομένων στους Σιδηρόδρομους, Καράβια και στις Μεταφορές της Βρετανίας, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ελλάδας, που αγωνίζονται «ενάντια στο μονοπωλιακό χρηματιστικό κεφάλαιο που είναι αποφασισμένο να καταστρέψει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού στις μεταφορές, στην υγεία, στις συντάξεις και στην εκπαίδευση». «Είναι σημαντικό ο αγώνας σας να γίνει μια γενικευμένη πάλη ενάντια στη λιτότητα της ΕΕ, σε όλα τα έθνη της Ευρώπης», καταλήγει.

Τέλος, ανακοίνωση απέστειλε και το Συνδικάτο Βιομηχανίας Πετρελαιοειδών της Ουγγαρίας. «Οι εργαζόμενοι της Ουγγαρίας στη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου επίσης έχουν έντονα χτυπηθεί από τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Εκτιμάμε την ελληνική αλληλεγγύη, τη δύναμη και το πνεύμα των εργαζομένων διαφόρων κλάδων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για τη βελτίωση της ζωής των οικογενειών και για να μη θιγούν τα επιτεύγματα της εργατικής τάξης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

ΣΤΕΚΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Δράση στις εργατογειτονιές

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Απτον Σίνκλερ «Ο Βασιλιάς Ανθρακας» οργανώνει το Στέκι Εργαζομένων Κολωνού (Αργους 54) την Πέμπτη 17 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. Την παρουσίαση θα κάνει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος. Οπως αναφέρεται και στην πρόσκληση της εκδήλωσης, ο συγγραφέας στήριξε το έργο του στα γεγονότα της 14μηνης απεργίας των ανθρακωρύχων στο Κολοράντο των ΗΠΑ, το 1914.

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου) θα κάνει την Παρασκευή κινηματογραφική βραδιά, όπου θα προβληθεί η ταινία «The wobblies».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ