Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Νέα μηνύματα αλληλεγγύης από την Ευρώπη

Συνεχίζονται τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το ΠΑΜΕ, από συνδικάτα και ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο, μπροστά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη.

Η Κεντρική Συνδικαλιστική Ενωση της Ισπανίας τονίζει: «Σας στέλνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε αυτήν την αγωνιστική κινητοποίηση. Τα συνθήματά σας: Καμιά συναίνεση, καμιά υποταγή. Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα. Ενιαίος αγώνας παντού. Οργάνωση, Αλληλεγγύη. Κανένας μόνος του. Ολοι για έναν και ένας για όλους. Εχουν την πλήρη στήριξη στην Ισπανία, όπου η ίδια πολυεθνική αστική τάξη υπαγορεύει τα μέτρα που εφαρμόζει η ρεφορμιστική κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών», σημειώνει.

Το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών Ισπανίας σημειώνει τη σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης, εξηγώντας ότι «γι' αυτό μοιράσαμε την ανακοίνωση για τον αγώνα του ελληνικού λαού με μπροστάρη το ΠΑΜΕ». Και, παρακάτω, τονίζει: «Σας προτείνουμε να συνεχίσετε, μιας και είναι ένα σημείο αναφοράς, μαζί με τη Γαλλία, για όλη την εργατική τάξη της Ευρώπης και του κόσμου, ειδικά τώρα, αυτές τις στιγμές των μεγάλων περικοπών των κοινωνικών δικαιωμάτων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να συντονίζουμε αγώνες με ευρωπαϊκά συνδικάτα που δεν έχουν εισχωρήσει στο νεοφιλελεύθερο σύστημα, όπως η σημερινή ΣΕΣ (σ.σ.: Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων)».

Το Εθνικό Συνδικάτο των Εργαζομένων στους Σιδηρόδρομους, Καράβια και στις Μεταφορές της Βρετανίας, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ελλάδας, που αγωνίζονται «ενάντια στο μονοπωλιακό χρηματιστικό κεφάλαιο που είναι αποφασισμένο να καταστρέψει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού στις μεταφορές, στην υγεία, στις συντάξεις και στην εκπαίδευση». «Είναι σημαντικό ο αγώνας σας να γίνει μια γενικευμένη πάλη ενάντια στη λιτότητα της ΕΕ, σε όλα τα έθνη της Ευρώπης», καταλήγει.

Τέλος, ανακοίνωση απέστειλε και το Συνδικάτο Βιομηχανίας Πετρελαιοειδών της Ουγγαρίας. «Οι εργαζόμενοι της Ουγγαρίας στη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου επίσης έχουν έντονα χτυπηθεί από τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Εκτιμάμε την ελληνική αλληλεγγύη, τη δύναμη και το πνεύμα των εργαζομένων διαφόρων κλάδων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για τη βελτίωση της ζωής των οικογενειών και για να μη θιγούν τα επιτεύγματα της εργατικής τάξης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ