Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία»

Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στην ανεργία, για το δικαίωμα στη δουλειά, για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αττικής και Νήσων, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Οι ανάπηροι και οι γονείς και κηδεμόνες ξεδίπλωσαν πανό στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας: «Οχι στις απολύσεις, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, κάτω τα χέρια απ' τους ανάπηρους». Κατήγγειλαν τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που οδηγούν στην εξαθλίωση τις οικογένειες των αναπήρων και συνολικότερα τα λαϊκά στρώματα. Την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας, τις περικοπές σε θεραπείες, φάρμακα, βοηθήματα, υγειονομικό υλικό, αλλά και ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κατακρεουργήσει το θεσμό των αναπηρικών συντάξεων με τη νέα κάρτα αναπηρίας ή το νέο κανονισμό διαβάθμισης της αναπηρίας. Κατήγγειλαν ακόμα ότι η ανεργία στα ΑμΕΑ έχει εκτιναχθεί πάνω από το 90%, οι υπηρεσίες πρόνοιας και τα ιδρύματα βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης, αφού «στραγγαλίζονται» οικονομικά στο όνομα... της σωτηρίας της χώρας, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια στις τράπεζες και τους επιχειρηματίες.

Η κινητοποίηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και μέρες και οι ανάπηροι απαίτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Αντί αυτού, ο διευθυντής του γραφείου της υπουργού Γιώργος Ροΐδης, είπε επί της ουσίας στους συγκεντρωμένους ότι πρέπει να ζητούν ραντεβού τηλεφωνικά, αντί να κάνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας! Οι ανάπηροι κατήγγειλαν τον εμπαιγμό φωνάζοντας συνθήματα: «Τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΕΣΑμΕΑ κάνουνε εμπόριο στις πλάτες των ΑμΕΑ». Ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Ειδική Αγωγή, για να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση σε αυτούς τους τομείς, για μέτρα προστασίας των ανέργων, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για μαζικές προσλήψεις ΑμΕΑ με μόνιμη και σταθερή δουλειά με ευθύνη του κράτους, ενάντια στις απολύσεις κ.ά.

Οι δράσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος κορυφώνονται γι' αυτό το διάστημα με τη συμμετοχή των αναπήρων, των γονέων και κηδεμόνων στην απεργία στις 23 Φλεβάρη και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (στις 11 π.μ. στην Ομόνοια) και όλη την Ελλάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Σάββατο 18 Ιούνη το παναναπηρικό συλλαλητήριο (2022-06-03 00:00:00.0)
Αύριο η κινητοποίηση για την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες (2017-12-02 00:00:00.0)
Παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας από τη ΣΕΑΑΝ (2015-03-17 00:00:00.0)
Δε δίνουν επίδομα για 8χρονο με ανίατη νευρολογική πάθηση (2011-12-22 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε κοινό ταξικό μέτωπο (2011-06-21 00:00:00.0)
«Να μετατρέψουμε την απόγνωση σε οργανωμένη πάλη» (2010-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ