Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Καθημερινό μπλόκο στα χαράτσια

Παρέμβαση σήμερα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Με μπλόκο στα ταμεία του Νοσοκομείου Φιλιατών και του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Ορεστιάδας, χτες, και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) σήμερα οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν την αντίστασή τους στην πολιτική της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για 4 ώρες (8 π.μ.-12 μ.) μπλόκαραν τα ταμεία του Νοσοκομείου Φιλιατών σε μια συμβολική κίνηση ενάντια στο 5ευρω και τα άλλα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Μέσα από αυτή τη συμβολική και συνάμα ουσιαστική κίνηση, που συνάντησε την ευρεία αποδοχή ασθενών και εργαζομένων, ξεκαθαρίστηκε ότι ο λαός δε συναινεί στην πολιτική που επιβάλλει χαράτσια και εμπορευματοποιεί την Υγεία. Πρόσφατα η διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών δημοσίευσε την περικοπή των δαπανών για φάρμακα, υγειονομικό και ορθοπεδικό υλικό, χημικά αντιδραστήρια κατά 37,64% για το 2010 (από 5.082.456 ευρώ το 2009 σε 3.169.623 το 2010).

Σε αποκλεισμό του ταμείου του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας για ένα δίωρο προχώρησαν χτες το πρωί τα μέλη των τοπικών γραμματειών Βορείου Εβρου του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Οι διαδηλωτές που βρήκαν θερμή ανταπόκριση στα αιτήματά τους τόσο από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και από όσους προσέρχονταν για εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας τόνιζαν ότι το εισιτήριο-χαράτσι των 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία αποτελεί άλλο ένα βήμα στην εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και εμπορευματικής λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, που ακολουθεί με ευλάβεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της κρίσης, δείχνει το βάρβαρο και αποκρουστικό της προσωπείο και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική, να συμμετέχουν μαζικά σήμερα στον αποκλεισμό του εισπρακτικού μηχανισμού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του ΨΝΘ που θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί.

Επίσης, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι των 5 ευρώ και στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, αύριο Πέμπτη στις 8.30 το πρωί, οργανώνουν αποκλεισμό των ταμείων του Κέντρου Υγείας Χαλάστρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ