Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Φάμπρικα μηνύσεων για συνδικαλιστική δράση

Την προσπάθεια της επιχείρησης «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ» στο Ηράκλειο της Κρήτης να φιμώσει τη δράση του σωματείου και να τρομοκρατήσει τις δυο εργαζόμενες που είχε απολύσει και διεκδίκησαν τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Η κίνηση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε σωρεία μηνύσεων εναντίον του προέδρου του σωματείου Δημόκριτου Σαλούστρου, του προεδρείου της διοίκησης, αλλά και των απολυμένων εργαζομένων συναδελφισσών για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο Αύγουστο, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη δυο απολυμένων, αποσκοπεί στο να πιέσει τις υπόλοιπες εργαζόμενες να μείνουν μακριά από τη συλλογική δράση και τον αγώνα. Επίσης αποσκοπεί στην οικονομική εξουθένωση των συνδικαλιστών και του σωματείου, θέλοντας να αποτρέψει την παραπέρα δράση τους.

Να θυμίσουμε ότι οι κινητοποιήσεις που έγιναν προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι δυο απολυμένες, η μια μάλιστα συνδικαλίστρια, ήταν τόσο δυναμικές που τρομοκράτησε την εργοδοσία, η οποία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με κάθε τρόπο να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς.

Στην ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου τονίζει ότι θα συνεχίσει τη δράση της ακόμα πιο δυναμικά ενάντια σε κάθε μεγαλέμπορο που όταν έβγαζε τεράστια κέρδη όπως η επιχείρηση «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ» (τριπλασιασμός κερδών 2002-2007, 5 νέα καταστήματα κλπ.) οι εργαζόμενοι έπαιρναν ψίχουλα και τώρα, που μειώνονται τα υπερκέρδη, τους πετάει στο δρόμο!

Καλεί τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στην Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων που κατηγορείται γιατί έπραξε το καθήκον της: Να προασπίσει, δηλαδή, με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 23/02 και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ