Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Καταγγέλλει επιχείρηση φακελώματος των εργαζομένων

Νέο μέτρο φακελώματος των εργαζομένων παίρνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και αφορά τα Σώματα Ασφαλείας, προβλέπει ότι πλέον εργαζόμενος που δουλεύει ή πρόκειται να δουλέψει σε καφετέρια θα πρέπει να παίρνει άδεια από την Αστυνομική Αρχή! Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και υπογραμμίζει ότι το «πέρασμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων απαιτεί θωράκιση του συστήματος και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών είτε για να εκφοβίσει, είτε για να εμποδίσει την αντίσταση του εργατικού κινήματος».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 17 του πολυνομοσχεδίου, «για την εργασία με οποιαδήποτε ιδιότητα στα καταστήματα των κέντρων διασκεδάσεως, μπαρ, καφετεριών, αμιγών αιθουσών διενέργειας τεχνικών παιγνίων καθώς και στα λοιπά καταστήματα, στα οποία διενεργούνται τεχνικά παίγνια απαιτείται άδεια της αστυνομικής αρχής. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης και ανάκλησης της αστυνομικής άδειας καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδίδεται μετά από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Οσοι απασχολούν προσωπικό χωρίς την προαναφερόμενη άδεια εργασίας καθώς και οι εργαζόμενοι χωρίς την άδεια αυτή τιμωρούνται σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 31 του ν.3904/2010 (Α'- 218)».

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο υπογραμμίζει: «Προσπαθώντας μάλιστα το υπουργείο να δικαιολογήσει ένα μέτρο που έχει σαφή προσανατολισμό το χαφιεδισμό και το φακέλωμα των εργαζομένων, αποκαλύπτει τους πραγματικούς σκοπούς της κυβέρνησης, αφού μιλά για αθρόα προσέλευση σε καφετέριες ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, συνδέοντάς την με αξιόποινες πράξεις και άρα την ανάγκη για πρόληψη της εγκληματικότητας!

Είναι το λιγότερο προκλητικό να μιλά κανείς σήμερα για εγκλήματα με δράστες τους εργαζόμενους, όταν η κρατική τρομοκρατία, οι χαφιεδοκάμερες, οι "νόμιμες" και παράνομες αυθαιρεσίες των εργοδοτών έχουν σφίξει τη θηλιά στο λαιμό του εργαζόμενου λαού.

Με ό,τι μανδύα κι αν προσπαθήσει κανείς να ντύσει ένα τέτοιο αντεργατικό και αντιδημοκρατικό εγχείρημα, δεν κρύβεται η αλήθεια που είναι το χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος ιδιαίτερα μέσα από τη συμμετοχή και τη δράση των νέων.

Θυμίζουμε στους εμπνευστές του νομοσχεδίου ότι η εργατική τάξη έχει μακρά πείρα από τέτοιες πρακτικές, οι οποίες όχι μόνο δεν έκαμψαν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, αλλά έφερναν πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι του κλάδου, μαζί με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, θα συνεχίσουν την πάλη μέχρι να ακυρωθεί στην πράξη και ο τελευταίος αντεργατικός νόμος, οικοδομώντας την κοινωνική συμμαχία που θα οδηγήσει στο δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό και μόνον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ