Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η κινητοποίηση για την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Ραντεβού στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου

Για ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα διαδηλώνουν αύριο Κυριακή, Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, με αφετηρία στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο») και στη συνέχεια με πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη Θεσσαλονίκη η ΣΕΑΑΝ διαδηλώνει στις 11.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης, απευθύνοντας κάλεσμα στους ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, εργαζόμενους στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή, με τις οικογένειές τους να μπουν όλοι στο δρόμο του αγώνα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει και στη Χίο, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου, στις 11 π.μ. στην πλατεία Βουνακίου.

Στην πλατεία Κρονίου, στις Σέρρες, στις 11.30 π.μ., καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Υγειονομικών, Φαρμακοποιών, Χρονίως Πασχόντων και Ευπαθών Ομάδων Ν. Σερρών.

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, μεταξύ άλλων, διεκδικεί:

-- Πολιτική πρόληψη της αναπηρίας.

-- Προστασία της ζωής και υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

-- Να σταματήσουν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

-- Να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης - κουαρτέτου - μονοπωλίων για το πετσόκομμα των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας και τη μείωση κατά 50% των δημοσίων δαπανών για την Πρόνοια.

-- Συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και προστασίας των εργαζόμενων αναπήρων στους χώρους δουλειάς, αλλά και των εργαζόμενων γονιών που έχουν παιδιά με αναπηρία (μειωμένες ώρες εργασίας και χρόνια συνταξιοδότησης, απαγόρευση της νυχτερινής βάρδιας, περισσότερες άδειες κ.λπ.).

-- Να καλύψει 100% ο κρατικός προϋπολογισμός τις ανάγκες για φάρμακα, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Καμία πληρωμή από τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους, ανεξάρτητα αν είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι Ελληνες ή μετανάστες.

Χτες, οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ και Λαϊκές Επιτροπές στην Αθήνα συνέχισαν την πολύμορφη αγωνιστική δράση τους με κινητοποιήσεις σε παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ, σε Αγία Παρασκευή, Αιγάλεω και άλλες περιοχές. Απαίτησαν να μπει τέλος στη μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των οφειλόμενων προς τους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους, αλλά και για φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα. Οι καθυστερήσεις φτάνουν μέχρι και τους τρεις μήνες και έχουν ως αποτέλεσμα πολλές λαϊκές οικογένειες να αναγκάζονται να διακόψουν τις θεραπείες των παιδιών τους ή να τις μειώσουν, με σοβαρές συνέπειες για την εξέλιξή τους. Κατήγγειλαν επίσης το νέο «τσεκούρι» που προβλέπει ο προϋπολογισμός στα ήδη πενιχρά επιδόματα και στα φάρμακα. Οι διοικήσεις των παραρτημάτων απέδωσαν τις καθυστερήσεις στην έλλειψη προσωπικού, η οποία ωστόσο αποτελεί άλλη μια συνέπεια της μείωσης των κονδυλίων. Πολύ περισσότερο, οι θεραπείες είναι επαναλαμβανόμενες για χρόνια και οι γονείς θα μπορούσαν να πληρώνονται με βάση τις αποδείξεις και να γίνεται συμψηφισμός στην επόμενη κατάθεση των δικαιολογητικών. Οι κινητοποιήσεις έλαβαν την αποδοχή του κόσμου που ήταν στις ουρές του ΕΟΠΥΥ, με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα να τους καλεί στην αυριανή συγκέντρωση και στην πανελλαδική απεργία.

Ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ

Τη στήριξή της στην αυριανή κινητοποίηση εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα χτυπιούνται βάναυσα από τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση κεφαλαίου, κυβέρνησης και ΕΕ, οδηγώντας πολλές οικογένειες σε απόγνωση και διάλυση, ενώ οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες πληρώνουν πολλές φορές και με την ίδια χειροτέρευση της υγείας τους, την επιβάρυνση της αναπηρίας τους σαν αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών (...).

Μπροστά στην απεργία στις 14 του Δεκέμβρη, τα ταξικά συνδικάτα είναι ανάγκη να εντάξουν στους στόχους πάλης τους και ιδιαίτερα στη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων και αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζόμενων αναπήρων, των συνταξιούχων, των ανέργων αλλά και των ανθρώπων της τάξης μας που έχουν παιδιά με αναπηρία και χρόνια πάθηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ