Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Αποφασίστηκε συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Καρδίτσα τη μέρα της πανεργατικής απεργίας

Με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 20 Αγροτικούς Συλλόγους του νομού πραγματοποιήθηκε, στις 28/11, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι σωματείων και του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ).

Στη συνέλευση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Καρδίτσα, στις 14 Δεκέμβρη, μέρα της πανελλαδικής απεργίας, καθώς και η συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων, που θα γίνει στη Λάρισα στις 17 Δεκέμβρη.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, οι οποίοι βιώνουν δραματική μείωση του εισοδήματός τους, με τη φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, το αυξημένο κόστος παραγωγής κ.λπ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις χαμηλές και «ανοιχτές» τιμές που επιβάλλουν σε όλα τα προϊόντα μια χούφτα εμποροβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και οι τράπεζες που καρπώνονται τον ιδρώτα των αγροτοκτηνοτρόφων, οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι και απλήρωτοι και το μόνο που τους μένει στο τέλος είναι τα χρέη. Οπως τονίστηκε, μόνη απάντηση είναι η διεκδίκηση των αιτημάτων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για άμεση πληρωμή με την παράδοση των προϊόντων και κατώτατες εγγυημένες τιμές, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μένει εισόδημα για επιβίωση.

Επισημάνθηκε ως κατάκτηση η λειτουργία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και ο καλύτερος συντονισμός σε πανελλαδικό επίπεδο. Επικυρώθηκαν το πλαίσιο πάλης και τα αιτήματα που έχουν συνδιαμορφωθεί μέσα από τους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και η συμπόρευση και κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα για παραπέρα δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, για ουσιαστική λειτουργία τους καθώς και για δημιουργία νέων.

Από τη συνέλευση, επίσης, εκλέχτηκαν τα νέα όργανα της Ομοσπονδίας.

Περιφερειακή αγροτική σύσκεψη στη Θράκη

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Αγροτικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, καλούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν στην περιφερειακή σύσκεψη που θα γίνει στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 6/12, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης.

Στη σύσκεψη θα παραβρεθεί ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ