Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΤΟΞΟΤΗΣ»
Συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Τοξότης», την ώρα της προγραμματισμένης τριμερούς συνάντησης. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η εργοδοσία οφείλει μισθούς από τον Σεπτέμβρη, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων που διεκδικούν ανεξόφλητα δεδουλευμένα προηγούμενων ετών. Στο πλευρό τους εκτός από το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Στην είσοδο του υπουργείου, οι εργαζόμενοι συνάντησαν παραταγμένη μια διμοιρία αστυνομικών, γεγονός το οποίο κατήγγειλαν.

Στην τριμερή συνάντηση, η εργοδοσία δεν κατέθεσε κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων, αλλά αρκέστηκε να υποσχεθεί ότι θα καταβάλει εντός Δεκεμβρίου έναν μισθό και το δώρο Χριστουγέννων. Αποφασίστηκε νέα τριμερής στις 8/12, στην οποία η εργοδοσία θα πρέπει να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία των οφειλών που έχει προς τους εργαζόμενους και πρόταση για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Από την πλευρά τους, το Συνδικάτο Ενέργειας και οι εργαζόμενοι ανέδειξαν ότι το ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων έχει προκύψει από το 2013, είναι σε γνώση και του υπουργείου, καθώς έχουν προηγηθεί άλλες δύο τριμερείς συναντήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι της εταιρείας εδώ και 20 μέρες έχουν προχωρήσει σε επισχέσεις εργασίας, κάνοντας καταγγελίες στα κατά τόπους ΣΕΠΕ.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ενώ από τη Δευτέρα το κλαδικό Συνδικάτο θα προχωρήσει σε συνελεύσεις στα εργοτάξια, για να γίνει ενημέρωση και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του αγώνα, μπροστά και στη γενική απεργία στις 14/12.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ