Παρασκευή 3 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑμεΑ
Το Σάββατο 18 Ιούνη το παναναπηρικό συλλαλητήριο

Ζωτικές διεκδικήσεις για τα άτομα με αναπηρία, που πληρώνουν πολλαπλά την ακρίβεια

Παναναπηρικό συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Ιούνη συνδιοργανώνουν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Κεραυνός» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ πολύμορφες διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας. Πρόκειται για την υλοποίηση απόφασης που πάρθηκε στη σύσκεψη σωματείων και συλλόγων στις 14 Μάη απέναντι στα μέτρα - κοροϊδία της κυβέρνησης για την ακρίβεια, όπως και απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους.

Οπως υπογραμμίζουν στο κάλεσμά τους, «οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, χτυπήθηκαν πολλαπλά από την κρίση. Χάθηκε κόσμος που θα μπορούσε να είχε σωθεί, βασανίστηκαν πολλοί περισσότεροι μέσα στην πανδημία από το σμπαραλιασμένο, εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Ερχονται τώρα η ακρίβεια, ο πόλεμος για τα μερίδια των αγορών, το "νέο ΕΣΥ" και το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία να μας αποτελειώσουν».

Διεκδικούν μέτρα προστασίας από την ακρίβεια και επιπλέον: Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης, γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων (τουλάχιστον 100 ευρώ από 1/1/2022), κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ, ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στο καλοκαίρι. Προσωπικό βοηθό για όλους τους ανάπηρους που έχουν ανάγκη και για τους ηλικιωμένους, από εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά σε δημόσιες δομές, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», χωρίς εμπλοκή εταιρειών. Και μέτρα στήριξης για φάρμακα, θεραπείες, νοσήλια, τεχνολογικά βοηθήματα κ.ά.

Την Κυριακή 5 Ιούνη στις 5.30 μ.μ. θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής (ΠΟΜΕΕΑ), στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Εκτός από το θέμα της οργάνωσης της πάλης, θα συζητηθεί και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18 και 19 Ιούνη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καλεί τα άτομα με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στις δομές για ΑμεΑ, κάθε φορέα που εμπλέκεται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, σε σύσκεψη στον νομό Πέλλας την Κυριακή 5 Ιούνη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα υπολογιστών του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ