Παρασκευή 3 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Προετοιμάζουν τη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα

Στις 24 Ιούνη το αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Καλαμάτα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Καλαμάτα
Με πανελλαδική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη, που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν την πάλη τους. Η πανελλαδική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις τους, επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, απορρίπτουν τα «ψίχουλα της κοροϊδίας».

Ειδικότερα απαιτούν μεταξύ άλλων «να δοθούν τώρα, που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Επίσης απαιτούμε κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων και να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Για την οργάνωση της μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση, τα συνταξιουχικά σωματεία Πάτρας, Πύργου, Αμαλιάδας, Αιγίου και Καλαβρύτων οργανώνουν σύσκεψη την Τετάρτη 8 Ιούνη (10.30 π.μ.) στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Περιφερειακή σύσκεψη οργανώνει στο Αγρίνιο την Τρίτη 7 Ιούνη το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ με τα συνταξιουχικά σωματεία του νομού και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Αμεση στήριξη του Κέντρου Υγείας απαίτησε η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων στην Καλαμάτα

Αμεσα μέτρα για τη στήριξη της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Καλαμάτας, που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού της πόλης, απαίτησε με διαμαρτυρία της χτες, έξω από τον χώρο, η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας.

Στην πόλη λειτουργούν 3 ΚΥ αντί για 5, εξυπηρετώντας 55.000 κατοίκους που αυξάνονται σημαντικά τα καλοκαίρια, ενώ ο χώρος επιβαρύνθηκε επιπλέον απ' τη λειτουργία του ως εμβολιαστικού κέντρου τα τελευταία 2 χρόνια (απασχολούνται 6 από τους 22 γιατρούς), παρά τις προσπάθειες του προσωπικού του.

«Σήμερα στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν 22 γιατροί, ενώ το 2012 που εξυπηρετούνταν 40.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ήταν 70», ανέφερε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, προσθέτοντας πως «πολλοί είναι επικουρικοί, ορισμένοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, ενώ στο τέλος της χρονιάς θα συνταξιοδοτηθούν ο χειρούργος και ο ορθοπεδικός».

Την ίδια ώρα θησαυρίζουν τα ιδιωτικά κέντρα, ταλαιπωρούνται απίστευτα οι ασθενείς, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι λαϊκές οικογένειες και δέχεται τεράστια πίεση το ήδη υποστελεχωμένο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στη διαμαρτυρία της η Επιτροπή Αγώνα απαίτησε μεταξύ άλλων να στελεχωθεί πλήρως και να χρηματοδοτηθεί το ΚΥ Καλαμάτας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να επιστρέψουν στη δουλειά οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, καθώς και να δημιουργηθούν τα άλλα 3 ΚΥ που ήταν στον αρχικό σχεδιασμό για τις γειτονιές της πόλης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το θέμα της λειτουργίας του ΚΥ είχε φέρει στη Βουλή με πρόσφατη Ερώτησή του το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ