ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Τσαλάκωσαν την κυβερνητική φιέστα στα μάτια του λαού

Με καταστολή αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές που επιχείρησαν χτες να προσεγγίσουν το χώρο όπου θα μιλούσε ο Γ. Παπανδρέου

Μαζική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία έδωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης
Μαζική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία έδωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης
Αγωνιστική απάντηση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, έδωσαν χτες με τη μαζική και δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Κομοτηνή οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης στην περιοχή.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση και πορεία μέσα στην Κομοτηνή και συνεχίστηκε έξω από την πόλη, κοντά στο ξενοδοχείο «ΑΡΚΑΔΙΑ», όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία θα μιλούσε ο Γ. Παπανδρέου για το «καλάθι των προϊόντων της Περιφέρειας».

Το ξενοδοχείο ήταν από νωρίς απροσπέλαστο, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας είχαν αποκλείσει κάθε δίοδο. Λίγο μετά το μεσημέρι, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα με χημικά, δακρυγόνα και γκλομπ στους διαδηλωτές που επιχείρησαν συγκροτημένα να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο, ώστε να ακουστεί η φωνή καταδίκης της πολιτικής που υπηρετούν η κυβέρνηση και τα όργανά της στην τοπική διοίκηση.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει μια ακόμη φιέστα στη Θράκη, για να παρουσιάσει ως δήθεν φιλολαϊκή την πολιτική που έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους μεγαλεμπόρους, τους μεταποιητές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες παραγωγούς, τσαλακώθηκε στα μάτια του λαού από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.

Η πορεία στους δρόμους της Κομοτηνής
Η πορεία στους δρόμους της Κομοτηνής
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση οχυρώνεται από το λαό για να λανσάρει την πολιτική της, υπό την προστασία και την παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής και των αστικών ΜΜΕ, καθώς οι επιπτώσεις των μέτρων που παίρνει συσπειρώνουν ολοένα και περισσότερες δυνάμεις στο μέτωπο της οργανωμένης πολιτικής ανυπακοής. Προφανώς, γι' αυτό επιλέχθηκε η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνει έξω από την πόλη, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους διαδηλωτές που διεκδικούσαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, των χιλιάδων ανέργων που καταγράφονται στην περιοχή, κόντρα στα «καλάθια» που μοιράζει η κυβέρνηση για να συγκαλύψει την αντιδραστική της πολιτική. Η επίθεση έγινε σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το ξενοδοχείο και ενώ ο Γ. Παπανδρέου ακόμη δεν είχε φτάσει στο Νομό Ροδόπης.

«Κρίση, φτώχεια, αυταρχισμός αυτός είναι ο καπιταλισμός», «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», φώναξαν οι διαδηλωτές, ενώ την επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατήγγειλαν από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χ. Τρέλλης και Χ. Ποτόλιας.

Να ανατραπεί η πολιτική τους

Με γκλομπ και δακρυγόνα έγινε προσπάθεια να κατασταλεί η κινητοποίηση
Με γκλομπ και δακρυγόνα έγινε προσπάθεια να κατασταλεί η κινητοποίηση
Νωρίτερα, μέσα από τη μαχητική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία κατήγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί και αυτή την περιφέρεια της χώρας στη φτώχεια και την ανεργία. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Αργύρης Μπαλέρμπας, από το ΜΑΣ, η Γωγώ Φακιρίδου, από το Σύλλογο Γυναικών Κομοτηνής και ο Νίκος Βαργεμίδης, από τη Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Τρέλλης, περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που προκάλεσαν στην περιοχή, διαχρονικά, οι πολιτικές που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζει στην ανέχεια. Η φτώχεια εξαπλώνεται και βαθαίνει. Στην ύπαιθρο κυριαρχεί η ερήμωση και η εγκατάλειψη. Τα χωριά αργοπεθαίνουν, οι πόλεις μαραζώνουν. Επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν από τα λεφτά του λαού μέσω των αναπτυξιακών νόμων και άλλων "επιχειρησιακών" προγραμμάτων έκλεισαν (Λαναράς, "Θράκη ΑΕ", Κεραμοποιία ΚΟΘΑΛΗ, ΔΕΛΦΙΝΙ κ.ά.) ή πήραν νέες επιδοτήσεις για να μεταφερθούν στις γειτονικές χώρες.

Δημόσιες και συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ) έκλεισαν, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας ή ξεπουλήθηκαν στο κεφάλαιο (ΒΦΛ, "ΡΟΔΟΠΗ"). Μόλις προχτές ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι θα ξεπουληθεί και η ΣΕΚΑΠ. Σημαντικά έργα υποδομών παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες, ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέο χαράτσι για το λαό της περιοχής με τα διόδια της Εγνατίας Οδού. Ο ορυκτός πλούτος της περιοχής, όπως ο χρυσός, ξεπουλιέται στις πολυεθνικές.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ξεκληρίζονται. Οσο ακολουθείται η πολιτική του ευρωμονόδρομου, κανένα καλάθι δεν πρόκειται να δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι».

Μοιράζουν με το καλάθι την κοροϊδία στη φτωχή αγροτιά

Ανακοίνωση των Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με αφορμή τις χτεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες από την Κομοτηνή

Σε ανακοίνωσή τους για τη χτεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή και τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού για τα λεγόμενα «αγροτικά καλάθια», οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σημειώνουν:

«Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια της φτωχής αγροτιάς εντείνει την προπαγάνδα της και με την παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρειά μας, προπαγανδίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της υπαίθρου, αν η κάθε διοικητική περιφέρεια του "Καλλικράτη" αναπτύξει και προωθήσει τα δικά της προϊόντα. Στην πράξη πρόκειται για κοροϊδία και εξαπάτηση.

Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ έχει οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα στην κρίση, στη φτώχεια και την ανεργία. Η ΚΑΠ και ο ΠΟΕ έχουν οδηγήσει την εγχώρια παραγωγή σε συρρίκνωση, τις τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Από την άλλη το κόστος παραγωγής αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και σ' αυτό συνέβαλε και η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που αύξησε το συντελεστή του ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, το αγροτικό ρεύμα, αύξησε τις εισφορές στον κλάδο ασφάλισης του ΟΓΑ και στον ΕΛΓΑ κλπ., αλλά και η κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα καλλιεργητικά μέσα (φυτοφάρμακα, λιπάσματα κλπ.) από τα μονοπώλια.

Οσο ακολουθείται η πολιτική του ευρωμονόδρομου, κανένα "καλάθι" δεν πρόκειται να δώσει τη λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι. Αυτοί δεν έχουν ανάγκη από νέα επικοινωνιακά σλόγκαν και από μια πολιτική κοροϊδίας και δημιουργίας εντυπώσεων.

Η κατάσταση δεν πρόκειται να αναστραφεί προς το καλύτερο, όσο εφαρμόζεται αυτή η πολιτική. Αντίθετα, θα χειροτερεύσει άμεσα ως αποτέλεσμα των αποφάσεων του "ελέγχου υγείας της νέας ΚΑΠ" και του μνημονίου. Από το 2013 και μετά θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση από τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, με τη μείωση των επιδοτήσεων κατά 40% περίπου, τον αποκλεισμό από τις επιδοτήσεις των "ανενεργών αγροτών", δηλαδή την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών, όπως και τον αποκλεισμό τους από τους Συνεταιρισμούς με το νέο Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ επίσης το μνημόνιο και οι επικαιροποιήσεις του θα συμβάλουν ώστε το σκηνικό να γίνεται όλο και χειρότερο σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης

Μ' αυτές τις συνθήκες οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν αντέχουν και δεν μπορούν να παράγουν και δεν τους "σηκώνει" κανένα καλάθι. Οσο δε λαμβάνονται μέτρα:

  • Για εγγυημένες τιμές παραγωγού και επιδοτήσεις που θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.
  • Για μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Για προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές.
  • Για αναβάθμιση ζωής στην ύπαιθρο, με Δημόσια Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία, πολιτιστική και αθλητική δημιουργία.
  • Εργα υποδομής που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Κανένα αγροτικό καλάθι ανά Περιφέρεια δεν πρόκειται να δώσει ούτε την ελπίδα, ούτε τη λύση. Ολα αυτά αποτελούν φτηνή κοροϊδία, φτηνή κυβερνητική προπαγάνδα. Γιατί όλος ο λαός ενδιαφέρεται να έχει φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά τρόφιμα και οι μικρομεσαίοι αγρότες μπορούν να τα εξασφαλίσουν, με άλλον όμως τρόπο οργάνωσης της παραγωγής, που συμφέρει τους εργαζόμενους και την αγροτιά.

Ολος ο λαός ενδιαφέρεται να υπάρχουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι για να μην ερημώνουν τα χωριά και να "νεκρώνει" η ύπαιθρος. Ολος ο λαός ενδιαφέρεται να μη μεγαλώνουν κι άλλο οι "ουρές της ανεργίας" στις πόλεις, από ξεκληρισμένους μικρομεσαίους αγρότες.

Να, γιατί ο αγώνας μας χρειάζεται να είναι κοινός με τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό προβάλλει η ανάγκη συγκρότησης ενός πανίσχυρου, κοινού, λαϊκού μετώπου, που θα σταθεί απέναντι από το "μέτωπο" των μονοπωλίων και θα συγκρουστεί μαζί του.

Αγωνιζόμαστε για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και τη δημιουργία των προϋποθέσεων εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής, που θα προωθεί μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, που συμφέρει το λαό και όχι τα μονοπώλια.

Mια αγροτική ανάπτυξη, που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό και στις κρατικές καθετοποιημένες αγροτικές μονάδες, θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες, θ' αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας για την παραγωγή επαρκών, φτηνών και υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του ελληνικού λαού και πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Εμπαιγμός σε εργάτες, αγρότες και μειονότητα

Τα «αγροτικά καλάθια» και τη σύνδεση στο Διαδίκτυο (!) παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου σαν «λύση» στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής

Την υποταγή του λαού στη βαρβαρότητα της πολιτικής που υπηρετεί η κυβέρνηση, απαίτησε χτες ο Γ. Παπανδρέου από την Κομοτηνή. «Ζητάμε τη συμμετοχή του πολίτη στην αλλαγή», ισχυρίστηκε μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της περιοδείας του στη Θράκη, ζητώντας ουσιαστικά από τους εργαζόμενους να γίνουν συμμέτοχοι στη σφαγή τους.

Με προκλητικό τρόπο, είπε ότι όσοι σήμερα «διαμαρτύρονται για τα προβλήματα κάνουν καλά και διαμαρτύρονται», ισχυριζόμενος ότι «θα ήταν και αυτός ένας από αυτούς που διαμαρτύρονται, αλλά δεν φθάνει μόνο η διαμαρτυρία για να βρεθεί λύση». Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, «λύση» είναι να γονατίσουν τα λαϊκά στρώματα για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, αφού, όπως είπε, πρέπει «να τα καταφέρει η Ελλάδα ώστε να μη χρειάζεται δάνειες δυνάμεις, τρόικα και μνημόνια».

Στην ομιλία αναφέρθηκε, ακόμα, στο θέμα των μεταναστών και υπεραμύνθηκε του αντιδραστικού σχεδίου της κυβέρνησης για τη δημιουργία φράχτη στον Εβρο. «Ο θόρυβος που γίνεται γα τον φράχτη είναι υπερβολικός, αφού θα έχει μήκος μόνο 12 χλμ.» (!) υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν σχετικά με την απάνθρωπη «επαναπροώθηση των μεταναστών».

Αναφέρθηκε, επίσης, στα χρυσωρυχεία της Θράκης, τα δικαιώματα των οποίων οι κυβερνήσεις του δικομματισμού έχουν εκχωρήσει στους ιδιώτες, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα προχωρήσει η επένδυση αν δεν τη θέλει η κοινωνία». Βέβαια, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού η παράδοση του δημόσιου πλούτου στο κεφάλαιο είναι στρατηγική της κυβέρνησης.

Από την Κομοτηνή, η κυβέρνηση έδωσε χτες συνέχεια και στην εξαπάτηση των μικρομεσαίων αγροτών, στήνοντας άλλη μια φιέστα για το λεγόμενο «καλάθι αγροτικών προϊόντων» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπήρξε ειδική ενότητα με αυτό το θέμα, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και ζήτησε «από τις τοπικές δυνάμεις να στηρίζουν το καλάθι προϊόντων, τα οποία είναι τα προϊόντα που παράγει η κάθε περιοχή, που είναι ουσιαστικά το καλάθι της μεσογειακής διατροφής».

Πριν από την την ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το χωριό Δημάριο στο Νομό Ξάνθης, όπου ζουν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δίνει μάχη για να μην υπάρχουν διακρίσεις και να σπάσουν αντιλήψεις του παρελθόντος».

Για τα οξυμένα και τεράστια προβλήματα της μειονότητας και των κατοίκων του χωριού Δημάριο, που ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και την καλλιέργεια καπνών, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι «αλλαγές» που φέρνει η κυβέρνηση και ο «Καλλικράτης» θα δώσουν λύση στα προβλήματά τους!

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι γρήγορα «θα καλυφθεί η περιοχή με σύνδεση στο Διαδίκτυο» (!) και ανακοίνωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβρη θα ενταχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία (ΕΠΑΔ), στην οποία φοιτούν οι δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΝΚΛΩ»
Εγκλωβισμένοι από κυβέρνηση, εργοδοσία και εργατοπατέρες

Με χημικά επιτέθηκαν χτες οι δυνάμεις των ΜΑΤ και στους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ, που ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο «ΑΡΚΑΔΙΑ», όταν αυτοί προσπάθησαν να περάσουν από συρματόπλεγμα με το οποίο είναι περιφραγμένος χώρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο. Οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ (650 απέμειναν συνολικά στα εργοστάσια του ομίλου) είναι 24 μήνες απλήρωτοι και παραμένουν εγκλωβισμένοι στη γραμμή που έχουν χαράξει οι ηγεσίες των σωματείων τους, σε πλήρη στοίχιση με την εργοδοσία. Η ΕΝΚΛΩ τους χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό για να εισπράξει ακόμη 27 εκατ. ευρώ που περιμένει από τις τράπεζες. Γι' αυτή τη χρηματοδότηση έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, παρέχοντας την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Η ΕΝΚΛΩ περιμένει τη χρηματοδότηση προκειμένου να εφαρμόσει επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο προβλέπει νέα λουκέτα εργοστασίων, εκατοντάδες ακόμη απολύσεις και νέες μπίζνες, στον τουρισμό και στην «πράσινη ανάπτυξη».

ΠΑΜΕ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην Κομοτηνή: «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη την απρόκλητη και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που έγινε με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια σε εργαζόμενους, αγρότες και νεολαία που πνιγμένοι από το δίκιο τους διαδήλωσαν σήμερα στην Κομοτηνή. Η τρομοκρατία δε θα περάσει, δε θα σταματήσει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων που θέλουν τη λαϊκή υποταγή, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, μέχρι να γίνει πράξη το σύνθημα "ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ"».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε αυταρχικό κατήφορο η κυβέρνηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για την επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στην Κομοτηνή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση χημικών σε βάρος διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, αγροτών, φοιτητών και γυναικών που διαδήλωναν με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αυταρχικό κατήφορο. Προκειμένου να προστατεύσει την προπαγανδιστική εικόνα που καλλιεργεί ότι έχει τη λαϊκή συναίνεση, καταφεύγει στην καταστολή του ταξικού εργατικού κινήματος. Γελιέται αν νομίζει ότι με τη βία και τον αυταρχισμό θα αντιμετωπίσει την πάλη των εργαζομένων και του λαού κατά της βάρβαρης πολιτικής της».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ