Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Τσαλάκωσαν την κυβερνητική φιέστα στα μάτια του λαού

Με καταστολή αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές που επιχείρησαν χτες να προσεγγίσουν το χώρο όπου θα μιλούσε ο Γ. Παπανδρέου

Μαζική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία έδωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης
Μαζική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία έδωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης
Αγωνιστική απάντηση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, έδωσαν χτες με τη μαζική και δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Κομοτηνή οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης στην περιοχή.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση και πορεία μέσα στην Κομοτηνή και συνεχίστηκε έξω από την πόλη, κοντά στο ξενοδοχείο «ΑΡΚΑΔΙΑ», όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία θα μιλούσε ο Γ. Παπανδρέου για το «καλάθι των προϊόντων της Περιφέρειας».

Το ξενοδοχείο ήταν από νωρίς απροσπέλαστο, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας είχαν αποκλείσει κάθε δίοδο. Λίγο μετά το μεσημέρι, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα με χημικά, δακρυγόνα και γκλομπ στους διαδηλωτές που επιχείρησαν συγκροτημένα να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο, ώστε να ακουστεί η φωνή καταδίκης της πολιτικής που υπηρετούν η κυβέρνηση και τα όργανά της στην τοπική διοίκηση.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει μια ακόμη φιέστα στη Θράκη, για να παρουσιάσει ως δήθεν φιλολαϊκή την πολιτική που έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους μεγαλεμπόρους, τους μεταποιητές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες παραγωγούς, τσαλακώθηκε στα μάτια του λαού από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.

Η πορεία στους δρόμους της Κομοτηνής
Η πορεία στους δρόμους της Κομοτηνής
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση οχυρώνεται από το λαό για να λανσάρει την πολιτική της, υπό την προστασία και την παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής και των αστικών ΜΜΕ, καθώς οι επιπτώσεις των μέτρων που παίρνει συσπειρώνουν ολοένα και περισσότερες δυνάμεις στο μέτωπο της οργανωμένης πολιτικής ανυπακοής. Προφανώς, γι' αυτό επιλέχθηκε η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνει έξω από την πόλη, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους διαδηλωτές που διεκδικούσαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, των χιλιάδων ανέργων που καταγράφονται στην περιοχή, κόντρα στα «καλάθια» που μοιράζει η κυβέρνηση για να συγκαλύψει την αντιδραστική της πολιτική. Η επίθεση έγινε σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το ξενοδοχείο και ενώ ο Γ. Παπανδρέου ακόμη δεν είχε φτάσει στο Νομό Ροδόπης.

«Κρίση, φτώχεια, αυταρχισμός αυτός είναι ο καπιταλισμός», «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», φώναξαν οι διαδηλωτές, ενώ την επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατήγγειλαν από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χ. Τρέλλης και Χ. Ποτόλιας.

Να ανατραπεί η πολιτική τους

Με γκλομπ και δακρυγόνα έγινε προσπάθεια να κατασταλεί η κινητοποίηση
Με γκλομπ και δακρυγόνα έγινε προσπάθεια να κατασταλεί η κινητοποίηση
Νωρίτερα, μέσα από τη μαχητική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία κατήγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί και αυτή την περιφέρεια της χώρας στη φτώχεια και την ανεργία. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Αργύρης Μπαλέρμπας, από το ΜΑΣ, η Γωγώ Φακιρίδου, από το Σύλλογο Γυναικών Κομοτηνής και ο Νίκος Βαργεμίδης, από τη Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Τρέλλης, περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που προκάλεσαν στην περιοχή, διαχρονικά, οι πολιτικές που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζει στην ανέχεια. Η φτώχεια εξαπλώνεται και βαθαίνει. Στην ύπαιθρο κυριαρχεί η ερήμωση και η εγκατάλειψη. Τα χωριά αργοπεθαίνουν, οι πόλεις μαραζώνουν. Επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν από τα λεφτά του λαού μέσω των αναπτυξιακών νόμων και άλλων "επιχειρησιακών" προγραμμάτων έκλεισαν (Λαναράς, "Θράκη ΑΕ", Κεραμοποιία ΚΟΘΑΛΗ, ΔΕΛΦΙΝΙ κ.ά.) ή πήραν νέες επιδοτήσεις για να μεταφερθούν στις γειτονικές χώρες.

Δημόσιες και συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ) έκλεισαν, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας ή ξεπουλήθηκαν στο κεφάλαιο (ΒΦΛ, "ΡΟΔΟΠΗ"). Μόλις προχτές ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι θα ξεπουληθεί και η ΣΕΚΑΠ. Σημαντικά έργα υποδομών παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες, ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέο χαράτσι για το λαό της περιοχής με τα διόδια της Εγνατίας Οδού. Ο ορυκτός πλούτος της περιοχής, όπως ο χρυσός, ξεπουλιέται στις πολυεθνικές.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ξεκληρίζονται. Οσο ακολουθείται η πολιτική του ευρωμονόδρομου, κανένα καλάθι δεν πρόκειται να δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ