Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγάλο καημό για την ΕΕ...

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο συζήτησης χτες στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει για τον πρωθυπουργό, απευθύνθηκε στον υπουργό Οικονομικών λέγοντάς του: «Είστε καταγέλαστοι»! Καταγέλαστος όμως γίνεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που, προσπαθώντας να παίξει τον αντιπολιτευτικό του ρόλο, αποκαλύπτει ότι η πολιτική του οδηγεί στην πλήρη ενσωμάτωση στο σύστημα που υποτίθεται ότι αντιπολιτεύεται και στο διά ταύτα καταλήγει να το υπερασπίζεται και μάλιστα σθεναρά. Αυτό συνέβη και χτες. Μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση για το εξής πράγμα: «Και ξέρετε κάτι, έχετε αποδειχθεί ως λαγοί στην κούρσα διάλυσης της Ευρώπης. Διαλύεται όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και όλος ο ευρωπαϊκός νότος. Αυτά τα οποία περνάνε ως αποφάσεις, δεσμευτικά μάλιστα και στα Συντάγματα, είναι πολιτικές σοκ που μόνο στη Χιλή του Πινοσέτ έχουν ξαναγίνει»!

Τι να πρωτοσχολιάσουμε εδώ; Τον βαρύ κι ασήκωτο καημό τους μην τυχόν και πάθει τίποτα η ευρωένωση των μονοπωλίων; Τον έμμεσο ισχυρισμό ότι με τα όσα προωθούνται στο πλαίσιό της κινδυνεύει η συνοχή της; Την κατηγορία προς την κυβέρνηση ότι αποτελεί «λαγό στην κούρσα της διάλυσής της»; Αλήθεια, τι θα πάθουν οι λαοί αν διαλυθεί; Μπορεί και να παλεύουν από καλύτερες θέσεις για την ανατροπή του συστήματος.

Αν ειλικρινώς ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ νοιαζόταν για το λαό, όχι μόνο δεν θα είχε πρόβλημα, αλλά θα έπρεπε να χαίρεται εάν η ΕΕ έμπαινε σε πορεία διάλυσης. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει, η ΕΕ για την ώρα δεν διαλύεται, μπορεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να είναι ήσυχος. Η στρατηγική της ΕΕ, η οποία εξειδικεύεται σε συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα, δεν αποσκοπεί παρά στο να την θωρακίσει ως θεματοφύλακα των συμφερόντων των μονοπωλίων και να δημιουργήσει καλύτερες ακόμα συνθήκες για να δρα ως τέτοιος, υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους, εναντίον των λαών, όσο και αν υπάρχουν οξύτατες αντιθέσεις στο εσωτερικό της λόγω των ιδιαίτερων συμφερόντων των μονοπωλίων κάθε κράτους - μέλους, κυρίως από τα ισχυρά. Η κυβέρνηση δεν συντάσσεται απλώς με αυτή τη στρατηγική, αλλά έχει πάρει ενεργό μέρος στη διαμόρφωσή της, ακριβώς γιατί εκπροσωπεί πολιτικά την άρχουσα τάξη, επιλογή της οποίας ήταν και παραμένει η ένταξη και συμμετοχή στην ΕΕ και σε άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποιοι μιλούν για ενότητα; (2012-04-03 00:00:00.0)
Αγχος ...για την Ευρωζώνη (2011-11-25 00:00:00.0)
Καιροσκόποι και αφερέγγυοι (2011-11-23 00:00:00.0)
Διαπιστευτήρια περιφρούρησης της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας (2011-05-14 00:00:00.0)
Ψήφος καταδίκης σε όσους εξωραΐζουν την αντιλαϊκή πολιτική (2010-10-15 00:00:00.0)
Στο διά ταύτα: Μη μου ...την ΕΕ τάραττε! (2009-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ