ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Μάρτη 2011
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Επιβάλλει χαράτσι στα σωματεία της περιοχής

«Η κυβέρνηση μετατρέπει τα σωματεία σε μαγαζιά», τονίζει στον «Ρ» ο Π. Κρίκης, υπεύθυνος της αθλητικής επιτροπής της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Ανταποδοτικό τέλος σε κάθε σύλλογο, με τον κάθε αθλητή να πληρώνει 5 ευρώ το μήνα, αποφάσισε να επιβάλει η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, (ΕΑΚΛ). Ετσι, οι αθλητές, μέλη των αθλητικών συλλόγων θα βάζουν, πλέον, το χέρι στην τσέπη για να μπορούν να αθλούνται στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΛ, εξαιτίας των δραστικών περικοπών των επιχορηγήσεων που κάνει η κυβέρνηση και στον τομέα του αθλητισμού. Και όσοι δεν ανήκουν σε συλλόγους θα πληρώνουν 45 ευρώ το μήνα. Οπως δε είπαν τα μέλη της διοίκησης σε συνέντευξη Τύπου οι ενοικιάσεις χώρων, οι διαφημίσεις, οι χορηγίες και τα συνέδρια θα αξιοποιούνται για να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του ΕΑΚΛ!

Μιλώντας στον «Ρ» ο Πέτρος Κρίκης, υπεύθυνος της Αθλητικής Επιτροπής της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και προπονητής πάλης κατήγγειλε το συγκεκριμένο γεγονός, επισημαίνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τα σωματεία σε μαγαζιά.

«Η απόφαση αυτή της διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας για αντίτιμο στα σωματεία που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων επί της ουσίας εξειδικεύει την απόφαση του γγΑ Π. Μπιτσαξή που σε πρόσφατη εγκύκλιο αναφέρει ότι τα ΕΑΚ θα πρέπει να αυτοσυντηρούνται μετακυλώντας τα έξοδά τους στα σωματεία που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων. Μια απόφαση που ανοίγει των δρόμο της επινοικίασης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες αλλά και την επιβολή αντιτίμου στα σωματεία τα οποία όμως ήδη βρίσκονται σε δυσχερή μοίρα, όσον αφορά τα οικονομικά τους και δεν αντέχουν άλλη θηλιά. Η κυβέρνηση όμως τα αναγκάζει να μεταβληθούν σε μαγαζιά, προκειμένου να επιβιώσουν. Αυτό που θέλουν να δημιουργήσουν είναι η συνευθύνη προς όλους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να μετακυλήσουν τα έξοδα στις πλάτες των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή που και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - όπως και της ΝΔ παλιότερα - δίνει στις ΠΑΕ πακτωλό εκατ. τις ενισχύει μέσω του ΟΠΑΠ η Πολιτεία παραχωρεί χώρους σε επιχειρηματίες του αθλητισμού, για να κάνουν γήπεδο, οι αρμόδιοι διατυμπανίζουν ότι χρήματα για το λαϊκό αθλητισμό τα σωματεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να καταργηθεί στην πράξη αυτή η απόφαση του ΕΑΚ. Καλούμε τα σωματεία, τους γονείς, τους εργαζόμενους όλη την κοινωνία της Λάρισας το Δημοτικό Συμβούλιο και τις τοπικές επιτροπές να πάρουν θέση. Βασικά αιτήματά μας είναι: Να μην επιβληθεί κανένα «χαράτσι» και κατάργηση όπου υπάρχει (π.χ. Κολυμβητήριο) για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Αμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΑΚ. Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων προς τα σωματεία και τις αθλητικές ομοσπονδίες με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Κανένας χορηγός και ιδιώτης μέσα στους αθλητικούς χώρους. Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης Αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου θα έχει την ευθύνη της επίβλεψης, της σχεδίασης και της υλοποίησης τέτοιων έργων. Σωματική άσκηση δωρεάν με σύγχρονες υποδομές για όλους».

31ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Από τα άλματα οι διακρίσεις

Σε ένα ακόμη τελικό, αυτόν του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα δώσει το «παρών» ο Κώστας Φιλιππίδης μετά τη χτεσινή του πρόκριση

Eurokinissi

Σε ένα ακόμη τελικό, αυτόν του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα δώσει το «παρών» ο Κώστας Φιλιππίδης μετά τη χτεσινή του πρόκριση
Τα άλματα είχαν την τιμητική τους από ελληνικής πλευράς στη χτεσινή πρώτη μέρα του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Παρίσι μια και από εκεί προήλθαν οι διακρίσεις αλλά και οι απογοητεύσεις της πρεμιέρας για την ελληνική αποστολή. Στις επιτυχίες περιλαμβάνονται τέσσερις προκρίσεις σε τρεις τελικούς για τους Ελληνες αθλητές-τριες.

Συγκεκριμένα, η Αθανασία Πέρρα προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν αφού μπορεί να μην έπιασε το όριο όμως με καλύτερο άλμα στα 14,01 κατέλαβε την όγδοη θέση που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό. Αντίθετα, αποτυχημένες ήταν οι άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές στο αγώνισμα αφού αποκλείστηκαν η Βούλα Παπαχρήστου με καλύτερο άλμα στα 13,72 μ. και η Νίκη Πανέτα που τραυματίστηκε στο ζέσταμα.

Σπουδαία επιτυχία είχαμε και στο επί κοντώ των ανδρών, με τον Κώστα Φιλιππίδη να προκρίνεται ως έβδομος στον τελικό του αθλήματος έχοντας καλύτερο άλμα στα 5,65 μ. - ύψος που έδωσε την πρόκριση και στους έξι πρώτους - που πέρασε με την τρίτη. Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η ελληνική αποστολή και στον τελικό του ύψους των ανδρών αφού οι Δημήτρης Χονδροκούκης και Κώστας Μπανιώτης κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο από τα προκριματικά με καλύτερο άλμα στα 2,27.

Στις απογοητεύσεις της μέρας συγκαταλέγεται η παρουσία του Λούη Τσάτουμα στο μήκος, όπου, αν και κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στο μήκος, για άλλη μια φορά στάθηκε άτυχος αφού εγκατέλειψε στη δεύτερη προσπάθεια με έντονους πόνους σε παλιό του τραύμα.

Στο ίδιο αγώνισμα αποκλείστηκε και ο Γιώργος Τσάκωνας που έμεινε 24ος. Δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 800 μ. η Ελένη Φιλάνδρα που τερμάτισε τέταρτη στη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 2.03.89. Στα προκριματικά του τριπλούν αποκλείστηκε και ο Δημήτρης Τσιάμης με καλύτερο άλμα στα 16,30 μένοντας στη 14η θέση.

  • Το πρόγραμμα και η TV: ΣΗΜΕΡΑ: ΠΡΩΙ: 10.05 (ΕΤ1). ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 15.20 (ΕΤ1). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΡΩΙ 10.05 (ΕΤ1). ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 16.30 (ΕΤ1).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ντέρμπι δικεφάλων

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που σε διάστημα τριών ημερών θα αγωνιστούν αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της μεγάλης κατηγορίας. Ενδιαφέρον έχει και η επικίνδυνη έξοδος του Παναθηναϊκού στην Λάρισα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΛ που καίγεται για τους βαθμούς. Εχοντας τους λόγους του καθένας και βρισκόμενοι σε διαφορετική μοίρα θα κοντραριστούν Αρης και Ηρακλής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Θεωρητικά εύκολη αποστολή περιμένει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που υποδέχεται στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης», τον Εργοτέλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής: ΣΗΜΕΡΑ: Ολυμπιακός Βόλου-Σέρρες (17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2), Αρης-Ηρακλής (19.30 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2), Ξάνθη-Κέρκυρα (17.15 ΝΕΤ). ΑΥΡΙΟ: Ολυμπιακός-Εργοτέλης (15.00 ΝΕΤ), Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης (15.00 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2), Λάρισα-Παναθηναϊκός (17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2), Ατρόμητος-Πανιώνιος (17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 3), ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19.30 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 1).

FOOTBALL LEAGUE

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής: Αποστολή εκτός έδρας που κρύβει παγίδες περιμένει τον πρωτοπόρο της κατηγορίας ΠΑΣ Γιάννενα που αγωνίζεται σήμερα στην Καρδίτσα με αντίπαλο την Αναγέννηση σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΗΜΕΡΑ: Αναγ. Καρδίτσας-Γιάννενα (15.00 ΕΤ 3). ΑΥΡΙΟ: Ιωνικός-Αγρ. Αστέρας, Διαγόρας-Ηλιούπολη, Παναιτωλικός-Βέροια, Εθνικός Αστέρας-Δόξα Δράμας, ΟΦΗ-Θρασύβουλος, Καλλιθέα-Πιερικός, Πανθρακικός-Λεβαδειακός. Ωρα έναρξης 15.00. ΔΕΥΤΕΡΑ: Εθνικός-Τρίκαλα (18.00 ΕΤ 3).

FOOTBALL LEAGUE 2

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρόδος-Κόρινθος, Βύζας-Ασπρόπυργος, Παναχαϊκή-Ηρακλής Ψαχνών, ΠΑΟ Ρουφ-Αίας Σαλαμίνας, Χανιά-Χερσόνησος, Πανηλειακός-Απόλλωνας.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Φωκικός-Καλλονή, Εθνικός Φλιππ.-Φωκικός, Μέγας Αλέξανδρος-Αστεός Σκύδρας, Ζάκυνθος-Μακεδονικός, Δόξα Κρανούλας-Πόντιοι Κοζάνης, Νίκη Βόλου-Εορδαϊκός, Γιαννιτσά-Οδυσσέας, Τύρναβος-Επανομή.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Με Ζούρο στο τιμόνι η Εθνική

Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν επίσημα χτες και πλέον ο Ηλίας Ζούρος είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας των ανδρών, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο Ηλίας Ζούρος θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του ερχόμενου καλοκαιριού στη Λιθουανία αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος, είχε το τελικό ραντεβού με τον Ελληνα τεχνικό της Ζαλγκίρις Κάουνας χτες το πρωί, όπου επιτεύχθηκε η τελική συμφωνία. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ηλίας Ζούρος ως ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι πρόκειται για μεγάλη τιμή και ευθύνη.

ΠΟΛΟ

Το ντέρμπι της Βουλιαγμένης με τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών. Αναλυτικά τα παιχνίδια: (Αντ. Πεπανός 15.00) ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, (Λάρισας 16.00) ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, (Νέας Σμύρνης 19.00) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ, (Ιωνικό 19.00) ΝΟ ΧΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ, (ΝΟΒ 19.00) ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

ΒΟΛΕΪ
Διπλό ενδιαφέρον

Δυο σπουδαία παιχνίδια περιλαμβάνει η 18η αγωνιστική της Α1 ανδρών, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί το Σάββατο την ΕΑ Πατρών και τον Παναθηναϊκό να ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Ηρακλής αντιμετωπίζει την Κυριακή τον Επίκουρο, ενώ η Λαμία υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με στόχο να παραμείνει κοντά στην 4η θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Λαμία - Απόλλων Καλαμαριάς (17.30, Star Κ. Ε.), ΑΟ Κηφισιάς - Αρης (19.00), Ολυμπιακός - ΕΑ Πατρών (19.00, Novasports 4), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Πανελλήνιος (19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηρακλής - Επίκουρος (18.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: 07/03 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (18.00, Novasports 4).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ