Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Επιβάλλει χαράτσι στα σωματεία της περιοχής

«Η κυβέρνηση μετατρέπει τα σωματεία σε μαγαζιά», τονίζει στον «Ρ» ο Π. Κρίκης, υπεύθυνος της αθλητικής επιτροπής της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Ανταποδοτικό τέλος σε κάθε σύλλογο, με τον κάθε αθλητή να πληρώνει 5 ευρώ το μήνα, αποφάσισε να επιβάλει η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, (ΕΑΚΛ). Ετσι, οι αθλητές, μέλη των αθλητικών συλλόγων θα βάζουν, πλέον, το χέρι στην τσέπη για να μπορούν να αθλούνται στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΛ, εξαιτίας των δραστικών περικοπών των επιχορηγήσεων που κάνει η κυβέρνηση και στον τομέα του αθλητισμού. Και όσοι δεν ανήκουν σε συλλόγους θα πληρώνουν 45 ευρώ το μήνα. Οπως δε είπαν τα μέλη της διοίκησης σε συνέντευξη Τύπου οι ενοικιάσεις χώρων, οι διαφημίσεις, οι χορηγίες και τα συνέδρια θα αξιοποιούνται για να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του ΕΑΚΛ!

Μιλώντας στον «Ρ» ο Πέτρος Κρίκης, υπεύθυνος της Αθλητικής Επιτροπής της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και προπονητής πάλης κατήγγειλε το συγκεκριμένο γεγονός, επισημαίνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τα σωματεία σε μαγαζιά.

«Η απόφαση αυτή της διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας για αντίτιμο στα σωματεία που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων επί της ουσίας εξειδικεύει την απόφαση του γγΑ Π. Μπιτσαξή που σε πρόσφατη εγκύκλιο αναφέρει ότι τα ΕΑΚ θα πρέπει να αυτοσυντηρούνται μετακυλώντας τα έξοδά τους στα σωματεία που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων. Μια απόφαση που ανοίγει των δρόμο της επινοικίασης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες αλλά και την επιβολή αντιτίμου στα σωματεία τα οποία όμως ήδη βρίσκονται σε δυσχερή μοίρα, όσον αφορά τα οικονομικά τους και δεν αντέχουν άλλη θηλιά. Η κυβέρνηση όμως τα αναγκάζει να μεταβληθούν σε μαγαζιά, προκειμένου να επιβιώσουν. Αυτό που θέλουν να δημιουργήσουν είναι η συνευθύνη προς όλους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να μετακυλήσουν τα έξοδα στις πλάτες των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή που και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - όπως και της ΝΔ παλιότερα - δίνει στις ΠΑΕ πακτωλό εκατ. τις ενισχύει μέσω του ΟΠΑΠ η Πολιτεία παραχωρεί χώρους σε επιχειρηματίες του αθλητισμού, για να κάνουν γήπεδο, οι αρμόδιοι διατυμπανίζουν ότι χρήματα για το λαϊκό αθλητισμό τα σωματεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να καταργηθεί στην πράξη αυτή η απόφαση του ΕΑΚ. Καλούμε τα σωματεία, τους γονείς, τους εργαζόμενους όλη την κοινωνία της Λάρισας το Δημοτικό Συμβούλιο και τις τοπικές επιτροπές να πάρουν θέση. Βασικά αιτήματά μας είναι: Να μην επιβληθεί κανένα «χαράτσι» και κατάργηση όπου υπάρχει (π.χ. Κολυμβητήριο) για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Αμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΑΚ. Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων προς τα σωματεία και τις αθλητικές ομοσπονδίες με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Κανένας χορηγός και ιδιώτης μέσα στους αθλητικούς χώρους. Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης Αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου θα έχει την ευθύνη της επίβλεψης, της σχεδίασης και της υλοποίησης τέτοιων έργων. Σωματική άσκηση δωρεάν με σύγχρονες υποδομές για όλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο έλεος της εγκατάλειψης, στα νύχια της εμπορευματοποίησης! (2019-05-24 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου το δικαίωμα στον αθλητισμό (2019-05-21 00:00:00.0)
Σωματεία και φορείς στηρίζουν τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι (2018-11-07 00:00:00.0)
Αθλητικές δράσεις στη Θεσσαλία (2014-09-04 00:00:00.0)
Αντίθετος στην εμπορευματοποίηση του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά (2011-05-19 00:00:00.0)
«Περαιτέρω υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του αθλητισμού » (2010-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ