Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Περαιτέρω υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του αθλητισμού »

Ανακοίνωση της Επιτροπής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ για την απόφαση της ΓΓΑ να μπει οικονομικό αντίτιμο στη χρήση των ΕΑΚ

«Η πρόσφατη απόφαση του ΓΓ Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή να πληρώνουν πλέον αντίτιμο οι εργαζόμενοι και τα ερασιτεχνικά σωματεία για να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ, εντάσσεται σε μια σειρά από ενέργειες της κυβέρνησης, που στόχο έχουν την περαιτέρω υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του αθλητισμού». Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και συνεχίζει: «Μετά την κατηγοριοποίηση των αθλημάτων, την καρατόμηση κατά 50 % επιπλέον των επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες, την κατάργηση των προϋπολογισμών των ΕΑΚ όλης της χώρας, η απόφαση αυτή στην ουσία ανοίγει τις πόρτες για το ξεπούλημα της δημόσιας αθλητικής περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο».

«Σήμερα - υπογραμμίζει - χρειάζεται όσο ποτέ οι εργαζόμενοι, οι αθλητές και οι παράγοντες των αθλητικών σωματείων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, εμποδίζοντας την περαιτέρω υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Απαιτείται λαϊκός ξεσηκωμός για να ορθώσει ανάστημα στην θύελλα που έρχεται.

Να παλέψουν για: α)Δωρεάν χρήση όλων των αθλητικών υποδομών όλες τις ημέρες και ώρες. β) Ενιαίο δημόσιο φορέα αθλητικών εγκαταστάσεων. γ) Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΑΚ που υπολειτουργεί με 18 υπαλλήλους αντί για 50. δ) Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των ΕΑΚ και των αθλητικών σωματείων στο ύψος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. ε) Δημιουργία σταθμών Α΄ βοηθειών στους πυρήνες Α΄ και Β΄ του ΕΑΚ σε Αλκαζάρ - Νεάπολη με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό στ) Κανένας ιδιώτης να μην μπει στο ΕΑΚ».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει: «Αυτοί που σήμερα ευθύνονται για την κρίση είναι το μεγάλο κεφάλαιο και τα αστικά κόμματα ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κτλ.) που άδειασαν τα κρατικά ταμεία δίνοντας επιδοτήσεις και "θαλασσοδάνεια" για φιλομονοπωλιακές επενδύσεις, με αποκλειστικό στόχο το κέρδος και για να ενισχύσουν τα ντόπια μονοπώλια την ιδιαίτερη θέση τους στον ανταγωνισμό. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία και οι γυναίκες δεν ευθύνονται για την κρίση τους. Από αυτή την εξέλιξη πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα.

Η κατάσταση θα χειροτερεύει όσο συνεχίζει να εξουσιάζει η αστική τάξη, όσο ο κοινωνικά παραγόμενος πλούτος πηγαίνει όλο και σε λιγότερα χέρια. Ο καπιταλισμός σαπίζει όλο και περισσότερο και οι αντιθέσεις του και τα αδιέξοδά του θα γίνονται όλο και πιο ορατά στην καθημερινότητά μας, ενώ θα δείχνει τα δόντια όλο και πιο πολύ απέναντι στην εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία κτλ. Σήμερα πρέπει οι εργαζόμενοι να σαλπίζουν την αντεπίθεση, με μαζικό οργανωμένο αγώνα να υψώσουν ανάχωμα στην αντιλαϊκή λαίλαπα κυβέρνησης - τρόικας- μεγάλου κεφαλαίου, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία- οικονομία, το σοσιαλισμό. Καμιά θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ