Τρίτη 21 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Κριτήριο ψήφου το δικαίωμα στον αθλητισμό

Παρέμβαση της Αντωνίας Χόλμπα, υποψήφιας δημάρχου Εορδαίας, στη σύσκεψη του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας

Να συμπορευτούν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ στον αγώνα για να αναδειχθεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός στην Εορδαία από δωρεάν προγράμματα που οφείλει να έχει ο δήμος και να στηρίζει τα ερασιτεχνικά σωματεία, διεκδικώντας τα έργα και τις αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη, κάλεσε γονείς και αθλητές η Αντωνία Χόλμπα, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας και νυν δημοτική σύμβουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος πρότεινε προς επίλυση την κατασκευή των εγκαταστάσεων «Το Σπίτι του Στίβου» δίπλα στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα (125 μ. x 30 μ.), για σπριντ, μήκος, ύψος, επί κοντώ, σφαίρα, αίθουσα βαρών, τη βελτίωση του γηπέδου ρίψεων «Δεληγιώργης - Φωστηράς» (ανάπλαση, δημιουργία αποδυτηρίων και αποθηκευτικού χώρου υλικών, αποκατάσταση διχτυών των κλωβών που μετά από 15 χρόνια έχουν φθαρεί και εγκυμονούν κινδύνους στην ασφάλεια), την εύρυθμη λειτουργία του ΔΑΚ Πτολεμαΐδας (ωράριο λειτουργίας, φύλαξη, αξιοποίηση αθλητικού υλικού και προμήθεια σύγχρονου, αποκατάσταση φθορών), τη διοργάνωση αγώνων στίβου (Τοπικοί, Πανελλήνιοι, Διεθνείς) και την ονομασία του γηπέδου στίβου του Δ.Δ. Περδίκκα Εορδαίας «Περικλής Χονδροματίδης», σαν ελάχιστο φόρο τιμής στη μοναδική προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό της περιοχής.

Η υποψήφια δήμαρχος επισήμανε ότι «υιοθετούμε τα παραπάνω αιτήματα και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να δοθεί λύση. Την προηγούμενη τετραετία σαν "Λαϊκή Συσπείρωση" αναδείξαμε προβλήματα που έχουν σχέση με την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαντλώντας τις δυνατότητές τους. Συμβάλαμε με τις παρεμβάσεις μας στο να καταργηθεί η εγγραφή και να μειωθεί η μηνιαία συνδρομή στο κολυμβητήριο. Για τη "Λαϊκή Συσπείρωση", που στηρίζεται από το ΚΚΕ, είναι σημαντική προτεραιότητα η επένδυση στον λαϊκό αθλητισμό, γιατί η έννοιά του είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη και την υγιή ανάπτυξη των ανθρώπων σε μία κοινωνία χωρίς κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό της βίας και του ντόπινγκ», ενώ επεσήμανε ότι «φυτοζωούν τα ερασιτεχνικά σωματεία, με συνέπεια να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο οι αθλούμενοι και οι οικογένειές τους για να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό. Είναι μέρος της πολιτικής που μετατρέπει το δικαίωμα στον αθλητισμό σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Στον αντίποδα, μια σειρά από διευκολύνσεις απολαμβάνουν ΠΑΕ και ΚΑΕ, με χάρισμα χρεών, ελεύθερων χώρων, φοροαπαλλαγές, περαιώσεις, ανταποδοτικές ενισχύσεις».

Οσον αφορά το κολυμβητήριο, είπε πως «θα αγωνιστούμε μέχρι να καταργηθούν οριστικά οι συνδρομές. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο κολυμβητήριο, που είναι πραγματικό κόσμημα, Ολυμπιακών προδιαγραφών, και έχει το "προνόμιο" να θερμαίνεται με την τηλεθέρμανση, να μην έχουν πρόσβαση οι άνεργοι και οι μερικώς απασχολούμενοι γιατί βρίσκονται μπροστά σε τείχος εξαιτίας της ανταποδοτικότητας. Σε θέματα μαζικού λαϊκού αθλητισμού, πιστεύουμε ότι οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να οργανώσουν προγράμματα στο δήμο, αθλητικούς χώρους, χωρίς αντίτιμο».

Τέλος, ανέφερε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει θέση για τον μαζικό αθλητισμό που μπορεί να γίνει πράξη με διεκδικητικούς αγώνες:

-- Ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

-- Για σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και δωρεάν χρήση τους όλες τις μέρες, όλες τις ώρες και όλο το χρόνο από τα αθλητικά σωματεία, για όλο το λαό, χωρίς κανένα χαράτσι.

-- Για γενναία αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης, στο ύψος των σύγχρονων λειτουργικών αναγκών.

-- Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων.

-- Για ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα έχει την ευθύνη της επίβλεψης, του σχεδιασμού και της υλοποίησης τέτοιων χώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ