Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΓΑΣ
Αντίθετος στην εμπορευματοποίηση του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε χτες ο ΣΕΓΑΣ κατά της διοίκησης του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, την οποία κατηγορεί για παντελή απραξία, μετατροπή των εγκαταστάσεων σε επιχείρηση επειδή ζητά χρήματα για τη χρήση τους από τις αθλητικές ομοσπονδίες, κάτι που αποτελεί πλήγμα τόσο για τις ομοσπονδίες όσο και για τους αθλητές των εθνικών ομάδων. Η Ομοσπονδία στίβου κατηγορεί επίσης τη διοίκηση για τη μη συντήρηση των εγκαταστάσεων, που έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα που ζητά από την ίδια και τους αθλητές της κι έτσι δε θα καταβληθούν. Τέλος, καλεί τη διοίκηση του Αγίου Κοσμά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, διαφορετικά τα μέλη της να παραιτηθούν, αφού όπως επισημαίνει η παρουσία τους εκεί εξελίσσεται σε βλαπτική για όλους.

«...οι εγκαταστάσεις προπονητικές και ξενοδοχειακές έχουν αφεθεί στην τύχη τους εδώ και πολύ καιρό, γιατί η καθαριότητα και η συντήρησή τους βρίσκονται στο έλεος του χρόνου, της χρήσης και των καιρικών συνθηκών, τα ατυχήματα και τα επεισόδια είναι καθημερινό φαινόμενο, η θέρμανση, η αποχέτευση και οι λοιπές υποδομές δεν λειτουργούν και συνολικά οι χώροι κάθε άλλο παρά εθνική αθλητική εγκατάσταση θυμίζουν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Στίβου.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ καταλήγει πως «ούτε ο ίδιος ούτε οι αθλητές του είναι σε θέση να καταβάλουν τέτοια ποσά και καλεί τη διοίκηση του Αγίου Κοσμά να μας αφήσουν τουλάχιστον ήσυχους, ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η τρέχουσα αθλητική περίοδος και στη συνέχεια ας κάνουν ό,τι νομίζουν».

Θα αθλούνται μόνο οι έχοντες

Ας σημειωθεί ότι στην πρόσφατη έρευνα του «Ρ» για τα αθλητικά κέντρα που υπάγονται στην ΓΓΑ, είχε γίνει εκτεταμένη αναφορά στα προβλήματα του Αγ. Κοσμά με κυρίαρχο την εγκατάλειψη των περισσοτέρων εγκαταστάσεων και τους κινδύνους που δημιουργούνται όπως και για την πρόθεση των αρμοδίων (κυβέρνηση διοίκηση του ΕΑΚ) να το μετατρέψουν σε επιχείρηση, βάζοντας οικονομικό χαράτσι σε όσους κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων. Και βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ (χρήση από ομοσπονδίες και αθλητές των εθνικών ομάδων) το ζήτημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού αφορά και τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζομένους. Πλέον το πρόβλημα που υπήρχε για τα εργατικά στρώματα μέχρι σήμερα από την ανυπαρξία ολοκληρωμένων αθλητικών προγραμμάτων για μαζική άθληση ή της έλλειψης ικανοποιητικού ωραρίου χρήσης των εγκαταστάσεων βολικό για τους εργαζομένους εξαιτίας διαφόρων αιτιών (όπως π.χ. ο μη ικανοποιητικός αριθμό γυμναστών) τώρα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αφού η χρήση των εγκαταστάσεων με την επιβολή οικονομικού αντιτίμου γίνεται απαγορευτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ