ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανύπαρκτη η αντισεισμική θωράκιση

Συνέντευξη Τύπου για την αντισεισμική θωράκιση και τις θέσεις του ΚΚΕ, παραχώρησαν χτες εκπρόσωποι της ΝΕ Τρικάλων του Κόμματος. Επίσης, αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, κατά την οποία έγινε ενημέρωση σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση του νομού και διαπιστώθηκε, για μια ακόμα φορά, η ανυπαρξία της.

Στη συνέντευξη Τύπου η Ελένη Κοτούπα, γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στο λαό της Ιαπωνίας, που απ' ό,τι φαίνεται, όπως τόνισε, για χρόνια θα πληρώνει τις συνέπειες, όχι ενός φυσικού φαινομένου όπως είναι ο σεισμός, αλλά του τρόπου ανάπτυξης της Ιαπωνίας που είναι 3η στον κόσμο οικονομική δύναμη, παρέδωσε όλο τον παραγωγικό πλούτο, μαζί και τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αναφερόμενη στις θέσεις του Κόμματος για την αντισεισμική θωράκιση υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ, στον αντίποδα όλων αυτών, αντιμετωπίζει την αντισεισμική θωράκιση της χώρας ως ένα μεγάλο έργο υποδομής για την προστασία της ζωής του λαού, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του προγράμματός του για τη λαϊκή οικονομία. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο όπου η γη, η λαϊκή στέγη, τα δημόσια έργα δε θα αποτελούν εμπορεύματα, μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ο σχεδιασμός αυτός θα αξιοποιήσει τους Ενιαίους αποκλειστικά Κρατικούς Φορείς στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, όπως οι μεταφορές, οι κατασκευές, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες.

Για να ανοίξει ο δρόμος γι' αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική, καλεί το λαό άμεσα να παλέψει για τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Φορέα Αντισεισμικής Θωράκισης, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, καθώς και τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Χρειάζεται, επίσης, η συγκρότηση δημόσιου φορέα κατασκευών για την υλοποίηση των έργων αντισεισμικής θωράκισης».

Κι αφού παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΚΕ κάλεσε το λαό των Τρικάλων οργανωμένα να διεκδικήσει αυτά τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης από την τοπική διοίκηση και την κυβέρνηση.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Αγωνιστική υποδοχή στον Αμερικανό πρέσβη

Συγκέντρωση σήμερα, στις 8.30 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου, με αφορμή την παρουσία του πρέσβη σε δενδροφύτευση

Ανεπιθύμητο χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρέσβη η Κομματική Οργάνωση Ασπροπύργου του ΚΚΕ, ο οποίος θα επισκεφτεί σήμερα την πόλη προκειμένου να συμμετάσχει, όπως έχει ανακοινωθεί, σε δεντροφύτευση! «Οι φονιάδες των λαών δεν έχουν καμία θέση στον τόπο μας», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΚΟ και καλεί το λαό της πόλης να του επιφυλάξει την υποδοχή που του αρμόζει, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα, στις 8.30 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της, η ΚΟ Ασπροπύργου τονίζει μεταξύ άλλων:

«Την ίδια στιγμή που ο ιμπεριαλισμός αιματοκυλά το λαό της Λιβύης, με πρωτεργάτες τις ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, την ίδια ώρα που οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους "φυτεύουν" βόμβες σε άμαχους, έρχεται στην πόλη του Ασπροπύργου ο πρέσβης των ΗΠΑ να φυτέψει δεντράκια και λουλούδια. Αυτοί που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, που καταστρέφουν πόλεις και ανθρώπους, που για την κερδοφορία των μονοπωλίων ρυπαίνουν και μολύνουν, τους έπιασε τώρα ο πόνος για το περιβάλλον.

Ολοι αυτοί που μας έχουν φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, που μας εκμεταλλεύονται, μας φέρνουν μνημόνια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ιδιωτικοποιήσεις, όλοι αυτοί που μας εξοντώνουν καθημερινά θέλουν να μας πείσουν ότι νοιάζονται για το Λίβυο λαό. Είναι ψεύτες και υποκριτές.

Το ΚΚΕ είναι κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Ο λαός της Λιβύης είναι ο μόνος αρμόδιος να λύσει ο ίδιος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν έχει ανάγκη από λύκους να τον φυλάνε. Ο ελληνικός λαός έχει χρέος να σταθεί αλληλέγγυος στο λαό της Λιβύης. Να κλείσουν αμέσως οι αμερικάνικες - ΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και το Ακτιο. Να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα από τη Λιβύη».

Θερινή ώρα από αυτή την Κυριακή

Eurokinissi

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 27 Μάρτη, αφού ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας. Ετσι, στις 3 η ώρα το πρωί, τα ρολόγια θα πρέπει να «δείξουν» 4.

Αποφυλακίζεται ένας από τους κατηγορούμενους

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο ένας από τους προφυλακισμένους που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η αποφυλάκιση γίνεται λόγω παρέλευσης του 18μηνου, δηλαδή του ανώτατου ορίου προφυλάκισης που ορίζεται από τη νομοθεσία. Να σημειωθεί ότι η προσωρινή κράτησή του αντικαθίσταται με την υποχρεωτική εμφάνιση 2 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός μαζί με άλλους τρεις προφυλακισμένους κατηγορούμενους για την υπόθεση, δικάζονται, μετά από απόφαση του δικαστηρίου, χωρίς συνηγόρους και χωρίς να παρευρίσκονται στη διαδικασία.

Το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα των κατηγορουμένων για μαγνητοφώνηση - απομαγνητοφώνηση των πρακτικών και να μην παρακρατούνται οι ταυτότητες όσων παρακολουθούν τη δίκη και οι κατηγορούμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν εμφανίζονται στη διαδικασία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει την καταστολή

Την «πρωτοφανή και απρόκλητη αστυνομική βία», με την οποία η κυβέρνηση απάντησε στη διαμαρτυρία φοιτητών κατά την προχθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύρο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Σύρου να πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη του αγώνα, της οργάνωσής του, της κλιμάκωσής του. Ταυτόχρονα, να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα «από τη στάση περιφερειάρχη και δημοτικής αρχής που ανέχτηκαν απαθείς τη, διατεταγμένη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αστυνομική επίθεση, αλλά και τη στάση του κυβερνητικού Εργατικού Κέντρου, που πρόθυμα πήρε μέρος στο στήσιμο της φιέστας αντί να οργανώσει τη διαμαρτυρία των εργαζομένων για την πιο αντεργατική πολιτική που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Συμμετοχή στο Κιλελέρ

Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν διήμερη εκδρομή

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της Αντίστασης και του ΔΣΕ να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση στο Κιλελέρ, την Κυριακή 27 Μάρτη 2011, για να τιμηθεί η 101η επέτειος της ηρωικής εξέγερσης των αγροτών.

Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν διήμερη εκδρομή για συμμετοχή στο Κιλελέρ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμα: Επίσκεψη στο «αγνάντιο» του Χαρίλαου Φλωράκη στο Παλιοζογλώπι, επίσκεψη - ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στα Αμπελάκια και διανυκτέρευση με δείπνο στον Πλαταμώνα.

Τα πούλμαν θα ξεκινήσουν το Σάββατο 26/3, ώρα 7.30 το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος (Για πληροφορίες - συμμετοχή - δηλώσεις μέχρι 23.3.011- στα τηλέφωνα 210.8831368 και 210.8225407).

Η Πρωτοβουλία Γυναικών στο Δήμο Τανάγρας διοργανώνει, αύριο Πέμπτη 24 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας του Αγίου Θωμά, εκδήλωση - σύσκεψη για τη συγκρότηση Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ. Θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ.

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσαν η δημοτική αρχή της Λαυρεωτικής και κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να ακυρωθεί η από 9/11/2010 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου (ισχύος 22,95 MW) στη θέση Πάνειο Ορος, που καταλαμβάνει τους πρώην Δήμους Κερατέας και Καλυβίων Θορικού. Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η έκταση που θα εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο έχει κηρυχτεί αναδασωτέα, ενώ ένα άλλο τμήμα είναι δασική και συνεπώς η απόφαση για τη λειτουργία του αιολικού πάρκου αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος και στο δασικό νόμο 998/1979.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ