Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανύπαρκτη η αντισεισμική θωράκιση

Συνέντευξη Τύπου για την αντισεισμική θωράκιση και τις θέσεις του ΚΚΕ, παραχώρησαν χτες εκπρόσωποι της ΝΕ Τρικάλων του Κόμματος. Επίσης, αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, κατά την οποία έγινε ενημέρωση σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση του νομού και διαπιστώθηκε, για μια ακόμα φορά, η ανυπαρξία της.

Στη συνέντευξη Τύπου η Ελένη Κοτούπα, γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στο λαό της Ιαπωνίας, που απ' ό,τι φαίνεται, όπως τόνισε, για χρόνια θα πληρώνει τις συνέπειες, όχι ενός φυσικού φαινομένου όπως είναι ο σεισμός, αλλά του τρόπου ανάπτυξης της Ιαπωνίας που είναι 3η στον κόσμο οικονομική δύναμη, παρέδωσε όλο τον παραγωγικό πλούτο, μαζί και τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αναφερόμενη στις θέσεις του Κόμματος για την αντισεισμική θωράκιση υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ, στον αντίποδα όλων αυτών, αντιμετωπίζει την αντισεισμική θωράκιση της χώρας ως ένα μεγάλο έργο υποδομής για την προστασία της ζωής του λαού, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του προγράμματός του για τη λαϊκή οικονομία. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο όπου η γη, η λαϊκή στέγη, τα δημόσια έργα δε θα αποτελούν εμπορεύματα, μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ο σχεδιασμός αυτός θα αξιοποιήσει τους Ενιαίους αποκλειστικά Κρατικούς Φορείς στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, όπως οι μεταφορές, οι κατασκευές, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες.

Για να ανοίξει ο δρόμος γι' αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική, καλεί το λαό άμεσα να παλέψει για τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Φορέα Αντισεισμικής Θωράκισης, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, καθώς και τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Χρειάζεται, επίσης, η συγκρότηση δημόσιου φορέα κατασκευών για την υλοποίηση των έργων αντισεισμικής θωράκισης».

Κι αφού παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΚΕ κάλεσε το λαό των Τρικάλων οργανωμένα να διεκδικήσει αυτά τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης από την τοπική διοίκηση και την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ