ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Πρωταθλητής με θρίαμβο ο Ολυμπιακός

Δυό γκολ σημείωσε χθες ο Ρεφίκ Τζιμπούρ

Icon

Δυό γκολ σημείωσε χθες ο Ρεφίκ Τζιμπούρ
Ο Ολυμπιακός τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος σφράγισε τον τίτλο με την επιβλητική νίκη επί της ΑΕΚ με 6-0 στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καταιγιστική από την αρχή αφού μόλις στο εικοστό λεπτό είχε προηγηθεί με 3-0. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική αφού η ομάδα του Πειραιά από την αρχή έδειξε ποιος θα ήταν το... αφεντικό. Ετσι, πανηγυρίζει τον 38ο τίτλο της. Στην αντίπερα όχθη η ΑΕΚ, απρόσμενα νωθρή και ενδεχομένως κουρασμένη, δε βρήκε το κουράγιο να αντιδράσει σε κανένα σημείο του ματς. Στα άλλα ματς ο ΠΑΟ επικράτησε της Κέρκυρας, με τον Σισέ να πετυχαίνει το 50ό του γκολ με την πράσινη φανέλα. Στο Περιστέρι σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών Ατρόμητος και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι, ενώ στο Χ έμειναν και οι αναμετρήσεις Ηρακλή - Πανιωνίου και Λάρισας - Εργοτέλη.

Σπουδαία νίκη σημείωσε στην Καβάλα ο Ολυμπιακός Βόλου και είναι σε τροχιά πλέι οφ, όπως και ο Αρης, που νίκησε τις Σέρρες στο «Χαριλάου». Τέλος, η Ξάνθη με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης εξασφάλισε εκτός απροόπτου την παραμονή της.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-1 (Χριστοδουλόπουλος 34', Σισέ 39' - Στολτίδης 45'), Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0 (Τζιμπούρ 2' 61', Μέλμπεργκ 6', Φουστέρ 20', Μιραλάς 68', Χολέμπας 71'), Λάρισα - Εργοτέλης 3-3 (Αμπουμπακάρι 13', Τσινμπάμπα 48', Κουζέν 80' - Βερμπακόφσκι 29', 92', Χίμπλιγκαρ 51'), Καβάλα - Ολυμπιακός Βόλου 0-1 (Μάρτιν 88'), Ηρακλής - Πανιώνιος 1-1 (Μαχόπ 90' - Μήτρογλου 39'), Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-2 (Σφακιανάκης 13', 88' - Λίνο 19', Ελ Ζαρ 51'), Αρης - Σέρρες 3-1 (Μπαμπαντίγια 15', Καστίγιο 39', Νέτο 42' - Πάρκερ 3'), Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (Μαρσελίνιο 65').

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες): Ολυμπιακός 67, Παναθηναϊκός 57, ΑΕΚ 43, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου 41, Καβάλα 38, Αρης 36, Ξάνθη 35, Εργοτέλης, Ηρακλής 33, Πανιώνιος 31, Κέρκυρα, Ατρόμητος 30, Αστέρας Τρίπολης 28, Λάρισα 25, Σέρρες 20.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΕΚ - Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης - Αρης, Εργοτέλης - Ηρακλής, Κέρκυρα - Πανιώνιος, Ολυμπιακός Βόλου - Ξάνθη, Ολυμπιακός - Καβάλα, ΠΑΟΚ - Λάρισα, Σέρρες - Παναθηναϊκός

FOOTBALL LEAGUE

Παναιτωλικός - Αναγ. Καρδίτσας 3-1, Διαγόρας - Πιερικός 3-0, Αγρ. Αστέρας - Τρίκαλα 0-0, ΟΦΗ - Εθνικός Αστέρας 1-0, Καλλιθέα - Βέροια 2-4, Πανθρακικός - Δόξα Δράμας 0-1, Εθνικός - Θρασύβουλος 0-0. Σήμερα: Ηλιούπολη - Λεβαδειακός, Ιωνικός - Γιάννενα.

FOOTBALL LEAGUE 2

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρουφ - Κόρινθος 1-0, Χανιά - Ασπρόπυργος 3-3, Πανηλειακός - Πλατανιάς 2-0, Απόλλωνας - Αίας Σαλαμ. 2-0, Αίγιο - Χερσόνησος 1-1. Σήμερα: Ρόδος - Παναχαϊκή.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Φωκικός - Μ. Αλέξανδρος 1-1, Ζάκυνθος - Εθν. Φιλιππιάδας 1-0, Δόξα Κραν. - Καλλονή 2-1, Νίκη Βόλου - Ναυπακτιακός 1-0, Γιαννιτσά - Αετός Σκ. 3-1, Τύρναβος - Μακεδονικός 3-0, Κοζάνη - Πόντιοι Κοζάνης 1-2, Οδυσσέας - Επανομή 1-1.

ΣΤΙΒΟΣ
Διετής αποκλεισμός για Δεβετζή...

Μια ακόμα σελίδα - στον ελληνικό κατάλογο των τιμωρημένων αθλητών/ριών για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ - προστέθηκε από προχτές. Οπως (και επισήμως στην ιστοσελίδα της) ενημέρωσε η IAAF, η Χρυσοπηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό, λόγω «αποτυχίας να δώσει δείγμα» σε αιφνίδιο έλεγχο που έγινε στις 23 Μάη του 2009 στη Γιάλτα (Ουκρανία). Η υπόθεση είχε «παγώσει» με την διαφαινόμενη αποχώρηση της τριπλουνίστριας από την ενεργό δράση. Η γνωστοποίησή της πως σκοπεύει να επιστρέψει, ενεργοποίησε τη διαδικασία. Η ποινή της Δεβετζή ξεκινά από το Δεκέμβρη του 2010 και λήγει το Δεκέμβρη του 2012.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε τοποθέτηση, παραπέμποντας στη Διεθνή Συνομοσπονδία. Με αφορμή όμως αυτή την υπόθεση, έκανε (gazzetta.gr) σοβαρότατες καταγγελίες. Αρχικά έψεξε το κράτος γιατί οι επικεφαλής στην αθλητική ηγεσία την τελευταία δεκαετία «δεν τιμωρούν τους εμπόρους».

Και στη συνέχεια υποστήριξε πως «μετά τα θλιβερά γεγονότα του Πεκίνου» έδωσε στον αθλητικό εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, «πέντε ονόματα ανθρώπων που κυκλοφορούν στα γυμναστήρια και προμηθεύουν τους αθλητές με απαγορευμένες ουσίες. Με όσα στοιχεία είχα, του είπα ότι αυτοί οι πέντε - με πρώτο τον Τζέκο - είναι αυτοί που καταστρέφουν μεγάλους πρωταθλητές και επηρεάζουν τη νεολαία. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι ο μεγάλος τζίρος δεν γίνεται από τους καταξιωμένους αθλητές, αλλά από τους νέους που ετοιμάζονται να δώσουν στα ΤΕΦΑΑ και στις σχολές της αστυνομίας. Εκεί βγαίνουν τα πολλά λεφτά. Εγώ τους υπέδειξα, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτε. Δεν διατάχθηκε καμία έρευνα, δεν έγιναν οι απαραίτητες παρακολουθήσεις, όπως έγινε στην Ισπανία».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Φτερούγισε στο ντέρμπι

Σημαντικότατη - εκτός έδρας - νίκη για την ΑΕΚ επί του Διομήδη, στην προσπάθειά της να διατηρηθεί στην πρώτη θέση με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Α1 κατηγορία των ανδρών. Τα πλήρη αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής ήταν: Διομήδης Αργους - ΑΕΚ 20-23, Πανελλήνιος - ΧΑΝΘ 39-28, Βριλήσσια - Κύδων Χανίων 29-23, ΑΣΕ Δούκα - Αερωπός Εδεσσας 33-31, Ιωνικός ΝΦ - Φίλιππος Βερ. 34-36, ΠΑΟΚ - Ζαφειράκης Νάουσας 42-26. Η βαθμολογία έχει ως εξής: ΑΕΚ 30, ΠΑΟΚ 29, ΑΣΕ Δούκα, Φίλιππος Βέροιας 26, Διομήδης Αργους 24 (18 αγ.), Βριλήσσια 21, Αερωπός Εδεσσας 18, Κύδων Χανίων 13 (18 αγ.), Πανελλήνιος 12, ΧΑΝΘ 11, Ιωνικός ΝΦ, Ζαφειράκης Νάουσας 8.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δυσκολεύτηκαν οι πρωτοπόροι

Με δύσκολες νίκες των πρωτοπόρων συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε απέναντι στον Ηλυσιακό, ενώ και ο Παναθηναϊκός είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Αρη στο «Αλεξάνδρειο» μέχρι να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής: Ολυμπιακός - Ηλυσιακός 73-70, Αρης - Παναθηναϊκός 69-75, ΑΕΚ - Καβάλα 79-64, Πανελλήνιος - ΠΑΟΚ 62-63, Ικαρος - Περιστέρι 74-68, Πανιώνιος - Κολοσσός 74-83, Μαρούσι - Ηρακλής 74-66. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 42, ΠΑΟ 41, ΠΑΟΚ, Μαρούσι 33, Κολοσσός, Περιστέρι, Αρης, Πανιώνιος 31, Ικαρος 29, Πανελλήνιος 28, ΑΕΚ, Ηλυσιακός 27, Ηρακλής 26.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΛΕΪ
«Κόκκινη» υπόθεση

Ο Ολυμπιακός είναι ο φετινός Κυπελλούχος Ελλάδας στους Ανδρες, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε του Ηρακλή, στην Ορεστιάδα, με 3-1. Αυτός είναι ο 12ος τίτλος στην ιστορία των «ερυθρόλευκων», που πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους επί του «Γηραιού» σε τελικό Κυπέλλου.

Τα σετ (πρώτος αναφέρεται ο τυπικά γηπεδούχος Ηρακλής): 25-21, 20-25, 21-25, 12-25.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιάννη Καλμαζίδη, πήγαν στην Ορεστιάδα για να αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή και να σηκώσουν την δεύτερη κούπα (είχε προηγηθεί το Σούπερ Καπ). Μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αφού το πρώτο σετ πήγε στους Θεσσαλονικείς, αλλά δεν το έβαλαν κάτω.

Από το δεύτερο σετ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία του αγώνα και με τον κορυφαίο του τελικού, Ντεσπέιν, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1. Η πορεία προς τον τίτλο είχε αρχίσει και ο Ηρακλής δεν φαινόταν ικανός να την ανακόψει. Το πάθος και η δύναμη του παικτών του Ολυμπιακού υπερτερούσε της εμπειρίας του «γηραιού» και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν κεφάλι στο σκορ.

Το τελευταίο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ηρακλής κατέρρευσε και οι παίκτες του Καλμαζίδη δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα να φτάσουν στο 3-1 και να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Τα μέτρα ασφαλείας που είχαν αποφασιστεί ενόψει του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας των Ανδρών δεν αποδείχθηκαν τελικώς ιδιαιτέρως αποτελεσματικά, καθώς οπαδοί του Ολυμπιακού και του Ηρακλή συγκρούστηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο της Ορεστιάδας.

«Θερμοκέφαλοι» και των δύο φιναλίστ συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν σε συλλήψεις.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δεν τα κατάφεραν οι τρεις γυμναστές και η μία γυμνάστρια να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματός τους, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο ολοκληρώθηκε χτες στο Παρίσι, της δεύτερης και τελευταίας διοργάνωσης που είχε και το χαρακτήρα της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (Βερολίνο, 6-10 Απρίλη).

Στις ασκήσεις εδάφους, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λ. Κοσμίδης περιορίστηκε στην 8η θέση του προκριματικού με 14,800 βαθμούς. Στους κρίκους, ο Λ. Πετρούνιας κατετάγη 6ος με 15,400 βαθμούς, χάνοντας την είσοδο στην προνομιούχο τετράδα για μόλις 0,033 β. Στο δίζυγο ο Β. Τσολακίδης κατετάγη 9ος με 14,200 βαθμούς. Εκτός τελικών έμεινε και η Β. Μιλλούση, σ' αμφότερα τα αγωνίσματα που έλαβε μέρος. Ηταν 6η με 13,833 βαθμούς στη δοκό ισορροπίας, όπως και στους ασύμμετρους ζυγούς με 13,700 βαθμούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ