Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΛΕΪ
«Κόκκινη» υπόθεση

Ο Ολυμπιακός είναι ο φετινός Κυπελλούχος Ελλάδας στους Ανδρες, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε του Ηρακλή, στην Ορεστιάδα, με 3-1. Αυτός είναι ο 12ος τίτλος στην ιστορία των «ερυθρόλευκων», που πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους επί του «Γηραιού» σε τελικό Κυπέλλου.

Τα σετ (πρώτος αναφέρεται ο τυπικά γηπεδούχος Ηρακλής): 25-21, 20-25, 21-25, 12-25.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιάννη Καλμαζίδη, πήγαν στην Ορεστιάδα για να αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή και να σηκώσουν την δεύτερη κούπα (είχε προηγηθεί το Σούπερ Καπ). Μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αφού το πρώτο σετ πήγε στους Θεσσαλονικείς, αλλά δεν το έβαλαν κάτω.

Από το δεύτερο σετ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία του αγώνα και με τον κορυφαίο του τελικού, Ντεσπέιν, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1. Η πορεία προς τον τίτλο είχε αρχίσει και ο Ηρακλής δεν φαινόταν ικανός να την ανακόψει. Το πάθος και η δύναμη του παικτών του Ολυμπιακού υπερτερούσε της εμπειρίας του «γηραιού» και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν κεφάλι στο σκορ.

Το τελευταίο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ηρακλής κατέρρευσε και οι παίκτες του Καλμαζίδη δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα να φτάσουν στο 3-1 και να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Τα μέτρα ασφαλείας που είχαν αποφασιστεί ενόψει του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας των Ανδρών δεν αποδείχθηκαν τελικώς ιδιαιτέρως αποτελεσματικά, καθώς οπαδοί του Ολυμπιακού και του Ηρακλή συγκρούστηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο της Ορεστιάδας.

«Θερμοκέφαλοι» και των δύο φιναλίστ συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν σε συλλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ