ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Απρίλη 2011
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Πολιτική επιλογή η περικοπή κοινωνικών δαπανών

Αμεση λύση στη χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ, προκειμένου οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι να μην πληρώνουν εξετάσεις και φάρμακα λόγω της «στάσης πληρωμών» που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, απαίτησε χτες με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος. Εκανε, μάλιστα, λόγο για «μητέρες και παιδιά, που υποχρεώνονται να τρέχουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στους κερδοσκόπους».

Σε ...τεχνικούς λόγους θέλησε να αποδώσει την κατάσταση ο υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι «υπήρχε επί 8 χρόνια πρόβλημα στις πληρωμές, γιατί γίνονταν διπλοί έλεγχοι στα τιμολόγια», όμως η κυβέρνηση μετέτρεψε τον ΟΠΑΣ σε ταμείο και «κατεβλήθησαν 100 εκατομμύρια ευρώ για τους δύο πρώτους μήνες του 2011». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «προέκυψε πρόβλημα με το ελεγκτικό συνέδριο που εντόπισαν προβλήματα στη νέα μέθοδο», το οποίο όμως λύθηκε «όλες οι δεσμεύσεις που είχαμε περπατούν κανονικά». Οσον αφορά την μη κάλυψη εξετάσεων ανέφερε ότι «δεν είναι προς τα κάτω η ενοποίηση, είναι εξορθολογισμός». «Διαφωνούμε με τα επιχειρήματα περί του ότι το πρόβλημα είναι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες», τόνισε ανταπαντώντας ο Γιώργος Μαυρίκος, λέγοντας ότι «είναι θέμα πολιτικής και στρατηγικής από την πλευρά της κυβέρνησης», αφού στοχεύει στο να «περικόπτουν δαπάνες κοινωνικές και σπρώχνουν στους ιδιώτες ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους».

«ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ» - «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ»
Ανέστειλαν τη λειτουργία τους και οδηγούνται στο κλείσιμο

Εξέλιξη - προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει στα άλλα δημόσια νοσοκομεία και στις μονάδες Υγείας του ΙΚΑ

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων (φωτ.) χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου (ένθετη φωτ.)
Στη συγκέντρωση των εργαζομένων (φωτ.) χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου (ένθετη φωτ.)
Στην αναστολή λειτουργίας και στο κλείσιμο οδηγεί η κυβέρνηση τα Νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», αφού η πολιτική που υπηρετεί θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου. Εξέλιξη η οποία σηματοδοτεί τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχουν για τη λαϊκή οικογένεια οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την απόλυτη πρόσδεση των δημόσιων ιδρυμάτων Υγείας στη λογική της «ανταγωνιστικότητας».

Την περασμένη Πέμπτη, συνεδρίασαν οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων και ανακοίνωσαν ότι «αποφάσισαν να αναστείλουν τη συμμετοχή τους στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης των υποχρεώσεών τους για λειτουργικές δαπάνες και για μισθοδοσία προσωπικού».

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν η προδιαγεγραμμένη συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης που δε χρηματοδοτεί τα δύο νοσοκομεία σε σημείο να μην υπάρχουν ούτε φάρμακα για τη νοσηλεία των ασθενών και τρόφιμα για τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Αποτελεί κομμάτι της πολιτικής των περικοπών, των συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομείων που προωθούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, που αποποιείται την κρατική ευθύνη για τη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας και στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα το δικαίωμα των εργαζομένων στην Υγεία. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία αποτελεί προμήνυμα για το τι θα επακολουθήσει και με τα άλλα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες Υγείας του ΙΚΑ.

Χωρίς φάρμακα και τρόφιμα για τους ασθενείς!

Τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, που προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες και εκπαίδευση στους φοιτητές στους τομείς της γυναικολογίας, της ψυχιατρικής και νευρολογίας, οδηγήθηκαν στο κλείσιμο απ' τη διαχρονική πολιτική της υποχρηματοδότησης της Υγείας και Παιδείας που υλοποιούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ.

Στο «Αιγινήτειο» η κρατική επιχορήγηση απ' τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας μειώθηκε από 16,7 εκατ. ευρώ το 2009 σε 12,8 εκατ. ευρώ το 2010. Η επιχορήγηση που προϋπολογίστηκε για το 2011 είναι και αυτή μειωμένη στα 11,2 εκατ. ευρώ και ακόμη το νοσοκομείο δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του νοσοκομείου το 2010 προς τους προμηθευτές (φάρμακα, υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια) ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Οι προμηθευτές σταμάτησαν την προμήθεια υλικών και φαρμάκων και το νοσοκομείο αντιμετωπίζει εδώ και μεγάλο διάστημα τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά και υγειονομικό υλικό, ακόμα και σε τρόφιμα για τη σίτιση των νοσηλευόμενων ασθενών.

Στην ίδια οριακή κατάσταση βρίσκεται και το «Αρεταίειο», στο οποίο πραγματοποιούνται μια σειρά εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων και επεμβάσεων χειρουργικής και γυναικολογικής ογκολογίας - παθολογίας, οι οποίες δεν πραγματοποιούνται σε αυτό τον αριθμό σε κανένα άλλο νοσοκομείο της περιφέρειας.

Κινητοποιήθηκαν ενάντια στο κλείσιμο

Αντιδρώντας στη διάλυση των νοσοκομείων οι εργαζόμενοί τους πραγματοποίησαν χτες κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απέκλεισαν συμβολικά την οδό Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από το «Αρεταίειο».

Οι καταγγελίες τους ήταν συγκλονιστικές: «Η κατάσταση είναι τραγική. Ασθενείς που παίρνουν τα φάρμακά τους κάθε μήνα απ' το νοσοκομείο έρχονται να τα πάρουν και δεν έχουμε να τους τα δώσουμε να συνεχίσουν τη θεραπεία τους». «Στα εξωτερικά ιατρεία εξετάζεται ο κόσμος και αν χρειαστεί εισαγωγή τους παραπέμπουμε σε άλλα νοσοκομεία γιατί δεν έχουμε φάρμακα και υλικά να τους νοσηλεύσουμε». «Αντιμετωπίζουμε τεράστια έλλειψη φαρμάκων πρώτης ανάγκης για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, τα εγκεφαλικά, οι μυασθένειες». «Το 2010 επισκέφτηκαν 27.000 ασθενείς νευρολόγο ή ψυχίατρο στα εξωτερικά ιατρεία του "Αιγινήτειου". Αν κλείσει το νοσοκομείο πού θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι;». «Εδώ και δύο βδομάδες οι νοσηλευόμενοι ασθενείς σιτίζονται κυρίως με ζυμαρικά γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο στις αποθήκες».

Στην κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων συμμετείχαν εκπρόσωποι και συνδικαλιστές από: ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής, Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού», Συνδικάτα: Οικοδόμων Αθήνας, Εργατοϋπαλλήλων Χαρτοποιίας - Χαρτονοποιίας, Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων, Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής, Εργαζομένων στο Ξύλο, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, Εργαζομένων στην Ενέργεια. Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Ομοσπονδίες: Τύπου - Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, Φαρμάκου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, Αγωνιστικό Μέτωπο ΕΛΤΑ. Επίσης, δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο τομέα και ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) Μανώλης Δανδουλάκης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου. Υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κερδοσκοπική μετάλλαξη των νοσοκομείων και η αυτονόμησή τους από την κρατική χρηματοδότηση, οι συγχωνεύσεις, τα λουκέτα σε νοσοκομεία. «Θέλουν να καταργηθεί πλήρως η κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία, να μετατραπούν σε αυτόνομες - αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες που θα εισπράττουν απ' τους ασφαλισμένους και ασθενείς. Θέλουν και προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να είναι πάμφθηνοι. Θέλουν με τις συγχωνεύσεις να έχουν μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες για να κάνουν οικονομίες κλίμακας και να έχουν αντίστοιχα ποσοστά κέρδους. Ετσι διευκολύνουν και την παραπέρα είσοδο των μεγάλων επενδυτικών παικτών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στη λειτουργία και διαχείριση των νοσοκομείων», είπε μεταξύ άλλων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν τα κριτήρια της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας στη λειτουργία των νοσοκομείων, να παλέψουν με τους άλλους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, υψηλού επιπέδου για όλο το λαό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας.

Ακολούθησε πορεία των εργαζομένων στους γύρω δρόμους με συνθήματα: «600 δισ. φυλάνε στην Ελβετία και στην Ελλάδα κλείνουν νοσοκομεία», «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», κ.ά.

«Διαβεβαιώσεις» για... μείωση του λειτουργικού κόστους

Οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων τις προηγούμενες μέρες είχαν επικοινωνία με εκπροσώπους των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, οι οποίοι δήλωναν ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του «Αιγινήτειου» ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το νοσοκομείο είναι αμφίβολο αν θα αντέξει ως το τέλος του χρόνου.

Ομως, χτες, μετά τις αντιδράσεις, το υπουργείο Παιδείας κυκλοφόρησε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο, και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη». Επίσης, ότι έχει στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το αίτημα για πληρωμή των δεδουλευμένων των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2011 (Γενάρης - Απρίλης), που αντιστοιχεί στο 28% του προϋπολογισμού τους. Το υπουργείο Υγείας τήρησε «σιγήν ιχθύος»...

Ανακοινώσεις ενάντια στο κλείσιμο των δύο νοσοκομείων κυκλοφόρησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, η ΟΕΝΓΕ, πολιτικά κόμματα κ.ά.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα νέα κινητοποίηση στις 9 π.μ. και πορεία στη Βουλή.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Αναγκαστικά μέτρα με υποκλίσεις στη φαρμακοβιομηχανία

Με υποκλίσεις στη φαρμακοβιομηχανία το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την επιβολή αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη μέρους της επιστροφής (rebate) στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεκίνησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από 29 Μάρτη 2011 την αποστολή των χρηματικών καταλόγων των φαρμακευτικών εταιρειών στις αρμόδιες ΔΟΥ για την έναρξη διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης ποσών ύψους 91 εκατ. ευρώ, που είναι το υπόλοιπο της επιστροφής για το 2009 - 2010 καθώς οι φαρμακοβιομήχανοι κατέβαλαν μόνο 84 εκατ. ευρώ απ' τα 175 συνολικά εκατ. ευρώ. Ανεξόφλητες παραμένουν και οι επιστροφές του 2006 - 2007 ύψους 133 εκατ. ευρώ, «για τις οποίες εκκρεμεί δικαστική απόφαση για αναστολή της πληρωμής εκ μέρους των εταιρειών», όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας, και καλεί τους φαρμακοβιομήχανους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και ύστερα απ' την υπόκλιση καταλήγει με την... «απόφαση να διεκδικήσει αυτά που αναλογούν στους ασφαλισμένους και τα Ταμεία τους».

Απ' τη μεριά του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) ανακοίνωσε ότι κατέθεσε, για τους δικούς του λόγους, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια κατάρτισης της λίστας φαρμάκων.

Προβλήματα και με ορθοπαιδικά υλικά

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Υλικού ανακοίνωσε, χτες, ότι λόγω μη αποπληρωμής των χρεών παύουν οι προμήθειες υλικών στον «Ευαγγελισμό» (13.4.2011), στο Κρατικό της Νίκαιας (14.4.2011) και στο Κρατικό Αθήνας (15.4.2011).

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μην κλείσει και να μη συρρικνωθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Από την περασμένη Παρασκευή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του για τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας των Νοσοκομείων «Αρεταίειου» και «Αιγινήτειου» υπογραμμίζει:

«Η στάση πληρωμών της κυβέρνησης στη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων έχει σαν αποτέλεσμα το "Αρεταίειο" και το "Αιγινήτειο" να βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμό τους. Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με στάση παροχών δημόσιων υπηρεσιών Υγείας από το κράτος προς τα λαϊκά στρώματα, τα οποία είναι οι κύριοι χρηματοδότες των δημόσιων νοσοκομείων, με τη φορολογία, τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τις συνπληρωμές για εξετάσεις, φάρμακα και νοσήλια. Η κυβέρνηση με την πολιτική της θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες Υγείας, δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες και εξειδικευμένες, στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου και της κερδοφορίας.

Η απόφαση των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων για αναστολή της συμμετοχής τους στις εφημερίες και στη νοσηλεία των ασθενών συμβάλλει στην υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων και στην επιχειρηματική τους δράση. Υπονομεύει την κοινή πάλη της κοινωνικής συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων και των υγειονομικών για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν το σχέδιο συρρίκνωσης ή και κλεισίματος των δύο νοσοκομείων.

Η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο "Αρεταίειο" και το "Αιγινήτειο" είναι προμήνυμα για το τι θα επακολουθήσει και με τα άλλα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες Υγείας του ΙΚΑ. Οι εργατοϋπάλληλοι, οι επαγγελματίες - βιοτέχνες, οι φτωχοί αγρότες, οι ασθενείς, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και οι υγειονομικοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν για:

  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να μην κλείσει ή συρρικνωθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι.
  • Πλήρη ένταξη όλων των νοσοκομείων στις εφημερίες. Καμία αναστολή στη νοσοκομειακή περίθαλψη.
  • Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων. Ολοι οι εργαζόμενοι και τα μέλη του διδακτικού επιστημονικού προσωπικού να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Αμεση πληρωμή των εφημεριών, νυκτερινών και αργιών».
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ημερίδα για την αντισεισμική προστασία

Μεθαύριο Πέμπτη, 14 Απρίλη

Ημερίδα, με θέμα την αντισεισμική προστασία και θωράκιση της χώρας, διοργανώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Την ημερίδα συνδιοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και μέσα από αυτήν αναδεικνύεται πως το ζήτημα της προστασίας των κατασκευών, των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να αποτελέσει ένα απ' τα βασικά σημεία διεκδίκησης και πάλης των εργαζομένων. Ο τίτλος της ημερίδας είναι «Αντισεισμική προστασία των κατασκευών και έργα κάλυψης των λαϊκών στρωμάτων» και θα γίνει την Πέμπτη, 14 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στον Πολυχώρο στο Γκάζι στο κτίριο Δ12 στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος». Ομιλητές της ημερίδας θα είναι: Σταύρος Τάσσος σεισμολόγος, Κανέλλα Γεωργοπούλου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, Δημήτρης Κουτζής, πολιτικός μηχανικός, Χρήστος Παπάζογλου γιατρός Εργασίας και Γιάννης Πάσουλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Προχωρούν σε 4ήμερη απεργία

Νέες απολύσεις έγιναν την Παρασκευή

Σε πέντε ακόμα απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία της εταιρείας «Καζίνο - Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας» την περασμένη Παρασκευή, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων στις 17 συνολικά από τον περασμένο Φλεβάρη. Απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας - η οποία εκτός από τις απολύσεις πρόσφατα επέβαλε και την εκ περιτροπής απασχόληση (σε ορισμένα τμήματα) - δίνουν οι εργαζόμενοι που προχωρούν με απόφαση του επιχειρησιακού τους σωματείου σε 4ήμερη απεργία στις 14, 15, 16 και 17 του Απρίλη.

Στο πλαίσιο της 4ήμερης απεργίας, το σωματείο οργανώνει την πρώτη μέρα της απεργίας, την Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας (Αγ. Κωνσταντίνου 49 στο Μαρούσι). Τη δεύτερη μέρα της απεργίας το σωματείο καλεί σε συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Τέλος, όλες τις μέρες της απεργίας οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις 4 το απόγευμα στο Παλιό Πάρκιγκ (Ζυγός) για την περιφρούρηση της απεργίας τους.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περιοδείες σε νοσοκομεία
  • Αύριο Τετάρτη, 13 Απρίλη, στις 10.30 π.μ. στο Αττικό Νοσοκομείο θα περιοδεύσει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Την Πέμπτη, 14 Απρίλη, στις 9 π.μ. στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας θα περιοδεύσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συναγερμός για το λαό

Για τις εξελίξεις σχετικά με τα νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση:

«Η διακοπή λειτουργίας δύο σημαντικών πανεπιστημιακών νοσοκομείων και μάλιστα εξειδικευμένων είναι ένα μεγάλο καμπανάκι, συναγερμός για το λαό. Τους επόμενους μήνες θα έρθουν πολύ χειρότερα. Επομένως, αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η αντεπίθεση με όλα τα πολιτικά, κοινωνικά μέσα, γιατί πραγματικά δεν πάει άλλο. Θα είναι αργά, αν ο λαός δεν αποφασίσει να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ