ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Απρίλη 2011
Σελ. /28
Πολύμορφη δράση με το μήνυμα του πανεργατικού ξεσηκωμού

Συνεχίζονται καθημερινά και πολύμορφα οι εκδηλώσεις και προετοιμασίες για την Εργατική Πρωτομαγιά

Συγκεντρώσεις σε 75 πόλεις όλης της χώρας ετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις
Συγκεντρώσεις σε 75 πόλεις όλης της χώρας ετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις
Εντείνεται η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων, με στόχο την επιτυχία των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα, ώστε να δώσουν ώθηση στην οργάνωση των εργαζομένων για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των σύγχρονων αναγκών τους, την ενίσχυση της αντίστασης στην ολομέτωπη αντιλαϊκή λαίλαπα κυβέρνησης - κεφαλαίου, τη σφυρηλάτηση της συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς τους υπηρέτες. Σ' αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, κρίσιμη σημασία αποκτά και η πανεργατική απεργία της 11ης Μάη. Οπως τόνισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, Τ. Τσιαπλές, με την πρωτομαγιάτικη απεργιακή κινητοποίηση και στη συνέχεια με την απεργία στις 11 Μάη, πρέπει να πάρουν απάντηση οι άρπαγες του κοινωνικού πλούτου, που παράγει η εργατική τάξη, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, τα κόμματα και τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα που τους υπηρετούν. Και υπογράμμισε: «Καμία συναίνεση, καμία υποταγή. Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Ενιαίος ταξικός αγώνας παντού. Οργάνωση, αλληλεγγύη. Εχουμε τη δύναμη να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, φτάνει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Με το ΠΑΜΕ μπροστά, μπορούμε ν' ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και ν' ανοίξουμε το δρόμο για άλλη πολιτική, άλλο δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού».

Κανείς δεν πρέπει να λείψει απ' τις συγκεντρώσεις της Κυριακής
Κανείς δεν πρέπει να λείψει απ' τις συγκεντρώσεις της Κυριακής
Σήμερα, σε απεργιακή σύσκεψη προχωρούν οι ναυτεργάτες, στις 11 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, με πρωτοβουλία των διοικήσεων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνιας Ενωσης Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και ΠΕΣ/ΝΑΤ. Θυμίζουμε ότι με απόφαση των ΠΕΜΕΝ «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνιας Ενωσης Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών οι ναυτεργάτες θα δώσουν τη μάχη της 24ωρης απεργίας την ώρα που η πλειοψηφία της ΠΝΟ αποφάσισε να «τιμήσει» την Πρωτομαγιά με ... 4ωρη στάση εργασίας. Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατών θα γίνει στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η προσυγκέντρωση των σωματείων του Πειραιά θα γίνει στις 9 π.μ. στο λιμάνι, στο χώρο που αναχωρούν τα πλοία του Αργοσαρωνικού (πλατεία Καραϊσκάκη).

Εντατικά συνεχίζονται οι προετοιμασίες και στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποιούν πικετοφορίες στις 6.30 μ.μ. σε Καλαμαριά, Χαριλάου, Συκιές, Πολίχνη και Εύοσμο. Ακόμα, το Σάββατο στις 11 το πρωί από την είσοδο της Ευκαρπίας θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή με μεγαφωνική που θα διασχίσει τις βορειοδυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας το κάλεσμα ξεσηκωμού στον εργαζόμενο λαό της περιοχής.

Πλούσια δραστηριότητα

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται και εντείνεται η πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις, μέσα σε χώρους δουλειάς. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Πέμπτη, 28 Απρίλη:

  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας «Η ΜΑΣΙΝΑ» και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας έχουν προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας στο εργοτάξιο των έργων επέκτασης των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα (ΠΕΤΡΟΛΑ), από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 μ., με θέμα την Πρωτομαγιά και το γενικότερο πλαίσιο πάλης.
  • Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης (ΟΓΕ), το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Μεταμόρφωσης, οι ΕΒΕ Μεταμόρφωσης και το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ιωνίας - Ν. Φιλαδέλφειας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης, πραγματοποιούν κοινή εκδήλωση για την Πρωτομαγιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης (Γκινοσάτη 86), στις 6 μ.μ.
  • Στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας πραγματοποιείται σήμερα, στις 8 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση για τα νέα ζευγάρια. Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Ντία, διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι», στις 10 μ.μ., στον πολιτιστικό πολυχώρο «Χορίαμβο».
  • Το σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών κήρυξε δίωρη στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή και τη διοργάνωση εκδηλώσεων (έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο κ.ά.) στους χώρους δουλειάς.
  • Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο δήμο Μαλεβιζίου (νομός Ηρακλείου) και η Ομάδα Γυναικών του δήμου, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Γαζίου, στις 7 μ.μ..
  • Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, σε ΦΕΙΔΑ και ΕΛΙΤ.
  • Το Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού Αττικής στην Τράπεζα Πειραιώς.

Παρασκευή, 29 Απρίλη:

  • Στις 11 το πρωί στο εργοστάσιο κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ» στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και περιφρουρούν το εργοστάσιο από το πλιάτσικο που επιχειρούν οι ίδιοι οι εργοδότες.
  • Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στα πλαίσια της πολιτιστικής λέσχης, πραγματοποιεί στα γραφεία του ΕΚ προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης», στις 8.30 μ.μ..
  • Τέλος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ., στα πλαίσια της προετοιμασίας για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
  • Τα σωματεία της ΜΙΝΕΡΒΑ και της ΚΟΛΓΚΕΪΤ στον Πειραιά πραγματοποιούν εκδήλωση για την Πρωτομαγιά.
  • Επιπλέον, αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούν: το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής στο συνεταιρισμό ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών Αττικής στο κτίριο ΝΥΜΑ, το ΠΑΜΕ Υγείας στον Ευαγγελισμό και το Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού Αττικής στις τράπεζες ΑΤΕ Μαρούσι, ΕΤΕ Γέρακα και First Data.

Σάββατο, 30 Απρίλη:

  • Στην Κω, το Σάββατο 30 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο Πολύκεντρο Θαλασσινού, το Εργατικό Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, εκδήλωση με μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και ιστορική αναδρομή της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Πολυήμερες δράσεις σε Λάρισα και Χίο

Ξεκίνησαν χτες οι εκδηλώσεις για τον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη, οι οποίες διοργανώνονται στα πλαίσια της Εβδομάδας Εργατικής Πρωτομαγιάς, που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 3 Μάη. Κορυφαίο γεγονός θα είναι η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, την Κυριακή, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Χτες το απόγευμα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν, πολλοί εργαζόμενοι την ταινία για την καπιταλιστική κρίση, που προβλήθηκε στην αίθουσα του ΕΚΛ. Ακολουθούν σήμερα και αύριο εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους όπου έχει κηρυχτεί μιας ώρας στάση εργασίας. Αύριο Παρασκευή θα γίνει συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό τραγούδι, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και το Σάββατο, στις 10.30 π.μ., αγώνας εργατικού δρόμου, με αφετηρία το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας και τερματισμό την κεντρική πλατεία. Σε όλες τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις θα έχει έκθεση βιβλίου.

Στη Χίο, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ προχωρά σε τετραήμερο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιεί στις 8 μ.μ., κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια στις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Την Παρασκευή 29/4, στις 8 π.μ., προχωρά σε αποκλεισμό του ταμείου του Νοσοκομείου και στις 8.30 μ.μ., προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» στο καφενείο της Πλατείας. Στις 10.30 π.μ. έως 1 μ.μ., έκθεση πολιτικού Bιβλίου - Τραγουδιού αφιερωμένη στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο (είσοδος Απλωταριάς).

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Προσκλητήριο αγώνα για τις ανάγκες του λαού

Παλεύουμε για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, που δε θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, αλλά θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την Πρωτομαγιά η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Αγρότες - αγρότισσες,

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, μαζικά και δυναμικά, στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών αγωνιζόμαστε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα κι οδηγεί ευρύτατες λαϊκές μάζες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

ΒΑΖΟΥΜΕ το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο ενός πανίσχυρου Κοινού Λαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Αντεπίθεσης, που θα μπορεί ν' ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και, παραμερίζοντας τους κάθε λογής και είδους διαχειριστές και υποστηρικτές της, ν' ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στον τόπο μας, με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας.

Αγρότες - αγρότισσες,

ΤΩΡΑ το ξέρουμε καλά: Η ΚΑΠ και, γενικότερα, η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι η "πηγή" των προβλημάτων μας. Συρρικνώνει το εισόδημα των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων, διογκώνει τα χρέη, τους σπρώχνει, βίαια, στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.

ΤΩΡΑ το βλέπουμε καλύτερα: Αυτή η πολιτική συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων, προσφέρει κέρδη στους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και κερδοσκοπούν σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών αγροτικών προϊόντων.

Αγρότες - αγρότισσες,

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την επιβίωσή μας. Για να κρατήσουμε τη γη μας και να παραμείνουμε στον τόπο μας. Μόνο εμείς μπορούμε να ξαναδώσουμε πνοή ζωής στα χωριά που ερημώνουν, στην ύπαιθρο που νεκρώνει. Κι αυτό δεν αφορά και δεν ενδιαφέρει μόνο εμάς. Αφορά κι ενδιαφέρει όλα τα λαϊκά στρώματα, καθώς από μας εξαρτάται η διατροφή του λαού μας με φτηνά και υγιεινά τρόφιμα.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, που δε θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, αλλά θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής και της οικονομίας, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και θα προωθεί κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών κι ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

ΟΛΟΙ στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!».

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την 1η Μάη
  • Τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς διοργανώνει η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 30 Απρίλη στο «Village» (Θηβών και Π. Ράλλη), στις 7 μ.μ. με εκδήλωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά της ΚΝΕ για την εργατική νεολαία. Την Κυριακή 1η Μάη καλεί σε μαζική συμμετοχή στην περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά, στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Τη Δευτέρα 2 Μάη διοργανώνει εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου του Αναστάση Γκίκα «Ρήξη και ενσωμάτωση». Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού «Πλειάδες»(Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης), στις 7 μ.μ.

  • Στο πλαίσιο του αγωνιστικού εορτασμού της 1ης Μάη, εκδήλωση στο μνημείο Λαϊκών Αγωνιστών στις 11 π.μ. διοργανώνει το Σάββατο 30 Απρίλη η Κομματική Οργάνωση Μανταμάδου του ΚΚΕ.
  • Οι Οργανώσεις Κοζάνης της ΚΝΕ πραγματοποιούν περιοδείες, εξορμήσεις και εκδηλώσεις: Αύριο Παρασκευή 29 Απρίλη, στελέχη της ΚΝΕ θα περιοδεύσουν στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ. Την ίδια μέρα, στις 8 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και προβολή της ταινίας των Στιούαρτ Μπερντ - Ντέμπορα Σάφερ «The Wobblies», που αναφέρεται στους «Βιομηχανικούς Εργάτες του Κόσμου» («ΒΕΚ» - «IWW»), του πρώτου ταξικού εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ.
ΠΑΣΕΒΕ
Μαζικά την Πρωτομαγιά

Καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος στις 9 το πρωί και στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις, για να τιμηθούν οι αγώνες που έγιναν και να προετοιμαστούν οι νέοι, μεγαλύτεροι αγώνες που θα έρθουν, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους και αυτοκινητιστές, η Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Στην Αθήνα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα.

Στην αγωνιστική της πρόσκληση, η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει: «Ενώνουμε τη φωνή μας στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη φτωχομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ.

Οι κοινοί μας αγώνες με τους συμμάχους μας είναι μονόδρομος.

  • Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που την συναποφάσισε με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν με συνέπεια την ίδια στην ουσία πολιτική για τη γιγάντωση των μονοπωλίων.
  • Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Β. Αφρική, στα Βαλκάνια, σε Αφγανιστάν, Ιράκ και αλλού, διεκδικώντας για τα ντόπια μεγαλοσυμφέροντα ένα κομμάτι από τη λεία, ποτισμένο από το αίμα των λαών.

Η ανάγκη για μαζικοποίηση των Συλλόγων και Σωματείων είναι επιτακτική.

Η ενίσχυση του αντιμονοπωλιακού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ, ενάντια στην πλειοψηφία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, που αποτελούν στήριγμα των μονοπωλίων, είναι αδήριτη ανάγκη».

Πρωτοβουλίες μαζικών φορέων

Πλούσιες σε περιεχόμενο εκδηλώσεις πραγματοποιούν και μια σειρά από μαζικούς φορείς μπροστά στην Πρωτομαγιά. Αναλυτικά:

  • Εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Κείμενα για την οικονομία και την πολιτική» του Φρ. Εγκελς, διοργανώνει το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, σήμερα Πέμπτη 28 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. Την παρουσίαση θα κάνει ο Φάνης Παρρής, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Πέμπτη 28 Απρίλη με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά στις 8 μ.μ., στην 1η Παιδική Χαρά Περιστερίου (οδός Παναγή Τσαλδάρη). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή dvd και μουσικό πρόγραμμα.
  • Φορείς και εργαζόμενοι του Νοτίου Τομέα Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση στην πλατεία Τρύφωνα, σήμερα Πέμπτη 28 Απρίλη.
  • Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, αύριο Παρασκευή 29 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αμερικής. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.
  • Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει το Συντονιστικό φορέων Ιλίου αύριο Παρασκευή 29 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ιλίου.
  • Φορείς και εργαζόμενοι στο Λαύριο πραγματοποιούν εκδήλωση αύριο 29 Απρίλη στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.
  • Φορείς και εργαζόμενοι του Κεντρικού Τομέα Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση για την Πρωτομαγιά αύριο 29 Απρίλη. Επίσης, στις 30 Απρίλη θα διοργανώσουν αντίστοιχη εκδήλωση στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Κολωνού.
  • Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει το Στέκι Εργαζομένων Κολωνού, το Σάββατο 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού - Δέρματος και στέλεχος του ΠΑΜΕ.
ΟΒΣΑ
Αγωνιστικά την 1η του Μάη

Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) στα σωματεία μέλη της, στις ενώσεις - τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αυτοκινητιστές, για μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί, με προσυγκέντρωση στην Πλ. Κάνιγγος στις 9 το πρωί.

Η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι με τη μαζική συμμετοχή διατρανώνεται η θέληση «να προβάλλουμε τα αιτήματά μας που άμεσα θα μας ανακουφίσουν από την κρίση. Να καταγγείλουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ οι οποίες στηρίζουν την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική». Και καταλήγει: «Δυναμώνουμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις. Δυναμώνουμε την ΠΑΣΕΒΕ. Δείχνουμε την ετοιμότητά μας μέσα από αντιμονοπωλιακούς αγώνες να οικοδομήσουμε την κοινωνική συμμαχία με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, την Ομοσπονδία Γυναικών».

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Στις 9 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας που θα γίνουν κατά κλάδους και στα εξής σημεία:

  • Τρόφιμα: Γ' Σεπτεμβρίου (ΕΚΑ).
  • Μέταλλο: Γ' Σεπτεμβρίου (ΕΚΑ).
  • Φάρμακο: πλατεία Βάθης.
  • Λιθογράφοι, Χαρτί, Πρακτορεία: Αριστοτέλους.
  • Κλωστοϋφαντουργοί: Στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη).
  • Οικοδόμοι: Πλατεία Κάνιγγος.
  • Τηλεπικοινωνίες: Αθηνάς.
  • Μεταφορές: Ομόνοια.
  • ΟΤΑ - Δημόσιο: Στύλοι Ολυμπίου Διός
  • Υγεία (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας): Σταθμός «Ευαγγελισμού».
  • Επισιτισμός - Τουρισμός - Ξενοδοχεία: Στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος, στοά Φέξη, Ομόνοια).
  • Εμπόριο - Υπηρεσίες: Ομόνοια (ΧΟΝΤΟΣ).
  • Χρηματοπιστωτικό: Εθνική Τράπεζα Ομόνοιας.
  • Συνταξιούχοι: πλατεία Κολοκοτρώνη.
  • Εκπαιδευτικοί, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Χαυτεία.
  • Καλλιτέχνες, Μουσικοί, Ηθοποιοί: Ομόνοια.
  • Μεταφορές: Ομόνοια.
  • Ενέργεια: Αριστοτέλους.
  • ΣΕΑΑΝ: πεζόδρομος Κοραή (απέναντι από πλ. Κλαυθμώνος).
  • Μαζικοί φορείς Δυτικών Συνοικιών: Ομόνοια.
  • Μαζικοί φορείς Κεντρικού Τομέα (1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο Διαμέρισμα): Πλατεία Κάνιγγος.
  • Μαζικοί φορείς Κεντρικού Τομέα (2ο Διαμέρισμα, Δάφνη, Υμηττός, Ηλιούπολη): Στύλοι Ολυμπίου Διός.
  • Μαζικοί φορείς Κεντρικού Τομέα (7ο Διαμέρισμα, Βύρωνας, Ζωγράφου, Καισαριανή): «Ευαγγελισμός».
  • Μαζικοί φορείς Βόρειου Τομέα (Χαλάνδρι, Χολαργός, Αγ. Παρασκευή, Ψυχικό, Βριλήσσια): «Ευαγγελισμός».
  • Μαζικοί φορείς Βόρειου Τομέα (Ν. Ιωνία, Μεταμόρφωση, Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Ηράκλειο, Πεύκη, Μελίσσια, Αγ. Στέφανος): Ομόνοια.
  • Μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα: Στύλοι Ολυμπίου Διός.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ