ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Μάη 2011
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
ΠΑΟ - ΣΙΕΝΑ (19.00, ΝΕΤ)
Για το πρώτο βήμα

Με στόχο την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τίτλου ο Παναθηναϊκός ρίχνεται σήμερα στη μάχη του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης

Icon

Με στόχο την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τίτλου ο Παναθηναϊκός ρίχνεται σήμερα στη μάχη του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης
Στη διεκδίκηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου ρίχνεται από σήμερα ο Παναθηναϊκός, που συμμετέχει στο φετινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας το οποίο διεξάγεται στη Βαρκελώνη, αντιμετωπίζοντας την ιταλική Σιένα στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι να πραγματοποιήσουν σήμερα το ένα από τα δύο βήματα που χρειάζονται ώστε να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης, κάτι που μεταφράζεται σε νίκη σήμερα και αντίστοιχη στον τελικό της Κυριακής.

Με δεδομένη την απουσία ενός εκ των βασικών φαβορί, της Μπαρτσελόνα, που αν και οικοδέσποινα θα δει τους αγώνες από το... σπίτι της, οι «πράσινοι» θεωρούνται ότι βρίσκονται μια... ανάσα μπροστά στα προγνωστικά για την κατάκτηση του τροπαίου, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες (Σιένα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης). Κάτι που δεν αποδέχεται πάντως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που στη χτεσινή επίσημη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, καθώς στη Βαρκελώνη βρίσκονται οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Οσο για την ομάδα του, ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε: «Υποφέραμε πολύ σε όλη τη σεζόν, ειδικά όμως στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα, την οποία όλος ο κόσμος θεωρούσε φαβορί, όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ομως σε οποιαδήποτε πόλη κι αν παίζει η ομάδα μου στο φάιναλ φορ, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης από πλευράς παικτών του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στις δυσκολίες του σημερινού αγώνα χαρακτηρίζοντας τη Σιένα «δύσκολη ομάδα, με τη δική της φιλοσοφία» και τόνισε ότι γι' αυτό και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυναμεών τους για να πετύχουν την αποστολή τους.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Σιένα, της ομάδας που είναι υπεύθυνη για τη μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης και έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, Σιμεόνε Πιανιτζάνι, αφού έκανε... έκκληση στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τον αφήσει να κερδίσει κάνοντας χιούμορ, έπλεξε το εγκώμιο του Παναθηναϊκού, ενώ αναφερόμενος στη δική του ομάδα επισήμανε πως είναι τιμή μόνο και μόνο ότι βρίσκεται στο φάιναλ φορ.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (22.00 ΝΕΤ)
Οι Ισραηλινοί το προβάδισμα

Με την Μακάμπι να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στα προγνωστικά με βάση τη συνολική εικόνα φέτος στη διοργάνωση και τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει τους δικούς της λόγους να θέλει την επιτυχία στη Βαρκελώνη, ο δεύτερος ημιτελικός της διοργάνωσης μοιάζει να κινείται στην κόψη του ξυραφιού. Και οι δυο αντίπαλοι έχουν τη δίψα για επιστροφή στα ευρωπαϊκά πρωτεία και πλέον αφού έφθασαν μέχρι εδώ δε θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η ομάδα του Τελ Αβίβ, που έχει στις τάξεις της και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους βασικούς συντελεστές ώστε να φθάσει μέχρι εδώ, συγκεντρώνει στα προγνωστικά τις περισσότερες πιθανότητες να δώσει το «παρών» στον τελικό της Κυριακής. Ωστόσο, ο τεχνικός της ομάδας Ντέιβιντ Μπλατ θεωρεί το παιχνίδι αμφίρροπο, αφού, όπως τόνισε, η Ρεάλ είναι μια δυνατή ομάδα και αποτελεί έναν αξιόλογο αντίπαλο. Ειδική αναφορά έκανε ο Αμερικανός τεχνικός και στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο παίκτη και, όπως είπε, περιμένει να τον δει να πραγματοποιεί στη Βαρκελώνη ανάλογες εμφανίσεις με αυτές κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Λελέ Μολίν, προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, έδειξε να ποντάρει πολλά στον ενθουσιασμό που δείχνουν οι νεαροί παίκτες της ομάδας του, καθώς οι Μαδριλένοι φέτος βρίσκονται σε μια φάση ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού τους και δε φάνηκε να προβληματίζεται από την έλλειψη εμπειρίας που προκύπτει από αυτό.

«Η επιθυμία μας είναι να δείξουμε αυτό το νεανικό πρόσωπο που έχουμε και με τον ενθουσιασμό μας να ισορροπήσουμε για την έλλειψη εμπειρίας. Είμαστε εδώ βάσει των δυνάμεών μας και θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ σε αυτή τη γιορτή. Είναι μια σημαντική στιγμή για μας, ένα κομμάτι της ιστορίας μας», δήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου θα διευθύνει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας.

Εξάλλου, στον άλλο αγώνα της πρώτης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου, διαιτητής θα είναι ο Δημήτρης Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών.

ΕΠΟ
«Καμπανάκι» για τέσσερις ομάδες

«Καμπανάκι» κινδύνου για τέσσερις ομάδες της Football League και της Football League 2 μετά τις αποφάσεις του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, Ιωνικός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικός Αστέρας και Εορδαϊκός κινδυνεύουν με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών, εάν δε φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι σε ποδοσφαιριστές.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Αναμονή για Ηλυσιακό και ΑΕΚ

Η ΚΑΕ ΑΕΚ και η ΚΑΕ Ηλυσιακός κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους προφορικά στους δικαστές του ΑΣΕΑΔ στο πλαίσιο της έφεσης που κατέθεσαν οι Ιλισιώτες, η απόφαση όμως (από την οποία θα μάθουμε ποια από τις δύο ομάδες θα υποβιβαστεί) δεν αναμένεται σύντομα. Τουλάχιστον όχι αυτήν τη βδομάδα. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών κλήθηκαν να παραδώσουν γραπτώς υπομνήματα μέχρι την Πέμπτη, κάτι που σημαίνει ότι η ανακοίνωση της απόφασης θα καθυστερήσει. Το πόσο, θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες μέρες.

ΒΟΛΕΪ

Οπως αναμενόταν, το ΤΑΠ Ηρακλής ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Φρέντι Μπρουκς, κάτι που ήταν γνωστό πως θα γίνει με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Στην ανακοίνωση, το ΤΑΠ Ηρακλής ευχαριστεί τον Φρέντι Μπρουκς για τη συνεργασία, τονίζοντας πως έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία του συλλόγου.

ΔΙΕΘΝΗ
Και η Ρεάλ ... στον κόσμο της

Η Ρεάλ Μαδρίτης προσέφυγε εκ νέου στην UEFA ύστερα από την απόφαση της τελευταίας να απορρίψει τις διαμαρτυρίες των Μαδριλένων για τη συμπεριφορά των παικτών της Μπαρτσελόνα και την αποβολή του Πέπε στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απάντησε πως θα εξετάσει την υπόθεση στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής εφέσεων στις 16 Μάη. Η Ρεάλ είχε κατηγορήσει τους παίκτες της Μπάρτσα για θέατρο και υπερβολικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μετά το τελικό 2-0 υπέρ των «μπλαουγκράνα» η Ρεάλ είχε καταγγείλει την «αντιαθλητική συμπεριφορά των παικτών της Μπάρτσα που συνεχώς παρίσταναν τους τραυματίες με απώτερο στόχο να αναγκάσουν τον διαιτητή να κάνει λάθος». Τη Δευτέρα η UEFA είχε απορρίψει τόσο τις καταγγελίες της Ρεάλ όσο και την προσφυγή της Μπαρτσελόνα κατά των σχολίων του Ζοσέ Μουρίνιο.

ΠΑΟ

Στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός ενόψει του πρώτου αγώνα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, ήρθε χτες μία ευχάριστη είδηση για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Αντώνης Πετρόπουλος έλαβε κανονικά μέρος στην προπόνηση, χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση και τέθηκε στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού. Εκτός αποστολής θα μείνουν οι τιμωρημένοι Μπουμσόνγκ, Καντέ και Λέτο, καθώς και οι τραυματίες Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης.

ΑΕΚ
Αφύπνιση ενόψει πλέι οφ

Το εξαιρετικό κλίμα στην ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, ανησυχεί τον Μανόλο Χιμένεθ ενόψει των αγώνων των πλέι οφ. Δε θέλει την ομάδα «υπνωτισμένη» ενόψει του στόχου των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ γι' αυτό φρόντισε χτες να «ξυπνήσει» τους ποδοσφαιριστές του. Ο Ισπανός προπονητής της Ενωσης έδειξε σε βίντεο χτες εκτενή στιγμιότυπα από τον αγώνα στο ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού Βόλου. Ενα παιχνίδι - «ντροπή» για τη φετινή πορεία της Ενωσης στη Σούπερ Λίγκα με την ήττα 0-4. Γι' αυτό και ο Χιμένεθ ήθελε να «ξυπνήσει» τους παίκτες με τις εικόνες από αυτήν την ήττα, ώστε να τους έχει έτοιμους ενόψει της πρεμιέρας των πλέι οφ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εξάλλου, με δηλώσεις του στην αθλητική εφημερίδα «Sportday» ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως εάν υπάρξουν οι προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο για τη νέα χρονιά δεν έχει κανένα λόγο να φύγει από την Ενωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ