ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για δεύτερη χρονιά θα φιλοξενηθεί στο «Πάρκο Τρίτση»

Από τις 15 έως τις 17 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Οι εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχουν αρχίσει με μεγάλη επιτυχία το καλοκαιρινό τους ταξίδι και, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα κορυφωθούν στις 15, 16 και 17 Σεπτέμβρη, στο «Πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 37ουΦεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα: Ο δικός σου δρόμος - Για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σεπτέμβρη σε πολλές πόλεις της χώρας και στην Αθήνα με το κεντρικό Φεστιβάλ.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Δυτική Αθήνα, εκεί που χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης και των παιδιών της, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τις εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει το «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"», στο Ιλιον από τις 15 έως τις 17 Σεπτέμβρη.

Σε αυτές τις περιοχές σήμερα οι λαϊκές οικογένειες έχουν γονατίσει εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - πλουτοκρατίας - τρόικας. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο ή κακοπληρωμένο εργαζόμενο. Το επόμενο διάστημα τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για το λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Το Φεστιβάλ είναι απάντηση σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης κόντρα στα αδιέξοδα του καπιταλισμού, αναδεικνύει τη μόνη ελπίδα σήμερα για τους εργαζόμενους. Καλεί σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση έχει παράλληλα και διεκδικητικό χαρακτήρα, χαρακτήρα υπεράσπισής του από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που το λιγουρεύονται.


Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σταθερά αναδεικνύουν την ανάγκη αξιοποίησης του Πάρκου ως χώρου αναψυχής, τη λειτουργία του με βάση τις λαϊκές ανάγκες».

Στη Δυτική Μακεδονία

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις προγραμματίζει η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ την Κυριακή 3 Ιούλη:

  • Στο Αμύνταιο Φλώρινας, στην κεντρική πλατεία, με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά».
  • Στα Γρεβενά, στην κεντρική πλατεία, με θέμα «Καπιταλιστική κρίση και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με νέους εργάτες στο ιστορικό Γεντί Κουλέ

Αρχισε χτες το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Στιγμιότυπο από τις χτεσινές εκδηλώσεις

Motion Team

Στιγμιότυπο από τις χτεσινές εκδηλώσεις
Με μαζική συμμετοχή της εργαζόμενης και σπουδάζουσας νεολαίας, ξεκίνησαν, χτες, στο Γεντί Κουλέ, οι διήμερες εκδηλώσεις του 2ου Εργατικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα το βράδυ με την ομιλία του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Εκατοντάδες νέοι βρέθηκαν στον περίβολο του Γεντί Κουλέ, του ιστορικού τόπου όπου μαρτύρησαν και εκτελέστηκαν πολλοί κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, από την περίοδο της μεταξικής δικτατορίας μέχρι και την αμερικανοκίνητη χούντα. Εκεί, στο ιστορικό μνημείο, συζήτησαν για τις δυσκολίες που βιώνουν και το ακόμη πιο μαύρο μέλλον που στήνουν οι πλουτοκράτες και τα κόμματά τους, για τη νεολαία, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Στα περίπτερα όπου διακινούνταν έντυπο υλικό με τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ γύρω από επίκαιρα θέματα, αλλά και αιτήσεις εγγραφής στα σωματεία, καθώς και στα τραπέζια που είχαν στηθεί μπροστά στην ταβέρνα, συζήτησαν με τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες. Συζήτησαν για την ανάγκη συσπείρωσης στα σωματεία, την ανάγκη δημιουργίας επιτροπών αγώνα στις σχολές και για τη μετατροπή τους σε μετερίζια αγώνα, σε κάστρα αντίστασης στους καπιταλιστές, που πλουτίζουν από τον ιδρώτα το δικό τους και των γονιών τους. Την ανάγκη οργάνωσης της πάλης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με συναυλία από το συγκρότημα «Τre Note», που παρουσίασε έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ», που έγινε με αναγνώσεις κειμένων, πλαισιωμένες από ζωντανή ερμηνεία τραγουδιών τα οποία συνδέθηκαν με την ιστορία του εργατικού κινήματος, την ιστορία του αμερικάνικου λαού.

Προγραμματισμένα ήταν ακόμη να γίνουν συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι. Λόγω της βροχής που άρχισε ξαφνικά το πρόγραμμα τροποποιήθηκε.

Το σημερινό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας ξεκινά στις 6.30 μ.μ., και περιλαμβάνει: Αφιέρωμα με θέμα «Γεντί Κουλέ - Τόποι μαρτυρίων και φυλακών» από το συγκρότημα και τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ. Θεατρικό με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» από τη Θεατρική Ομάδα «Χωρίς αυλαία» του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς. Συναυλία από τους «3 laloun». Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από την Ορχήστρα του ΠΑΜΕ. Ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «18 ΑΝΩ»
Η προπαγάνδα της νόμιμης μαστούρας

Καταγγέλλουν την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» της 19ης Ιούνη οι γονείς των παιδιών που δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης

Την αγανάκτηση για όλα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 19 Ιούνη, με θέμα τα ναρκωτικά, εκφράζει σε ανοικτή επιστολή προς τον δημοσιογράφο της εκπομπής Στ. Θεοδωράκη, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος «18 ΑΝΩ».

«Στην εκπομπή της Κυριακής 19 Ιούνη εκθέσατε τα θύματα μιας υποκριτικής κοινωνίας άνισης, ατομικίστικης και αδυσώπητης», σημειώνει ο σύλλογος και μεταξύ άλλων προσθέτει:

«Τη στιγμή που αποδυναμώνεται η δημόσια απεξάρτηση και τα στεγνά προγράμματα, με την ενδυνάμωση των προγραμμάτων υποκατάστασης που είναι καταδικασμένα στη συνείδηση του κόσμου, αυξήθηκαν ήδη και τα ιδιωτικά προγράμματα και οι κλινικές αποτοξίνωσης κερδοφόρες επιχειρήσεις για απελπισμένους γονείς.

Με λίγα λόγια έγινε μια εκπομπή "παραγγελιά" με εσάς Πρωταγωνιστή και τις εντολές της οργανωμένης πολιτείας που βιάζεται να υλοποιήσει την αποποινικοποίηση της χρήσης και την υποκατάσταση, δηλαδή την ισόβια νάρκωση εφόσον τα υποκατάστατα δε θεραπεύουν.

Τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού είναι με τη θηλιά στο λαιμό από τα οικονομικά αδιέξοδα που κατάφεραν να τους περάσουν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, η εκπομπή έδωσε τη χαριστική βολή. Μπουνιά στο στομάχι χιλιάδων οικογενειών που αγωνίζονται και αγωνιούν για το αύριο αυτών των παιδιών. Απαξιώσαμε τα αποτελέσματα της δουλειάς των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης, δίνοντας προτεραιότητα σε θέσεις που εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα.

Προτείνουμε λοιπόν η λεζάντα της εκπομπής σας να ήταν "υπνωτισμός και κέρδη". Υπάρχουν πολλοί νέοι που τελείωσαν "στεγνά" προγράμματα και προσπαθούν σήμερα να σταθούν στα πόδια τους αξιοπρεπώς ψάχνοντας δουλειά που δυστυχώς έγινε είδος πολυτελείας. Τελικά, η πολιτεία δε θέλει τέτοιους πολίτες. Μάλλον, τους προτιμά αμέτοχους στη ζωή και χωρίς δικαιώματα. Στο περιθώριο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων "18 ΑΝΩ" καταδικάζει και καταγγέλλει όσους εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, απαιτεί περισσότερα "στεγνά" προγράμματα απεξάρτησης τύπου "18 ΑΝΩ" - ΚΕΘΕΑ απαιτεί πρωτογενή πρόληψη, παλεύει για μια άλλη κοινωνία ώστε να πάψουν τέτοιες πολιτικές που "παράγουν" ευάλωτους νέους, έτοιμους προς "βρώσιν" αετονύχηδων κερδοσκόπων.

Με αγανάκτηση για όλα όσα είδαμε και ακούσαμε, εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας και λυπούμαστε πολύ που δε γνωρίζετε πως η ελπίδα της κοινωνίας μας δεν είναι η νόμιμη μαστούρα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ