ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Συνεχίζουμε πιο δυνατά και οργανωμένα

Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει όσους συμμετείχαν στην 48ωρη κινητοποίηση και καλεί σε νέους αγώνες

Κάλεσμα στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), που χαιρετίζει τους χιλιάδες που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους Τρίτη και Τετάρτη. Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει:

«Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομάγαζα που σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και πήραν μέρος δυναμικά με τις ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ στα συλλαλητήρια και την 48ωρη απεργία.

Το γεγονός ότι οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ μία μόλις μέρα πριν την 48ωρη απεργία πήραν απόφαση "στηρίζοντας" υποκριτικά την απεργία χωρίς να εξαγγείλουν έστω και "για τα μάτια του κόσμου" κλείσιμο των μαγαζιών και βιοτεχνών, αποδεικνύει το πόσο υπονομευτικά και υποκριτικά λειτουργούν.

Καταγγέλλουμε τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, που, για άλλη μια φορά, ΜΑΤ, μπράβοι και οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων, σε διατεταγμένη υπηρεσία στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή.

Το αίσχος που ονομάστηκε "ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ" ψηφίστηκε χθες από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Οι "διεθνείς τοκογλύφοι των λαών" που επισήμως ονομάζονται ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Ενωση - Γερμανία - Γαλλία ή όπως αλλιώς, «μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι»(;)...

Θα τα πάρουν τα λεφτά τους...

Είναι, όμως, τα πράγματα έτσι;

Εχουν τη σιγουριά του κερδισμένου;

Παρά το όργιο εκβιασμών από την κυβέρνηση, τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και παράγοντες της ΕΕ σε βάρος του λαού, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι και να δεχθεί τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή και μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, ανταποκρινόμενων στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, αποδεικνύουν το αντίθετο.

Το όργιο τυφλής βίας και καταστολής, οι δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, φοιτητών, γυναικών, που δυο συνεχόμενες μέρες βγήκαν στους δρόμους αμφισβητώντας το σύστημά τους, την ευρω-ενωσιακή πολιτική που εφαρμόζουν, ξεσκεπάζοντας τους "πρόθυμους" και αυτούς που τάχατες προβάλλουν "άλλα μείγματα πολιτικής" δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Δείχνουν ότι η λαϊκή οικογένεια αντιστέκεται, αμφισβητεί, παλεύει για το δίκιο της.

Ο πόλεμος δεν τελείωσε. Συνεχίζεται.

Ερχεται η ψήφιση και του "Εφαρμοστικού νόμου", που θα σημάνει νέα χαράτσια και για τους αυτοαπασχολούμενους.

Τα μέτρα τους δε θα φέρουν ανάκαμψη.

Τα μέτρα τους έχουν στόχο:

  • Να καταστραφούν οριστικά και χωρίς επιστροφή χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι.
  • Να εκποιηθεί όλη η δημόσια περιουσία που δημιούργησε ο λαός μας με ιδρώτα, αίμα και θυσίες και του ανήκει.
  • Να υπάρξουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
  • Να γίνουν τα μεροκάματα "Κινέζικα".

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα και τον κάθε συνάδελφο αυτοαπασχολούμενο:

  • Να τους καταδικάσει.
  • Να μην αποδεχτεί και νομιμοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα στη συνείδησή του κάθε πολίτης.
  • Να βγει στους δρόμους του αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αμφισβητώντας την κυριαρχία των ξένων και ντόπιων μονοπωλίων και τους πολιτικούς τους εκφραστές.

Συνεχίζουμε. Πιο δυνατά, πιο οργανωμένα, σε κάθε σωματείο, σε κάθε πόλη.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα με βάση το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ.

Παλεύουμε με μεγαλύτερο πείσμα για την ανατροπή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής.

Για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε ότι η ΠΑΣΕΒΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει, να δώσει προοπτική».

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Απαγόρευση πλειστηριασμών έως το τέλος του έτους

Παρατείνεται για έξι μήνες η απαγόρευση πλειστηριασμών που έληγαν στις 30 του Ιούνη. Η απαγόρευση ισχύει από την 1 του Ιούλη έως και τις 31 του Δεκέμβρη του 2011.

Η σχετική διάταξη αφορά πλειστηριασμούς «οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών. Η διάταξη προστατεύει όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα (καταναλωτές, επιχειρήσεις κ.ά.)», σύμφωνα με τη ΓΓ Καταναλωτή.

Επίσης, παρατείνεται για το ίδιο διάστημα η απαγόρευση πλειστηριασμού της κύριας ή μοναδικής κατοικίας, ακόμη και όταν η απαίτηση υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, για κατοικίες η αξία των οποίων δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50%.

ΕΣΕΕ
Επαναδιαπραγμάτευση του «Μεσοπρόθεσμου»

Ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης του «Μεσοπρόθεσμου» θέτει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης με δήλωσή του. Σ' αυτήν παραθέτει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο τις καταστροφικές συνέπειες του πλαισίου, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι η ΕΣΕΕ «θα παλεύει κάθε μέρα για την ανάκληση των εξοντωτικών μέτρων», παρά τη στάση αδράνειας και ουσιαστικής στήριξης που επέδειξε στην κυβερνητική πολιτική, ακόμη και το προηγούμενο διήμερο.

Ωστόσο, η ουσία της παρέμβασης της ΕΣΕΕ έχει να κάνει με την «αντιπρόταση»: «Εάν πράγματι οι εταίροι μας είχαν ειλικρινείς προθέσεις και διάθεση να μας σώσουν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους, θα περιμέναμε ένα Μεσοπρόθεσμο που θα περιλάμβανε τη χρηματοδότηση επενδύσεων και αναπτυξιακών έργων στην Ελλάδα από ευρωπαϊκές εταιρείες με την κάλυψη των ευρωπαϊκών ταμείων και την εποπτεία της Τρόικας. Το ελληνικό εμπόριο και η αγορά στο σύνολό της θα ήθελε η χορήγηση των νέων δανείων να συνοδεύεται με ξεπάγωμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, χωρίς την ίδια συμμετοχή και την έκδοση ευρωομολόγου αυστηρά και μόνο για βιώσιμες και παραγωγικές επενδύσεις».

Ετσι, δηλώνοντας ότι το «Μεσοπρόθεσμο» βρίσκεται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας», προφανώς κρίνει ότι αυτές οι ανάγκες σχετίζονται με την αποκατάσταση της χρηματοδοτικής ροής προς όσους έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του ΕΣΠΑ και συμμετοχής σε αναπτυξιακά έργα...

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Επιστολή «αντίδρασης» στα νέα μέτρα

Την «έντονη αντίδρασή» του για τα νέα φορολογικά μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου» εκφράζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ). Κάνει λόγο για μέτρα που «θα βυθίσουν στην ύφεση την ελληνική οικονομία». Παρ' όλα αυτά, κι ενώ χτες ψηφίστηκε ο «εφαρμοστικός» νόμος, δηλώνει ότι... αναμένει τις ενέργειες του υπουργείου και ότι θα τις «εκτιμήσει με τη δέουσα προσοχή»!

Στις επισημάνσεις του προς τον υπουργό, το ΒΕΑ ζητά μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, τη μη επιβάρυνση της μικρής βιοτεχνίας, ιδιαίτερο συντελεστή ΦΠΑ μικρότερο κατά 1 με 2 μονάδες για προϊόντα που παράγονται από μικρές επιχειρήσεις, μη φορολόγηση επαναπατριζόμενων κεφαλαίων που επενδύονται, άμεση ενεργοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Επίσης, «μεσοπρόθεσμα», αναμένει ενιαίο και απλό Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, κατάργηση και ενσωμάτωση των βασικών διατάξεων του ΚΒΣ στον κωδικοποιημένο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, «ουσιαστική» αντιμετώπιση των φορολογικών στοιχείων στους ελέγχους, συγκράτηση της έμμεσης φορολογίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ