Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Επιστολή «αντίδρασης» στα νέα μέτρα

Την «έντονη αντίδρασή» του για τα νέα φορολογικά μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου» εκφράζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ). Κάνει λόγο για μέτρα που «θα βυθίσουν στην ύφεση την ελληνική οικονομία». Παρ' όλα αυτά, κι ενώ χτες ψηφίστηκε ο «εφαρμοστικός» νόμος, δηλώνει ότι... αναμένει τις ενέργειες του υπουργείου και ότι θα τις «εκτιμήσει με τη δέουσα προσοχή»!

Στις επισημάνσεις του προς τον υπουργό, το ΒΕΑ ζητά μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, τη μη επιβάρυνση της μικρής βιοτεχνίας, ιδιαίτερο συντελεστή ΦΠΑ μικρότερο κατά 1 με 2 μονάδες για προϊόντα που παράγονται από μικρές επιχειρήσεις, μη φορολόγηση επαναπατριζόμενων κεφαλαίων που επενδύονται, άμεση ενεργοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Επίσης, «μεσοπρόθεσμα», αναμένει ενιαίο και απλό Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, κατάργηση και ενσωμάτωση των βασικών διατάξεων του ΚΒΣ στον κωδικοποιημένο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, «ουσιαστική» αντιμετώπιση των φορολογικών στοιχείων στους ελέγχους, συγκράτηση της έμμεσης φορολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ