ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Ιούλη 2011
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Νέοι κρίκοι στην αλυσίδα

Νέοι κρίκοι, στην υπόθεση των φερομένων ως στημένων αγώνων και των προσώπων που εμπλέκονται, προστίθενται συνεχώς και μεγαλώνουν την... αλυσίδα. Αυτό που παραμένει «παλιό» (διαχρονικό) είναι ο συνειδητός στρουθοκαμηλισμός των αρμοδίων. Εξακολουθούν να υποδύονται τους «κουτούς» και προπαγανδίζουν, μετ' επιτάσεως, το ιδεολόγημα της εξαίρεσης και του παραστρατημένου. Για να κρύψουν το σύμφυτο των φαινομένων με το σύστημα. Ωστε να προχωρήσουν σε εξωραϊσμό και να αποτρέψουν την αμφισβήτηση - ανατροπή του.

Είναι χαρακτηριστικό το θέμα με τους 968 που περιλαμβάνονται στο σχετικό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας. Κατ' αρχήν πρόκειται για θέμα που δημοσιοποιήθηκε πριν περίπου 2 χρόνια. Μέχρι πρόσφατα όμως κανείς δεν ασχολιόταν... Δεύτερον οι προβολείς πέφτουν σ' αυτούς που σχετίζονται με το στοίχημα. Οι οποίοι είναι - σύμφωνα με πηγές - λιγότεροι από 100. Οι υπόλοιποι έχουν βγάλει σημαντικά ποσά στο εξωτερικό (χωρίς να τηρήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες) για άλλους λόγους. Μένουν όμως στη «σκιά». Και τελικά δεν αποκλείεται αυτή η θολούρα και η καθυστέρηση να λειτουργήσουν σα σωσίβιο.

Κατά τ' άλλα χθες δημοσιοποιήθηκαν νέα στοιχεία από τις αρχές (διαβιβαστικό σημείωμα της αστυνομίας προς την Εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου) όπου περιγράφονται διάφορες «ομορφιές» αρκετών σε Football League και Football League 2. Συζητήσεις - σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα του Tμήματος Δίωξης Eκβιαστών - για επηρεασμό/εξαγορά διαιτητών, παιχτών, παραγόντων, ομάδων. Ακόμα και για δημιουργία επεισοδίων κατά αντιπάλων ή ξυλοδαρμό σε μη συμμορφούμενους. Με σκοπό όχι μόνο τα κέρδη από το στοίχημα αλλά και τον καθορισμό αυτών που θα παραμείνουν/υποβιβαστούν.

Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες (δεν αποκλείονται σύντομα συλλήψεις) και στην Βόρεια Ελλάδα για στελέχη του αθλητισμού που φέρονται να είχαν ανάλογη δράση. Ακόμα φουντώνουν οι πληροφορίες πως οι αθλητικοί Εισαγγελείς ετοιμάζουν άμεσα νέες πειθαρχικές διώξεις. Κάποιοι μάλιστα δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο αυτές να δημοσιοποιηθούν και σήμερα.

  • Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΟ κατέθεσε χθες η ΠΑΕ Ιωνικός, με αφορμή την απόφαση για υποβιβασμό της ομάδας στη Football League 2. Η νικαιώτικη ΠΑΕ υποστηρίζει ότι τα ασφαλιστικά μέτρα έγιναν «για δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη».
  • Την ανάκληση των δελτίων των παικτών της Βέροιας και της Παναχαϊκής που αποκτήθηκαν την περίοδο του Ιανουαρίου, αποφάσισε η Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών της ΕΠΟ.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Τη δεύτερη νίκη ψάχνουν οι γυναίκες

Με στόχο τη δεύτερη νίκη στον όμιλο που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο, η Εθνική γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας (08.00) τη Βραζιλία για τη 2η αγωνιστική του ομίλου της στα πλαίσια του φετινού παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σανγκάη. Η Ελλάδα την πρώτη αγωνιστική άνοιξε νικηφόρα την αυλαία αφού επιβλήθηκε της Ισπανίας με 10-9 έχοντας όπλο της την καλή άμυνα αλλά και την ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση των παικτριών της σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού (καθοριστικά τα δυο γκολ της Ρουμπέση στα τελευταία λεπτά). Οσον αφορά τη σημερινή αντίπαλο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, αν και θεωρεί τη Βραζιλία αντίπαλο στα μέτρα της εθνικής γυναικών, επισημαίνει ότι χρειάζεται οι παίκτριες της ελληνικής ομάδας να δείξουν σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση. «Η Βραζιλία είναι μια ομάδα στα μέτρα μας, αλλά θα πρέπει να νικήσουμε και με διαφορά. Το παιχνίδι κλειδί για μας είναι με τη Ρωσία, εκεί θα πρέπει να δούμε τις διασταυρώσεις» δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός. Στο άλλο παιχνίδι η Ρωσία που έκανε περίπατο την πρώτη αγωνιστική επικρατώντας της Βραζιλίας με 15-4 θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Συγχρονισμένη κολύμβηση: 7η η Σολωμού

Την ίδια θέση, την 7η που κατέλαβε στον προκριματικό διατήρησε και στον τελικό του Σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης, η Δέσποινα Σολωμού στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης. Η Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίστηκε 5η στον τελικό του Σόλο και διατήρησε την ίδια θέση που είχε και στον προκριματικό, δείχνοντας πόσο «σταθερά» παραμένουν τα πράγματα στο άθλημα. Αντίθετα, στο ντούετο η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέλαβαν την 11η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος. Το ελληνικό δίδυμο που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με την 10η καλύτερη βαθμολογία, έκανε αρκετά λάθη και βαθμολογήθηκε με 87.200.

Ανοιχτή θάλασσα: Με διπλό στόχο

Με διπλό στόχο τη διάκριση αλλά και την εξασφάλιση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 χωρίς να χρειαστεί να περάσουν τη διαδικασία του προολυμπιακού τουρνουά (θα δοθούν 10 εισιτήρια μέσω των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος) ρίχνονται σήμερα στους αγώνες της ανοιχτής θάλασσας τέσσερις αθλητές της ελληνικής αποστολής, οι: Μαριάννα Λυμπερτά, Κέλυ Αραούζου, Σπύρος Γιαννιώτης και Αντώνης Φωκαΐδης.

ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ
«Αργυρή» η Στεφανίδη

Οι επιτυχίες για την ελληνική αποστολή συνεχίστηκαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που διεξήχθη στην Οστράβα. Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ με 4,45μ. Η 21χρονη πρωταθλήτρια πάλεψε στα ίσα απέναντι στην εντυπωσιακή Βρετανίδα Χόλι Μπλίσντεϊλ, που όμως έμοιαζε ανίκητη, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια, τόσο τα 4,50, όσο και τα 4,55μ.

Στον τελικό της δισκοβολίας, ο Γιώργος Τρέμος δεν κατάφερε να ρίξει βολή μεγαλύτερη από 55,08μ, που τον κατέταξε στη 10η θέση και δεν του επέτρεψε να επιχειρήσει άλλες τρεις προσπάθειες.

Η ελληνική ομάδα των 4Χ100μ, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Κουτσουκλάκη, Μιχάλη Δαρδανελιώτη, Στράτο Φραγκούλη και Λυκούργο Τσάκωνα, έμεινε μόλις 5η στην 1η προκριματική σειρά με χρόνο 40.37. Ωστόσο, πήρε την πρόκριση για τον τελικό ως 8η, χάρη στο χρόνο της, αφού από τη 2η προκριματική σειρά η 4η Σουηδία έκανε 40.45. Στον τελικό όμως, στην τρίτη αλλαγή μεταξύ Φραγκούλη και Τσάκωνα, οι Ελληνες έχασαν τη σκυτάλη, με συνέπεια να μην τερματίσουν στον αγώνα.


Ο ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ απουσιάζει σε άδεια

ΑΕΚ
Ντελίριο για Γκούντγιονσεν

Σήμερα ολοκληρώνεται και τυπικά η μετεγγραφή του Εϊντούρ Γκούντγιονσεν στην ΑΕΚ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός έφτασε χτες το απόγευμα στην Ελλάδα (έτυχε θερμής υποδοχής από «κιτρινόμαυρους» οπαδούς). Σήμερα το πρωί θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει το - διετούς διάρκειας - συμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους. Αργά το απόγευμα ή αύριο θα αναχωρήσει για το Τόπλιτσε της Σλοβενίας, όπου θα ενσωματωθεί στην αποστολή της ΑΕΚ, που ήδη προετοιμάζεται εκεί.

Αναβολή για Κεντέρη - Θάνου

Για την Πέμπτη (21/7) μεταφέρθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης Κεντέρη - Θάνου - Τζέκου στο Εφετείο. Αιτία η διακοπή λόγω ωραρίου. Να θυμίσουμε ότι (πλην των τριών) κατηγορούμενοι είναι επτά γιατροί του ΚΑΤ και δύο πολίτες που είχαν δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος. Πρωτόδικα (τον περασμένο Μάη), όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο, καθώς η ετυμηγορία των δικαστών ήταν πως το περιβόητο τροχαίο ατύχημα ήταν «σκηνοθετημένο».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Κέρδισαν οι νέοι

Την πρώτη της νίκη - στο 2ο όμιλο του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που γίνεται στη Θεσσαλονίκη - πανηγύρισε χτες η εθνική ομάδα νέων. Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής επικράτησε της (θεωρητικά ασθενέστερης ομάδας του ομίλου) Βενεζουέλας με 29-21. Ετσι οι «γαλανόλευκοι» διατηρούν στο ακέραιο βλέψεις πρόκρισης στους «16», παρά το γεγονός ότι στην πρεμιέρα του τουρνουά είχαν ηττηθεί από την Αλγερία με 28-25. Σήμερα (20.30) αντιμετωπίζουν την Αργεντινή, η οποία χτες έχασε με 34-29 από το Κατάρ. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Δανία νίκησε 23-32 την Αλγερία. Η βαθμολογία: Δανία 4, Αργεντινή, Αλγερία, Κατάρ, Ελλάδα 2, Βενεζουέλα 0.

ΠΑΟ
Συμφώνησε με Τοτσέ

Παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Ισπανός Τοτσέ, που συμφώνησε σε όλα με τους «πράσινους» και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Ο 28χρονος επιθετικός της Καρνταχένα ήρθε ινκόγκνιτο τα ξημερώματα της Δευτέρας και, μετά από μερικές ώρες στα γραφεία της ΠΑΕ, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και το «τριφύλλι». Αυτή είναι η δεύτερη μεταγραφή των πρασίνων μετά από αυτή του Βιτόλο και σίγουρα η συμφωνία προσφέρει λύση στον Ζεσουάλδο Φερέιρα όσον αφορά την επιθετική γραμμή της ομάδας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ»
Βατερλό για τα φαβορί

Τον τίτλο ως διοργάνωση των εκπλήξεων επιβεβαίωσε η διεξαγωγή των προημιτελικών στο φετινό «Κοπα Αμέρικα» που επιφύλαξε εκπλήξεις, αφού τα δυο μεγάλα φαβορί, η οικοδέσποινα Αργεντινή και η Βραζιλία είπαν πρόωρο αντίο. Οι οικοδεσπότες έπεσαν θύματα της Ουρουγουάης που τους απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι με συνολικό σκορ 5-4. Μοιραίος για τους διοργανωτές ήταν ο Κάρλος Τέβες ο οποίος αστόχησε στο πέναλτι. Πριν από αυτό, οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση.

Η κατάρα των πέναλτι χτύπησε για μια ακόμα φορά τη Βραζιλία που είδε την Παραγουάη να της παίρνει την πρόκριση ευστοχώντας σε μόλις δυο πέναλτι σε αντίθεση με τους «Καριόκας» που δεν τα κατάφεραν σε κανένα. Μέχρι τότε οι δυο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, με τους Βραζιλιάνους όμως να χάνουν περισσότερες ευκαιρίες.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Βενεζουέλα καθώς νίκησε με 2-1 τη Χιλή. Σπουδαία επιτυχία για το Περού, του γνωστού από τη θητεία στην Ελλάδα Σέρχιο Μαρκαριάν, που έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 2-0 της Κολομβίας.

Ετσι πλέον στα ημιτελικά θα παίξουν: Περού-Ουρουγουάη (Σήμερα 03.45 π.μ. ωρα Ελλάδας) Βενεζουέλα-Περού (Τετάρτη 03.45 π.μ.).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ