ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Απάντηση σε κατάπτυστη ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εργατικών αγώνων (φωτ. από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση)
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εργατικών αγώνων (φωτ. από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση)
Ανακοίνωση εξέδωσαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, απαντώντας σε κατάπτυστη ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ, η οποία με ψέματα και συκοφαντίες επιτίθεται στο ΠΑΜΕ.

Οι της ΠΑΣΚΕ έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΠΑΜΕ για ...απεργοσπασία, ενώ σε άλλο σημείο απειλούν με διαγραφές συνδικαλιστών και ολόκληρων σωματείων. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ «τελευταίο κρούσμα (σ.σ. αναφέρεται στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) είναι η εμφάνιση νέας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στο χώρο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον τίτλο: "Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ" που προσπαθεί σε κάθε νομό της χώρας να δημιουργήσει διασπαστική συνδικαλιστική έκφραση».

Παρακάτω, ο «Ρ» παραθέτει εκτενή αποσπάσματα από την ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ με σχετικές αναφορές από την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ και την απάντηση σε αυτές που δίνεται μέσα από την ανακοίνωση.

- «Η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ μάς κατηγορεί ότι οι θέσεις του ΠΑΜΕ είναι επικίνδυνες για τους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ όντως έχει θέσεις που είναι επικίνδυνες, όχι όμως για τους εργαζόμενους, αλλά για την πλουτοκρατία και τα μονοπώλια. Ας μας υποδείξουν οι κύριοι αυτοί ποια θέση του ΠΑΜΕ συγκρούεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Εστω και μία!

Επικίνδυνες θέσεις που τσακίζουν τους εργαζόμενους όντως υπάρχουν, μόνο που αυτές βρίσκονται στις θέσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Επικίνδυνη για τους εργαζόμενους είναι η θέση της ΠΑΣΚΕ, όταν στηρίζει την αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο από 37,5 ώρες σε 40 την εβδομάδα. Οταν αρνείται στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ να ψηφίσει αποφάσεις και μέτρα που στην πράξη να παρεμποδίζουν και να δυσκολεύουν την αύξηση του ωραρίου εργασίας».

- «Η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι παραπέμπει την πάλη για τα προβλήματα των εργαζομένων στο απώτερο μέλλον του ...σοσιαλισμού.

Δυστυχώς γι' αυτούς, οι εργαζόμενοι έχουν πείρα. Ξέρουν πολύ καλά ότι το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά, οργανώνει την πάλη. Διεκδικεί και απαιτεί λύσεις για όλα τα προβλήματα.

Αυτό που ενοχλεί την ΠΑΣΚΕ είναι η καθημερινή πάλη ενάντια σε αυτήν την πολιτική και τους φορείς της, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και τις δημοτικές αρχές που έχουν εκλεγεί με τη στήριξή τους και υλοποιούν από κοινού τις αντιλαϊκές επιλογές. Την ενοχλεί η σύνδεση αυτής της καθημερινής πάλης με την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες, όχι τα κέρδη των μονοπωλίων».

- «Η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ κατηγορεί το ΠΑΜΕ και τα κλαδικά Συνδικάτα εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως φορείς διάσπασης στο εργατικό κίνημα».

«Ας μη γελιόμαστε. Δεν τους ενοχλεί το κλαδικό Συνδικάτο των εργαζόμενων ΟΤΑ ως δομή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δε θα έλεγαν κουβέντα αν στήριζε την κυβέρνηση και την πολιτική της. Τους ενοχλεί η γραμμή, ο προσανατολισμός στην πάλη που έχουν αυτά τα Συνδικάτα. Τους ενοχλεί η γραμμή της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την κυβέρνηση, την ΕΕ, γενικά η γραμμή της αντικαπιταλιστικής πάλης αυτών των συνδικάτων».

- «Η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ απειλεί ότι θα διώξει από τα προεδρεία των Συνδικάτων τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απειλεί ακόμη και με διαγραφές συνδικαλιστών κι ολόκληρων Σωματείων».

«Εχουμε να τους πούμε το εξής: ας μελετήσουν καλύτερα την ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα κι εκεί θα δουν ότι κανένα "μακρύ χέρι" των κυβερνήσεων και των εργοδοτών που πέρασαν από αυτόν τον τόπο δεν κατάφερε να φρενάρει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και πολύ περισσότερο να του αλλάξει την ταξική του κατεύθυνση. Οσες φορές το επιδίωξαν τους γύρισε μπούμερανγκ».

Εμπιστευτείτε το ΠΑΜΕ

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

  • «Για όλα όσα ζεις σήμερα σε προειδοποίησε έγκαιρα. Δικαιώθηκε! Σε προειδοποίησε για την καπιταλιστική κρίση, για τη θύελλα που έρχεται. Σου είπε καθαρά ότι έχουμε πόλεμο!
  • Οταν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου πανηγύριζαν στο Ζάππειο με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, στο ευρώ, το ΠΑΜΕ έγκαιρα σε προειδοποιούσε για τα δεινά που θα φέρει στο λαό.
  • Θυμήσου τι λέγαμε ήδη από το 1992 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ημασταν το μοναδικό "όχι" και όλοι οι άλλοι εναντίον μας. Δεν κρατούσαν ούτε μισή επιφύλαξη για τις συνέπειες από την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση.
  • Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής του μπήκε μπροστά, οργάνωσε την πάλη. Συγκρούεται καθημερινά με την πλουτοκρατία και τα κόμματά της.
  • Εχει πείρα από την οργάνωση της ταξικής πάλης. Ξέρει να καθοδηγεί το κίνημα αποτελεσματικά, να το προφυλάσσει από παγίδες.
  • Είναι εγγυημένη, δοκιμασμένη δύναμη, ψημένη στο καμίνι της ταξικής πάλης, δίνει προοπτική στον αγώνα σου».
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
Εντείνουν την επιχείρηση χτυπήματος του ΠΑΜΕ

Εντείνουν την επιχείρηση χτυπήματος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, μεθοδεύοντας τη σχεδιασμένη από καιρό, εκπαραθύρωση των ταξικών συνδικαλιστών από θέσεις ΔΣ ή άλλων οργάνων.

Στη Λάρισα, οι συμβιβασμένες παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ, αφού έθεσαν την περασμένη βδομάδα, την προκλητική απαίτησή τους για αποπομπή του στελέχους του ΠΑΜΕ, Γιώργου Παπαδούλη, από το αξίωμα του προέδρου στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων του νομού, χτες συγκάλεσαν «συνεδρίαση» της διοίκησης με παράτυπο τρόπο. Παραγκωνίζοντας τον πρόεδρο του Συλλόγου, που ήταν παρών, η συνεδρίαση έγινε με πρόσκληση του αντιπροέδρου, όταν οι ίδιοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με βάση το καταστατικό.

Την ενέργειά τους αυτή κατήγγειλαν ως παράτυπη και πραξικοπηματική σε χτεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ - ΟΤΑ, που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ.

Οπως τόνισε ο Γ. Παπαδούλης «σε μια περίοδο που τσακίζονται δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων από κυβέρνηση - ΕΕ και κεφάλαιο, οι βαστάζοι της κυβερνητικής πολιτικής ανοίγουν μέτωπο με το ΠΑΜΕ με στόχο:

-- Να υπηρετήσουν την πολιτική της κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, που συνειδητά επέλεξαν και στηρίζουν. Με τις ενέργειές τους, προσπαθούν να ανατρέψουν τις αποφάσεις των ΓΣ του Συλλόγου, οδηγώντας τους εργαζόμενους στη γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

-- Να χτυπήσουν τη σοβαρή προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων και του ΠΑΜΕ να οικοδομήσουν ένα ενιαίο κλαδικό σωματείο σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου μέλη του θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Ενα συνδικάτο που θα έρθει κόντρα με τον "Καλλικράτη" που εφαρμόζεται. Θα αντιπαλεύει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική με στόχο την ανατροπή της, που οι δυνάμεις αυτές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποδέχονται και στηρίζουν».

Εργαζόμενος έχασε τρία δάχτυλα

Ενα ακόμη εργατικό «ατύχημα» είχαμε, αυτή τη φορά στην εκτυπωτική εταιρεία ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, όπου εργαζόμενος «έχασε» τρία δάχτυλα του χεριού του και μόνο κατά τύχη γλίτωσε από τα χειρότερα. Με ανακοίνωσή της Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων υπογραμμίζει πως πρόκειται για το δεύτερο «ατύχημα» μέσα σε λίγους μήνες, «πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο, αν πάρουμε υπόψη μας ότι γίνεται στην ίδια μηχανή, αναδεικνύοντας την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας με ευθύνη της εργοδοσίας και του τεχνικού ασφαλείας».

Και απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, η Πανελλαδική Ενωση, επισημαίνει πως «χρειάζεται επαγρύπνηση απ' όλους μας όσον αφορά τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, όσο και για τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Μαζί με το Σωματείο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην εργοδοσία ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιαστούμε στο όνομα της αύξησης της παραγωγικότητας. Αυτό που μετρά πάνω απ' όλα είναι η σωματική και ψυχική υγεία των εργατών και η ασφάλειά τους».


Εκδήλωση διοργανώνει η «Αγωνιστική Ενότητα ΑΓΝΟ» την Πέμπτη 28 Ιούλη στις 8 μ.μ., στα Λουτρά Λαγκαδά. Στην εκδήλωση θα μιλήσει στέλεχος του ΠΑΜΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Τρίωρη στάση εργασίας

Σε στάση εργασίας από τις 7 μέχρι τις 11 το πρωί προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας, που οι μεγαλοξενοδόχοι οφείλουν δεδουλευμένα από τον Ιούνη μέχρι και σήμερα.

Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «SPRIDER STORES» η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη νέα επίθεση της εργοδοσίας, η οποία αποφάσισε μειώσεις μισθών. Συγκεκριμένα, η μείωση μισθών φτάνει το 17% για το προσωπικό στα καταστήματα και το 20% για το διοικητικό προσωπικό.

Η Γραμματεία καταγγέλλει ότι ο τζίρος των καταστημάτων «sprider stores» στην Ελλάδα για το 2010 ήταν 144 εκατομμύρια ευρώ από 163 εκατομμύρια ευρώ το 2009. Το σύνολο των εσόδων του Ομίλου προέρχεται από τη δουλειά και τον ιδρώτα Ελλήνων, Ρουμάνων και Βούλγαρων εργαζομένων. Επιπλέον, παρά την κρίση, ο όμιλος έχει ανοίξει καινούργια καταστήματα, έξι στην Ελλάδα, τρία στη Βουλγαρία, τρία στη Ρουμανία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ