ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 1η έκδοση
Σελ. /24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Ούτε έχουμε ούτε θέλουμε να πληρώσουμε»!

Πρόγραμμα δράσης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών προς τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργίες, αλλά και κινητοποιήσεις για τη σίτιση, τη στέγαση, τις μετακινήσεις, που συνδέονται άμεσα και με την προσπάθεια παρεμπόδισης - μη εφαρμογής του νόμου - πλαισίου, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Στο πρόγραμμα δράσης που προτείνει η Εκτελεστική Γραμματεία, καλεί τις Επιτροπές Αγώνα και τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους να παλέψουν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και σε κάθε μέτρο που πλήττει τους φοιτητές και σπουδαστές και συνολικά ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών τονίζει: «Ούτε έχουμε ούτε θέλουμε να πληρώσουμε για την πλουτοκρατία και τις σπουδές μας. Οργανωμένη ανυπακοή, συμμαχία για την ανατροπή».

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Κανείς να μην παρατήσει τις σπουδές του επειδή δουλεύει, να μη δεχτεί να πληρώνει για τα βιβλία του, για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό. Κανείς να μην ξεσπιτωθεί, να μη μείνει χωρίς ρεύμα, νερό, να μην έχει πού να φάει. Κανείς να μην πληρώσει για τα πάσο. Καμία εστία να μην κλείσει, να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες, να μην ανεχτούμε συνάδελφος εστιακός να πληρώσει νοίκι. Να εμποδιστεί η παρέμβαση των επιχειρήσεων στις σχολές. Καμία επώνυμη έδρα από "χορηγούς". Να εμποδιστούν η διάλυση των επιστημονικών αντικειμένων, οι τρίχρονες σπουδές, τα πτυχία - σούπα.

Οι φοιτητές μαζί με το ΠΑΜΕ και όλο το λαό για να τους ανατρέψουμε. Κοινός αγώνας με το ταξικό εργατικό κίνημα, με την πάλη των μικρών μαγαζάτορων για να μην αφανιστούν. Με τους μαθητές που παλεύουν από την πρώτη μέρα για βιβλία, καθηγητές, σχολείο να μορφώνει. Με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δεν είναι μπλεγμένοι με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Προχωράμε σε:

  • Εξορμήσεις - ενημερώσεις σε όλα τα σχολεία.
  • Για τη δωρεάν σίτιση: Καταλήψεις σε εστιατόρια, λέσχες σίτισης.
  • Για τη δωρεάν διανομή των πάσο: Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των ιδρυμάτων και το Σάββατο 8 Οκτώβρη όλοι στις κινητοποιήσεις στα καταστήματα της "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ" για τα πάσο.

Κλιμακώνουμε τη σύγκρουση και τον αγώνα:

  • Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. Ομόνοια (προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα 9.30 π.μ. στα Χαυτεία): Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, κόντρα στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στις νέες περικοπές στις συντάξεις.
  • Παρασκευή 7 Οκτώβρη: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 11.00.
  • Τέταρτη 19 Οκτώβρη: Κλιμάκωση του αγώνα με την 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού την Κυριακή

Από την κινητοποίηση των μαθητών στην Αθήνα, στις 20 Σεπτέμβρη

Phasma

Από την κινητοποίηση των μαθητών στην Αθήνα, στις 20 Σεπτέμβρη
Τους χιλιάδες μαθητές που από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε όλη την Ελλάδα παλεύουν «για να μην πληρώσουμε δεκάρα τσακιστή για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας, για να καλυφθούν τώρα όλες οι ανάγκες των σχολείων από το κράτος, για να μην συγχωνευτεί, να μην καταργηθεί κανένα σχολείο, να έρθουν όλα τα βιβλία τώρα» χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) και καλεί όλα τα Συντονιστικά σε κάθε πόλη και δήμο, όλους τους μαθητές και τα σχολεία να συμμετέχουν στη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων στην Γκράβα (Αθήνα), την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι.

Ηδη αποφάσεις για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό έχουν πάρει τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Πάτρας, Τούμπας, Αγρινίου, Ευόσμου και το ΕΠΑΛ Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας του Συντονιστικού της Αθήνας έχει ως εξής:

«Με ευθύνη της κυβέρνησης κλείνουν τα σχολεία! Δε δίνουν λεφτά για την Παιδεία και δεν έχουμε ούτε βιβλία ακόμα, ενώ μπήκε ο Οκτώβρης. Η πολιτική τους και όσοι τη στηρίζουν έχουν γονατίσει τις οικογένειές μας. Μας ετοιμάζουν ένα μέλλον - κόλαση καθώς ή θα είμαστε άνεργοι ή θα δουλεύουμε ανασφάλιστοι για 500 ευρώ. Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της μαστούρας, γιατί μας θέλουν υποταγμένους, με σκυφτό το κεφάλι, να μην αντιδρούμε, να μη συζητάμε, να μη διεκδικούμε. Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματά μας έστειλε την εισαγγελία και την αστυνομία.

Οσο τσακίζουν τις οικογένειές μας, όσο στα σχολεία μας επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση, εμείς θα κινητοποιούμαστε για μόρφωση - δουλειά - ζωή!

Από την πρώτη μέρα κιόλας τους στείλαμε το μήνυμα: Οι μαθητές δε σκύβουμε το κεφάλι. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Σε δεκάδες πόλεις όλο και περισσότερα σχολεία μπαίνουν στον αγώνα. Χιλιάδες μαθητές συμμετείχαμε σε αγωνιστικές διεργασίες και κάναμε γενικές συνελεύσεις παρά τις απειλές και τα εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας. Οργανώσαμε τον αγώνα μας και προχωρήσαμε σε καταλήψεις, πορείες, κλεισίματα δρόμων, συγκροτήθηκαν δεκάδες τοπικά συντονιστικά. Απαιτήσαμε κανείς μαθητής να μην τιμωρηθεί επειδή συμμετείχε σε αγώνες.

Κάνουμε στην άκρη όλες τις προσπάθειες τρομοκράτησης, συκοφάντησης και διάσπασης των αγώνων μας.

Απαντάμε οργανωμένα και συντονισμένα ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας. Κανένας μαθητής δεν είναι μόνος του. Τώρα πρέπει να είμαστε μια γροθιά, σε όλη την Ελλάδα. Μια γροθιά με τους εργαζόμενους, με τους αγωνιστές καθηγητές και φοιτητές, με το λαό.

Εγινε φανερό πως όταν είμαστε ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ!».

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ
Καλούν σε «σπάσιμο» των καταλήψεων!
  • Κατάπτυστη ανακοίνωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ενάντια στις κινητοποιήσεις των μαθητών!
  • Ανακοίνωση - απάντηση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Λέσβου του ΠΑΜΕ

Σε κάλεσμα για «σπάσιμο» των καταλήψεων προχώρησε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ)! Καλεί τους γονείς «να αποτρέψουν την πρακτική της κατάληψης ή να συμβάλουν στη λήξη της στα σχολεία που τελούν υπό το καθεστώς αυτό»! Ζητά, ως άλλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, «ανοιχτά σχολεία και σε καμία περίπτωση (...) αυθαίρετη κατάληψη των σχολικών κτιρίων από ανήλικους μαθητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση της για την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, τονίζει: «"Χτύπησε" πάλι ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου. Αυτό το ΔΣ, που πριν ένα χρόνο ήταν το μοναδικό στην Ελλάδα που είχε πάρει θέση υπέρ της "αυτοαξιολόγησης". Σήμερα "ξαναχτυπά" με άλλη μια εξωφρενική απόφαση που αφορά τις μαθητικές καταλήψεις». Παραθέτει το απόσπασμα απ' την ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου και τους χαρακτηρίζει «"παπαγάλους" του υπουργείου Παιδείας» και «απολύτως πειθαρχικούς παιδονόμους». Επίσης, σημειώνει πως «δίνουν άλλοθι στις πράξεις τραμπουκισμού που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από "αγανακτισμένους" γονείς και "θυμωμένους" διευθυντές ή άλλους "καθηγητές" κι έχουν καταγγελθεί από πλήθος φορέων σ' όλη τη χώρα» κ.ά.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «αυτούς τους δήθεν "παιδαγωγούς" που είναι μακρύ χέρι του υπουργείου Παιδείας στην καταστολή των μαθητικών αγώνων. Δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πόσο μάλλον στην ηγεσία μιας ΕΛΜΕ. Παίζουν το ρόλο του "προστάτη" στο "νέο σχολείο της αγοράς", που καμιά σχέση δεν έχει με το σχολείο που έχουν ανάγκη ο λαός μας και οι μαθητές μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Λέσβου να ανατρέψουν αυτή την απόφαση του ΔΣ με έκτακτη Γενική Συνέλευση. Να καταδικάσουν την πλειοψηφική ηγεσία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ). Με την πρώτη ευκαιρία να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να γίνει η ΕΛΜΕ πραγματικό μετερίζι του αγώνα. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του νησιού (κι όλης της Ελλάδας), τα εργατικά σωματεία, το Εργατικό Κέντρο και άλλους μαζικούς φορείς εργαζομένων, να υπερασπίσουν το δίκαιο αγώνα των παιδιών τους».

Σε σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Λέσβου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις. Χαρακτηρίζει την απόφαση «μνημείο ωμής παρέμβασης ενάντια στο μαθητικό κίνημα». Καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ για να καταδικαστεί η κατάπτυστη απόφαση και τονίζει: «Οι σύλλογοι διδασκόντων στα σχολεία, με τη στάση τους, είναι στο πλευρό των μαθητών - σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Η μαζική συμμετοχή στις απεργίες 5/10 και 19/10 θα είναι μια πρώτη απάντηση στον κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Πανθεσσαλονίκεια συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα

Η σύσκεψη του ΜΑΣ έγινε προχτές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Πανθεσσαλονίκεια συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), πραγματοποιήθηκε προχτές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν 105 αντιπρόσωποι από τις δεκάδες επιτροπές αγώνα που λειτουργούν σε ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μεταφέρθηκε πείρα από τις περισσότερες επιτροπές αγώνα, τη δράση τους ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, τις κινητοποιήσεις για τη φοιτητική μέριμνα, αλλά και την αντιπαράθεση με τις άλλες δυνάμεις και βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση έκλεισε με κάλεσμα προς τους φοιτητές και σπουδαστές, να συμμετάσχουν ακόμα πιο μαζικά στις συλλογικές διαδικασίες, να μπουν στον αγώνα, στη διαπάλη από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανωθούν ενάντια στο κεφάλαιο, στις επιχειρήσεις και τα κόμματά τους. Να δυναμώσουν το μέτωπο που παλεύει για την ανατροπή, για ένα πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαθητικό φεστιβάλ έγινε στη Λάρισα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα. Πλήθος μαθητών συμμετείχε στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, που έγινε στην πλατεία Αριστείδη Λαμπρούλη, στο «Φρούριο». Το πρόγραμμα περιελάμβανε προβολή βίντεο με θέμα την καπιταλιστική κρίση και τον αντικομμουνισμό, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, ενώ στο χώρο λειτουργούσαν θεματικά περίπτερα και βιβλιοπωλείο.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Σταυρούλα Μελίκογλου, μέλος του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, η οποία σημείωσε ότι, φέτος, το μαθητικό φεστιβάλ γίνεται σε μια περίοδο έντονων, πολύμορφων κινητοποιήσεων του λαού και της νεολαίας και ότι οι νέοι κομμουνιστές, με ορμή και μαχητικότητα, μπαίνουν μπροστά για να οργανωθεί ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά, «για να έρθουν τα πάνω κάτω». Και υπογράμμισε: «Αυτοί οι αγώνες, σήμερα, εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού που νιώθει αγανάκτηση και ανασφάλεια για το μέλλον που "χτυπάει κόκκινο".

Και μέσα σε όλα αυτά οι μαθητές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σχολείο που, στην ουσία, δεν υπάρχει. Τα σχολεία μόνο στα λόγια άνοιξαν στις 12 Σεπτέμβρη. Αντί για βιβλία, το υπουργείο έκανε τα σχολεία φωτοτυπάδικα και μας μοίρασε dvd καλώντας μας να "βγάλουμε τα μάτια μας" μπροστά σε υπολογιστή για να διαβάσουμε! Κατά χιλιάδες λιγότεροι είναι οι εκπαιδευτικοί, φτάνοντας τις ελλείψεις σε πρωτοφανή επίπεδα, αφού οι διορισμοί που έγιναν φέτος με το σταγονόμετρο μεγάλωσαν την ήδη ανοιχτή ψαλίδα μεταξύ πραγματικών αναγκών και υπηρετούντων εκπαιδευτικών. Για πρώτη φορά, η σχολική χρονιά "ξεκίνησε" με 2.000 σχολεία λιγότερα σε όλη τη χώρα.

Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, προετοιμαζόμαστε, κλιμακώνουμε τη δράση μας. Οι μεγαλύτερες μάχες είναι μπροστά μας. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, στο οποίο πρέπει να νεκρώσει η Ελλάδα, είναι στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 και 19 Οκτώβρη».

ΕΣΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Εγγραφο με κατάλογο των «κακών» οικοτρόφων!

Η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο ΤΕΙ Καλαμάτας, δημοσιοποίησε έγγραφο της Εστίας με κατάλογο των ...παράνομων οικοτρόφων!

Το Σάββατο, η Επιτροπή Αγώνα της Εστίας Καλαμάτας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έκανε παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στα ενοίκια των 30 και 45 ευρώ, που καλούνται να πληρώσουν οι σπουδαστές. Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα έφερε στη δημοσιότητα έγγραφο της προϊσταμένης του ΤΕΙ Καλαμάτας προς στον πρόεδρο του ιδρύματος, όπου κατονομάζονται σπουδαστές, επειδή ...μένουν στην εστία!

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται: «Οι γνωστοί - "άγνωστοι", παραμερίζοντας και βρίζοντας πολλές φορές τους άνδρες της ασφάλειας κτιρίου (οι μαρτυρίες είναι καταγεγραμμένες στο βιβλίο συμβάντων) έβαλαν στα δωμάτια με το "έτσι θέλω" άτομα που μαζί με αυτούς που έχουν καταλάβει δωμάτια δεν είναι εισακτέοι στη ΦΕ». Μάλιστα, μετά από τα παραπάνω, παραθέτει έναν κατάλογο ονομάτων με τον αριθμό δωματίων, αναφέροντας: «Είναι οι παρακάτω και αντίστοιχα ο αριθμός δωματίων, τουλάχιστον γι' αυτούς που εντόπισα»! Δίπλα στα ονόματα σημειώνονται πληροφορίες σε παρένθεση για τον καθένα από τους... παράνομους οικοτρόφους! Μεταξύ των κατηγοριών είναι πως δεν έχουν πληρώσει το νοίκι!

Η Επιτροπή Αγώνα σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Καλούμε το λαό της Καλαμάτας, τα εργατικά λαϊκά σωματεία να πάρουν τώρα καταδικαστική απόφαση τέτοιων μεθόδων που στήνουν οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στην σπουδαστική Εστία. Αυτή η στάση τους δεν μας ξάφνιασε. Είναι ενέργεια που έγινε στα πλαίσια της τρομοκράτησης των σπουδαστών που αντιστέκονται αλλά και αυτών που πληρώνουν ώστε να μη σηκώσουν κεφάλι ενάντια σε αυτήν την πολιτική. Αλλωστε, η στάση των σπουδαστών είναι αγκάθι στα σχέδιά τους και στην πολιτική που εφαρμόζουν για μια εστία - ξενοδοχείο».

Η Επιτροπή Αγώνα απαιτεί:

  • Να μην πεταχτεί κανένα παιδί έξω από την Εστία.
  • Να χτιστούν και άλλες Εστίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τον αριθμό των σπουδαστών.
  • Ζητάμε επίταξη τώρα ξενοδοχείων της Καλαμάτας (π.χ. Φιλοξένια). Το παλιό Νοσοκομείο να γίνει Εστία τώρα!
  • Μηνιάτικο επίδομα 600 ευρώ για σίτιση και στέγαση στους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους.
  • Για το λόγου το αληθές παραδίδουμε το εν λόγω έγγραφο στο λαό της Καλαμάτας.

Επίσης, καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα και με τη συμμετοχή στις απεργίες στις 5 και στις 19 Οκτώβρη.

ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε εγκατάλειψη της εκπαίδευσης οδηγήθηκαν μαθητές Ρομά

Επαναλειτουργία του Δημοτικού σχολείου και συνέχιση της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου, διεκδικούν γονείς και μαθητές της Νυμφόπετρας Θεσσαλονίκης, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη μόρφωση. Το δημοτικό σχολείο της Νυμφόπετρας όπου φοιτούσαν 38 παιδιά, έκλεισε πέρσι και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σχολείο του Προφήτη. Αυτή η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των μαθητών που κατά 48% είναι παιδιά Ρομά, να σταματήσουν το σχολείο. Τώρα στα σχέδια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι να μπει λουκέτο και στο νηπιαγωγείο, όπου φοιτούν 7 παιδιά.

Την Περασμένη Τετάρτη πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, απαιτώντας να τοποθετηθεί υπέρ του αιτήματός τους. Το αίτημα των γονιών στήριξε η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τη περασμένη Παρασκευή, γονείς μαθητές και δημοτικοί σύμβουλοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, ο οποίος εντελώς προκλητικά τους δήλωσε ότι η λειτουργία του δημοτικού αποτελεί παρελθόν και δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει σ' αυτό. Οργισμένοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση του αιτήματός τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ