Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Ούτε έχουμε ούτε θέλουμε να πληρώσουμε»!

Πρόγραμμα δράσης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών προς τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργίες, αλλά και κινητοποιήσεις για τη σίτιση, τη στέγαση, τις μετακινήσεις, που συνδέονται άμεσα και με την προσπάθεια παρεμπόδισης - μη εφαρμογής του νόμου - πλαισίου, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Στο πρόγραμμα δράσης που προτείνει η Εκτελεστική Γραμματεία, καλεί τις Επιτροπές Αγώνα και τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους να παλέψουν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και σε κάθε μέτρο που πλήττει τους φοιτητές και σπουδαστές και συνολικά ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών τονίζει: «Ούτε έχουμε ούτε θέλουμε να πληρώσουμε για την πλουτοκρατία και τις σπουδές μας. Οργανωμένη ανυπακοή, συμμαχία για την ανατροπή».

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Κανείς να μην παρατήσει τις σπουδές του επειδή δουλεύει, να μη δεχτεί να πληρώνει για τα βιβλία του, για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό. Κανείς να μην ξεσπιτωθεί, να μη μείνει χωρίς ρεύμα, νερό, να μην έχει πού να φάει. Κανείς να μην πληρώσει για τα πάσο. Καμία εστία να μην κλείσει, να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες, να μην ανεχτούμε συνάδελφος εστιακός να πληρώσει νοίκι. Να εμποδιστεί η παρέμβαση των επιχειρήσεων στις σχολές. Καμία επώνυμη έδρα από "χορηγούς". Να εμποδιστούν η διάλυση των επιστημονικών αντικειμένων, οι τρίχρονες σπουδές, τα πτυχία - σούπα.

Οι φοιτητές μαζί με το ΠΑΜΕ και όλο το λαό για να τους ανατρέψουμε. Κοινός αγώνας με το ταξικό εργατικό κίνημα, με την πάλη των μικρών μαγαζάτορων για να μην αφανιστούν. Με τους μαθητές που παλεύουν από την πρώτη μέρα για βιβλία, καθηγητές, σχολείο να μορφώνει. Με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δεν είναι μπλεγμένοι με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Προχωράμε σε:

  • Εξορμήσεις - ενημερώσεις σε όλα τα σχολεία.
  • Για τη δωρεάν σίτιση: Καταλήψεις σε εστιατόρια, λέσχες σίτισης.
  • Για τη δωρεάν διανομή των πάσο: Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των ιδρυμάτων και το Σάββατο 8 Οκτώβρη όλοι στις κινητοποιήσεις στα καταστήματα της "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ" για τα πάσο.

Κλιμακώνουμε τη σύγκρουση και τον αγώνα:

  • Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. Ομόνοια (προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα 9.30 π.μ. στα Χαυτεία): Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, κόντρα στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στις νέες περικοπές στις συντάξεις.
  • Παρασκευή 7 Οκτώβρη: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 11.00.
  • Τέταρτη 19 Οκτώβρη: Κλιμάκωση του αγώνα με την 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ