ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Διεκδικούν συλλογικά την Παιδεία που τους αξίζει
  • Συνάντηση Πανελλαδικού Συντονισμού αύριο στην Αθήνα
  • Μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν και χτες σε διάφορες περιοχές

Μεταμόρφωση
Μεταμόρφωση
Σε συντονισμό της δράσης τους προχωρούν οι μαθητές αύριο, Κυριακή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Το ραντεβού για τα Συντονιστικά από διάφορες πόλεις, δήμους και σχολεία είναι στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) και αποφάσεις για συμμετοχή έχουν πάρει τα Συντονιστικά από: Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία, Τούμπα, Αγρίνιο, Εύοσμο, Νάουσα, Καλαμάτα, Πύργο, Σπάρτη, Γιάννενα, Λευκάδα, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Γκράβα, Μαρούσι, Περιστέρι, Νίκαια, Κορυδαλλό, Λούτσα. Καθώς επίσης και σχολεία, όπως 1ο ΕΠΑΛ Μεταξουργείου, 2ο Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο Περάματος, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λούτσας, Λύκειο Λούτσας, 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και 7ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Συναυλία με τη συμμετοχή μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων, διοργανώνουν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τούμπας Θεσσαλονίκης και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σήμερα Σάββατο, στις 7 το απόγευμα έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Σε συνεδρίαση προχωράει σήμερα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Χαλκίδας, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

Κινητοποιήσεις και χτες

Ηράκλειο Κρήτης
Ηράκλειο Κρήτης
Η αγανάκτηση των γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών συναντήθηκαν και έγιναν φωνή διεκδίκησης στη χτεσινή κινητοποίηση που έγινε στη Μεταμόρφωση. Η κινητοποίηση, που αγκαλιάστηκε πλατιά, έγινε με πρωτοβουλία της τοπικής Ενωσης Γονέων και τη συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών που έκαναν τρίωρη στάση εργασίας.

Από νωρίς το πρωί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώθηκαν στα σχολεία για να κάνουν δίωρες καταλήψεις. Στη συνέχεια, όλοι μαζί βγήκαν με πορείες απ' τα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα για το σχολείο που ονειρεύονται κι ενάντια στην πολιτική του «νέου σχολείου», της αμορφωσιάς, της φτώχειας στην Παιδεία. Με πορείες κατευθύνθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου όπου και συναντήθηκαν όλα τα σχολεία και έγινε ομιλία από τον πρόεδρο της Ενωσης Γονέων. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους μαθητές να δίνουν τον τόνο. Μετά το τέλος της, οι μαθητές - συντεταγμένα και φωνάζοντας συνθήματα - κατευθύνθηκαν προς τα σχολεία τους και συνέχισαν το μάθημά τους.

Ως «παραφωνία» στην αγωνιστική συλλογική ατμόσφαιρα, χαρακτηρίζει η Ενωση Γονέων τη στάση της διεύθυνσης του 4ου Γυμνασίου της πόλης, όπου δεν επιτράπηκε η είσοδος στους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και της Ενωσης. Ωστόσο κα από αυτό το σχολείο, γονείς και μαθητές συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση.

Ακόμα, μαθητές από σχολεία του Γαλατσίου έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ενώ στα Μελίσσια προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο δημαρχείο.

Στην Κρήτη

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης η διαδήλωση που κάλεσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου. Η συγκέντρωση έγινε το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, με τους μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης αλλά και από άλλους δήμους, με τα πανό και τα συνθήματά τους να απαιτούν: «Θέλουμε βιβλία, καθηγητές, σχολεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» κ.ά. Γονείς και μαθητές με τη συμμετοχή και εκπαιδευτικών, προχώρησαν σε πορεία που κατέληξε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπου έγινε συμβολική κατάληψη.

Αμέσως μετά συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου, που αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 12 Οκτώβρη και συναυλία στο κέντρο της πόλης την Παρασκευή 14 Οκτώβρη.

Πολυμέτωπη επίθεση στο δίκαιο αγώνα των μαθητών

Γονιός κρατώντας τσεκούρι εμφανίστηκε στο Λύκειο Π. Πεντέλης, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη και, ρίχνοντας τσεκουριές στην πόρτα για να σπάσει τα λουκέτα, τραυμάτισε δύο μαθητές, ευτυχώς ελαφρά. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του αντιδραστικού «στρατού», που οραματίζεται η κυβέρνηση, που θα μπαίνει στα σχολεία, προκειμένου να φρενάρει κάθε μορφή αγωνιστικής συλλογικής διεκδίκησης. Απάντηση σε αυτές τις πρακτικές, όμως, δίνουν καθημερινά οι γονείς και εκπαιδευτικοί που αρνούνται να στραφούν ενάντια στα παιδιά τους και υπερασπίζονται το δίκαιο αγώνα τους.

Χτες στο Λύκειο Π. Πεντέλης η αστυνομία ζήτησε από τους ανήλικους μαθητές να πάνε στο τμήμα και να καταγγείλουν το περιστατικό. Οι μαθητές αρνήθηκαν και φυσικά η αστυνομία δε μπήκε καν στον κόπο να αναζητήσει τον εν λόγω άνδρα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έκανε τη ...δουλειά της, αφού - σύμφωνα με καταγγελίες γονιού ο οποίος τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα για να διαμαρτυρηθεί - έχει σχηματιστεί δικογραφία για το κατειλημμένο σχολείο, ενώ ο ίδιος απειλήθηκε ότι θα κατηγορηθεί για αμέλεια ανηλίκου! Απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης έδωσαν οι ίδιοι οι μαθητές που συνεχίζουν την κατάληψη, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, καταδικάζοντας το περιστατικό και εκφράζοντας τη στήριξη στο δίκαιο αγώνα τους.

Κατόπιν «εισαγγελικής παραγγελιάς» το ΑΤ Αμπελοκήπων καλεί τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων των σχολείων που είναι υπό κατάληψη να καταθέσουν για τις κινητοποιήσεις των παιδιών τους.

Την ημέρα απεργίας στις 5 Οκτώβρη, ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό του σχολείου και πορεία στο παλιό δημαρχείο. Για το θέμα ενημερώθηκε η διευθύντρια. «Εκφράζω ως διευθύντρια και εγγράφως τη διαφωνία μου με τον τρόπο αυτό διεκδίκησης», απάντησε και δήλωσε ότι «την ευθύνη τόσο για τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία όσο και για την ασφάλεια τουλάχιστον των ασυνόδευτων από κηδεμόνες μαθητών, θα φέρουν οι διενεργούντες αυτή την κίνηση παρεμπόδισης»!

Στη Βόρεια Ελλάδα

Μια σειρά περιστατικά τρομοκράτησης που εκδηλώθηκαν την ημέρα της απεργίας στις 5 Οκτώβρη και τις προηγούμενες μέρες, σε σχολεία της Κοζάνης, καταγγέλλει το ΝΣ Κοζάνης της ΚΝΕ:

Στο 4ο Γυμνάσιο η διεύθυνση, μαζί με καθηγητές και μερίδα γονιών, εμπόδισαν όχι μόνο την κατάληψη που αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία και με συλλογή υπογραφών, αλλά και τη συμμετοχή των μαθητών στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού. Εξω από το σχολείο, καθηγητής επιτέθηκε σε μέλος της ΚΝΕ που βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο πανεξόρμησης της Οργάνωσης στα σχολεία της πόλης.

Στο 3ο Γυμνάσιο ο διευθυντής έσπασε την κατάληψη των μαθητών και «μοίρασε» 24 αποβολές σε μαθητές που θεώρησε υπεύθυνους για την κατάληψη. Στο Πειραματικό Γυμνάσιο, η διεύθυνση προγραμμάτισε τις εκλογές των 5μελών την ώρα της κινητοποίησης, προσπαθώντας να κρατήσει τα παιδιά στο σχολείο. Οι μαθητές τελικά και τις εκλογές τους πραγματοποίησαν και στην κινητοποίηση συμμετείχαν.

Σε σχολεία της Πτολεμαΐδας διευθυντές τηλεφωνούσαν στους γονείς για να «μαζέψουν» τα παιδιά τους ώστε να μην προχωρήσουν σε καταλήψεις. Στο 3ο ΓΕΛ, καθηγητές καλούσαν τους μαθητές να πάνε «στην πορεία της ΕΛΜΕ και όχι του ΠΑΜΕ, για να μην πάρουν απουσίες»...

«Οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται. Οργανωμένα, συλλογικά, απαντούν στη συκοφάντηση του αγώνα τους και στην επιχείρηση τρομοκρατίας. Οσο τσακίζουν τις οικογένειές τους, όσο στα σχολεία επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση, θα κινητοποιούνται για μόρφωση, δουλειά, ζωή!», τονίζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ.

ΠΑΜΕ
Εξω από τα σχολεία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη ΓΑΔΑ για την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή οποιουδήποτε κατασταλτικού μηχανισμού στις κινητοποιήσεις των μαθητών απαίτησε χτες με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».

«Η αντιλαϊκή πολιτική - καταστολή - αυταρχισμός σκοτώνουν τα δικαιώματά μας» έγραφε το πανό με την υπογραφή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οδό Κατεχάκη, την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας στο διευθυντή του γραφείου του υπουργού Κ. Αμοιρίδη και τον υπασπιστή Ν. Μάρκου. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ αναφέρθηκαν στην κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές στο σχολείο και στο σπίτι, για όσα τους βγάζουν στους δρόμους και τους οδηγούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Μίλησαν για την ευθύνη που αναλογεί στο υπουργείο για την επιχείρηση καταστολής των μαθητικών αγώνων, με την παρουσία αστυνομικών και εισαγγελέων στα σχολεία, αλλά και την πολιτική ευθύνη του ως κομμάτι μιας κυβέρνησης που ευχαριστεί δημόσια όσους με κάθε μέσον μπαίνουν εμπόδιο σε αυτόν τον αγώνα. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι η αστυνομία ενεργεί βάσει συγκεκριμένης εισαγγελικής εντολής, την οποία υποχρεούται να εφαρμόσει...

Πίσω από την εισαγγελική εντολή προσπάθησε να καλύψει την «επιχείρηση» τρομοκράτησης των μαθητών και ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ Ιω. Λιούκας. Δήλωσε ότι η παρέμβαση της αστυνομίας περιορίζεται στις περιπτώσεις που έχει γίνει συγκεκριμένη καταγγελία για φθορές σε υπό κατάληψη σχολεία, ωστόσο οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ απαρίθμησαν μια σειρά περιπτώσεις κατά τις οποίες διευθυντές κατειλημμένων σχολείων και γονείς μαθητών κλήθηκαν στα τμήματα για να απαντήσουν στο, πάνω - κάτω, κοινό «ερωτηματολόγιο» για το αν και πόσες μέρες πραγματοποιεί κατάληψη το σχολείο κλπ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι οι μαθητές και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ξέρουν καλά να περιφρουρούν τους αγώνες, φέρνοντας μπροστά στις ευθύνες τους όσους υπηρετούν την πολιτική που αφενός στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση και αφετέρου χρησιμοποιεί την αστυνομία για να «διαπαιδαγωγεί» τους αυριανούς υποταγμένους μισοεργαζόμενους των 300 ευρώ.

«Προσπαθούν να φιμώσουν, να υποτάξουν»

Στο υπόμνημα που επέδωσε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις, πολλά αστυνομικά τμήματα καλούν για ανάκριση, για συστάσεις, για οδηγίες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές. Οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι εκτελούν οδηγίες άνωθεν και γνωρίζουμε ότι έτσι είναι.

Οπως γνωρίζουμε επίσης ότι οι μαθητικοί αγώνες θα συνεχίζονται και θα φουντώνουν όσο τα προβλήματα στην εκπαίδευση παραμένουν και διογκώνονται.

Οι μαθητές θα διεκδικούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των κατασταλτικών της μηχανισμών να τρομοκρατήσουν, να φιμώσουν, να υποτάξουν τη νέα γενιά δεν γίνονται για το καλό των παιδιών και τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, γίνονται για να συμμορφωθούν κυριολεκτικά οι νέες συνειδήσεις "προς τας υποδείξεις" που θέλουν το σχολείο και τη μόρφωση κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπεί η κυβέρνηση.

Απαιτούμε η κυβέρνηση:

  • Να πάρει πίσω οποιαδήποτε εγκύκλιο που τρομοκρατεί τους μαθητές.
  • Να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή οποιουδήποτε κατασταλτικού μηχανισμού και της αστυνομίας στις κινητοποιήσεις των μαθητών».
Κινητοποίηση για τους απλήρωτους απογραφείς

Από την παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο ΣΕΠΕ

Phasma

Από την παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο ΣΕΠΕ
Χτες, το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ κάλεσαν τους εργαζόμενους που εργάστηκαν στην απογραφή σε κινητοποίηση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Οι απογραφείς είναι απλήρωτοι 5 μήνες μετά την ολοκλήρωσή της απογραφής. Σημειώνεται πως οι απογραφείς έχουν δουλέψει ένα μήνα και οι τομεάρχες 4 μήνες και παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Η ενημέρωση που είχαν σε προηγούμενη κινητοποίηση οι απογραφείς είναι πως τα κονδύλια έχουν φύγει από το υπουργείο Οικονομικών κι έχουν πάει στη Στατιστική Υπηρεσία. Ομως, για άλλη μια φορά χτες από το ΣΕΠΕ, πήραν γενικόλογες απαντήσεις.

Την Τρίτη, στον Πειραιά, θα γίνει τριμερής συνάντηση της ΕΛΣΤΑΤ, της Επιθεώρησης Εργασίας και αντιπροσωπείας των απογραφέων.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 15 Οκτώβρη

Σε οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, σε όλες τις περιφέρειες, όλους τους δήμους, όλες τις γειτονιές το Σάββατο 15 Οκτώβρη, καλεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

«Φέτος, στο "νέο" σχολείο της κυβέρνησης - ΕΕ και ΔΝΤ συναντιέται η φτώχεια και η ανασφάλεια της λαϊκής οικογένειας με τη χρόνια, έντεχνη υποβάθμιση της Ενιαίας, Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία την ίδια στιγμή που γίνονται μαζικές απολύσεις, κόβονται φάρμακα και εξετάσεις, μειώνονται μισθοί και συντάξεις, διαλύονται τα κέντρα πρόληψης και μεταφέρονται τα ναρκωτικά έξω από τα σχολεία, ενώ... «τα χαράτσια πέφτουν σαν οβίδες στα κεφάλια μας». Απέναντι σε αυτά, η ΑΣΓΜΕ απαντά: «Στον 21ο αιώνα είναι βαρβαρότητα, είναι έγκλημα να μην έχουν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να μορφώνονται, να μη σιτίζονται σωστά, να μην έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, να μην έχουν ρεύμα και στέγη, να μην μπορούν να σχεδιάσουν με αυτοπεποίθηση το μέλλον τους. Αν θέλουν οι εισαγγελικές αρχές να βρουν εγκληματίες να τους αναζητήσουν στις αντιλαϊκές πολιτικές και σ' αυτούς που τις εφαρμόζουν και όχι στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται συντεταγμένα», τονίζει.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Στατιστικά τερτίπια με τον αριθμό μαθητών ανά τάξη!

Σχεδόν 20% των Λυκείων και 17,4% των Γυμνασίων, στην Αττική, έχουν πάνω από 26 μαθητές!

Με στατιστικά τερτίπια το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση πως υπάρχει θετική αναλογία μαθητών ανά τάξη. Προχτές, έστειλε σχετική ανακοίνωση με πίνακες, για να υποστηρίξει ότι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Αττικής ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα είναι 23.

Η πραγματικότητα των αναλυτικών στοιχείων του υπουργείου όμως λέει:

  • Από τα 3.414 τμήματα Λυκείων στην Αττική (Α', Β', Γ', Δ' Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής) τα 671 έχουν πάνω από 26 μαθητές και τα 2.024 έχουν από 21 μέχρι 25 μαθητές. Αυτό σημαίνει πως 2.695, δηλαδή 78% των τμημάτων έχουν πάνω από 21 μαθητές. Τα τμήματα, δε, με πάνω από 26 μαθητές είναι σχεδόν 20%. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές το ποσοστό των τμημάτων με πάνω από 26 μαθητές φτάνει το 26% (Δ' Αθήνας).
  • Από τα 4.263 τμήματα Γυμνασίων στην Αττική τα 742 (17,4%) έχουν πάνω από 26 μαθητές, ενώ τα 2.746 (64,4%) έχουν από 21 έως 25 μαθητές. Αρα, 3.488 τμήματα, δηλαδή 81,8% των τμημάτων έχουν πάνω από 21 μαθητές. Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως σε περιοχές, όπως η Β' Αθήνας τα τμήματα με πάνω από 26 μαθητές φτάνουν σε ποσοστό 24,1%!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δεν πρόκειται να μας σταματήσουν

Την άρνηση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει αίθουσα για τη συγκρότηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων την Κυριακή, καταγγέλλει η Γραμματεία Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του δήμου Αθηναίων κας Ψαράκη, η οποία πήρε την πολιτική ευθύνη να αρνηθεί την παραχώρηση του πολιτιστικού κέντρου στην Γκράβα για να συγκροτηθεί το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. "Αγωνίζεται σκληρά" και η ίδια ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ να δεχτεί συγχαρητήρια από την υπουργό για την πολεμική της απέναντι στους αγώνες μας! Μας φοβούνται! Φοβούνται τον οργανωμένο - συντονισμένο αγώνα μας, τα δίκαια αιτήματά μας που υποκινούν και θα συνεχίσουν να υποκινούν ακόμα πιο δυναμικούς αγώνες! Δεν πρόκειται να μας σταματήσουν! Η στάση τους μας γεμίζει με πείσμα και αποφασιστικότητα! Ηδη δεκάδες συντονιστικά και σχολεία από όλη την Ελλάδα έχουν πάρει απόφαση να συμμετέχουν. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά», αναφέρει η Γραμματεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ