Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολυμέτωπη επίθεση στο δίκαιο αγώνα των μαθητών

Γονιός κρατώντας τσεκούρι εμφανίστηκε στο Λύκειο Π. Πεντέλης, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη και, ρίχνοντας τσεκουριές στην πόρτα για να σπάσει τα λουκέτα, τραυμάτισε δύο μαθητές, ευτυχώς ελαφρά. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του αντιδραστικού «στρατού», που οραματίζεται η κυβέρνηση, που θα μπαίνει στα σχολεία, προκειμένου να φρενάρει κάθε μορφή αγωνιστικής συλλογικής διεκδίκησης. Απάντηση σε αυτές τις πρακτικές, όμως, δίνουν καθημερινά οι γονείς και εκπαιδευτικοί που αρνούνται να στραφούν ενάντια στα παιδιά τους και υπερασπίζονται το δίκαιο αγώνα τους.

Χτες στο Λύκειο Π. Πεντέλης η αστυνομία ζήτησε από τους ανήλικους μαθητές να πάνε στο τμήμα και να καταγγείλουν το περιστατικό. Οι μαθητές αρνήθηκαν και φυσικά η αστυνομία δε μπήκε καν στον κόπο να αναζητήσει τον εν λόγω άνδρα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έκανε τη ...δουλειά της, αφού - σύμφωνα με καταγγελίες γονιού ο οποίος τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα για να διαμαρτυρηθεί - έχει σχηματιστεί δικογραφία για το κατειλημμένο σχολείο, ενώ ο ίδιος απειλήθηκε ότι θα κατηγορηθεί για αμέλεια ανηλίκου! Απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης έδωσαν οι ίδιοι οι μαθητές που συνεχίζουν την κατάληψη, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, καταδικάζοντας το περιστατικό και εκφράζοντας τη στήριξη στο δίκαιο αγώνα τους.

Κατόπιν «εισαγγελικής παραγγελιάς» το ΑΤ Αμπελοκήπων καλεί τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων των σχολείων που είναι υπό κατάληψη να καταθέσουν για τις κινητοποιήσεις των παιδιών τους.

Την ημέρα απεργίας στις 5 Οκτώβρη, ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό του σχολείου και πορεία στο παλιό δημαρχείο. Για το θέμα ενημερώθηκε η διευθύντρια. «Εκφράζω ως διευθύντρια και εγγράφως τη διαφωνία μου με τον τρόπο αυτό διεκδίκησης», απάντησε και δήλωσε ότι «την ευθύνη τόσο για τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία όσο και για την ασφάλεια τουλάχιστον των ασυνόδευτων από κηδεμόνες μαθητών, θα φέρουν οι διενεργούντες αυτή την κίνηση παρεμπόδισης»!

Στη Βόρεια Ελλάδα

Μια σειρά περιστατικά τρομοκράτησης που εκδηλώθηκαν την ημέρα της απεργίας στις 5 Οκτώβρη και τις προηγούμενες μέρες, σε σχολεία της Κοζάνης, καταγγέλλει το ΝΣ Κοζάνης της ΚΝΕ:

Στο 4ο Γυμνάσιο η διεύθυνση, μαζί με καθηγητές και μερίδα γονιών, εμπόδισαν όχι μόνο την κατάληψη που αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία και με συλλογή υπογραφών, αλλά και τη συμμετοχή των μαθητών στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού. Εξω από το σχολείο, καθηγητής επιτέθηκε σε μέλος της ΚΝΕ που βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο πανεξόρμησης της Οργάνωσης στα σχολεία της πόλης.

Στο 3ο Γυμνάσιο ο διευθυντής έσπασε την κατάληψη των μαθητών και «μοίρασε» 24 αποβολές σε μαθητές που θεώρησε υπεύθυνους για την κατάληψη. Στο Πειραματικό Γυμνάσιο, η διεύθυνση προγραμμάτισε τις εκλογές των 5μελών την ώρα της κινητοποίησης, προσπαθώντας να κρατήσει τα παιδιά στο σχολείο. Οι μαθητές τελικά και τις εκλογές τους πραγματοποίησαν και στην κινητοποίηση συμμετείχαν.

Σε σχολεία της Πτολεμαΐδας διευθυντές τηλεφωνούσαν στους γονείς για να «μαζέψουν» τα παιδιά τους ώστε να μην προχωρήσουν σε καταλήψεις. Στο 3ο ΓΕΛ, καθηγητές καλούσαν τους μαθητές να πάνε «στην πορεία της ΕΛΜΕ και όχι του ΠΑΜΕ, για να μην πάρουν απουσίες»...

«Οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται. Οργανωμένα, συλλογικά, απαντούν στη συκοφάντηση του αγώνα τους και στην επιχείρηση τρομοκρατίας. Οσο τσακίζουν τις οικογένειές τους, όσο στα σχολεία επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση, θα κινητοποιούνται για μόρφωση, δουλειά, ζωή!», τονίζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ