Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Στηρίζει την τοξικοεξάρτηση και την αμάθεια

Διαιώνιση της τοξικοεξάρτησης, μετάθεση της πιάτσας του κέντρου στις γειτονιές, παραπέρα υποβάθμιση των νοσοκομείων, φέρνει η στάση της δημοτικής αρχής της Αθήνας που συμπλέοντας με την κυβέρνηση στηρίζει την χορήγηση μεθαδόνης ενάντια στα «στεγνά» προγράμματα.

Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ» ο δήμαρχος Γ. Καμίνης μεταξύ άλλων είπε: «Εμείς έχουμε εναποθέσει πάρα πολλές ελπίδες τώρα στην αποκέντρωση του ΟΚΑΝΑ, που περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματά της. Δηλαδή να πάνε οι τοξικοεξαρτημένοι στα νοσοκομεία, να παίρνουν μεθαδόνη (...) Από τη στιγμή που θα πετύχει, όπως το εύχομαι να πετύχει, το πρόγραμμα αποκέντρωσης, θα δούμε την ιστορία στο κέντρο να μετριάζεται (...) Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, μέσα στον Οκτώβριο, όλοι αυτοί να ενταχθούν σε προγράμματα και να μοιραστούν στις γειτονιές της Αθήνας».

Επιδεικνύοντας υποκριτικό ενδιαφέρον για τους χρήστες αποσιωπά ότι η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ/ΝΔ έχει συρρικνώσει τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, προωθώντας ταυτόχρονα την επέκταση των μονάδων υποκατάστασης στα νοσοκομεία και τις φυλακές, δηλαδή τη χορήγηση «κρατικής πρέζας» με στόχο τη μείωση της βλάβης, άρα τη διαχείριση του θανάτου. Καμία λύση δεν έρχεται έτσι. Μόνο με αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.

Στο ίδιο πνεύμα σύμπλευσης με την κυβερνητική πολιτική, ο δήμαρχος αναπαρήγαγε και την κυβερνητική ψευδολογία και κινδυνολογία περί βανδαλισμών στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη: «Χθες συναντήθηκα με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών, το βάλαμε κάτω το ζήτημα, το εξετάσαμε. Δυστυχώς, τελούν ακόμη 20 σχολεία υπό κατάληψη. Σε κάποια σχολεία είχαμε βανδαλισμούς (...) Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος είχα την ατυχία να παίρνω στα χέρια μου, να έρχονται στο πρώτο έτος τη δεκαετία του '90, τα παιδιά των καταλήψεων. Και έβλεπα ραγδαία να υποβαθμίζεται το επίπεδο της εκπαίδευσης. Η κατάληψη ως μέθοδος αγώνα, είτε αφορά τα σχολεία, είτε αφορά την καθαριότητα, είναι απαράδεκτο (...) Οταν μιλάμε πλέον για κατάληψη και βανδαλισμούς, μιλάμε για διάλυση» είπε μεταξύ άλλων, μεταθέτοντας την ευθύνη για το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης όχι στο εκπαιδευτικό σύστημα το καθορισμένο από τις κυρίαρχες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου αλλά στους μαθητές που αγωνίζονται ενάντιά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ